Makyaj Sıralaması Nasıl Olur?

sempeak  28 Şubat 2024

Makyaj Sıralaması

Makyaj, günlük güzellik rutinimizin vazgeçilmez bir parçasıdır ve doğru bir sıra ile takip edildiğinde makyajın etkisi gözle görülür şekilde artar. Her adımın kendine özgü bir amacı ve katkısı bulunmaktadır. Bu nedenle, makyaj sıralamasını doğru bir şekilde anlamak ve uygulamak, makyajın daha pürüzsüz, uzun ömürlü olmasını sağlar. Makyaj sıralamasının doğru anlaşılması, kişinin yüz hatlarını en iyi şekilde vurgulamasına ve güzellik ürünlerini doğru şekilde kullanmasını sağlar. Bu yazımızda, makyaj sıralamasının nasıl olması gerektiği ve püf noktalarına değineceğiz.

Makyaj Sıralaması Nedir?

Makyaj sıralaması, kullanacağınız ürünleri belirli bir sıra ile kullanmak anlamına gelir. Bu sıra, makyajınızın daha düzgün, estetik ve profesyonel bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

Makyaj Sıralaması Nasıl Olmalıdır?

Etkili ve güzel bir makyaj için sıralama önemlidir. Bu sıralamanın en başında cilt temizliği gelir. Cildinize uygun olan temizleyici ürünlerini kullanarak bu işlemi bitirebilirsiniz. Daha sonra uygun bir nemlendirici ile cildinizin nemlenmesini sağlamalısınız. Bu sayede makyajınız daha düzgün ve daha uzun süre dayanacaktır. Makyajınızın kalıcılığı ve pürüzsüz bir cilt görünümü için sırada primer yani makyaj bazı olmalıdır. Fondöten kullanarak cildinizin tonunu düzeltebilirsiniz veya eşitsizlikler varsa bunu dengelemiş olursunuz. Bir kapatıcı yardımıyla göz altı morluklarınızı, var ise lekeleriniz veya sivilce izleriniz gibi belirli bölgeleri kapatabilirsiniz. Bu aşamadan sonra pudra kullanarak cildinizin parlamasını önleyebilirsiniz. Daha sonra yüzünüze renk ve canlılık vermek için allık kullanmalısınız. Akabinde göz makyajı var, göz farı, eyeliner ve maskara ile gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Daha sonra kaşlarınızın arasında boşluklar var ise doldurabilir ve şekillendirmek için kaş kalemi kullanabilirsiniz. Dudaklarınıza uygulayacağınız ruj ve kalem ile makyajınızı tamamladıktan sonra sabitleyici sprey ile üzerinden geçerek makyajınızın son adımını da tamamlayabilirsiniz

Hemen Okuyun  Ruj Seçmenin ve Sürmenin Püf Noktaları

Profesyonel Makyaj Sıralaması için Sıra Gözlerde

Yapacağınız göz makyajı ile gözlerinizi ön plana çıkarabilirsiniz. Bunun için öncellikle göz makyajınızın kalıcılığı için göz kapaklarınıza bir baz uygulayın. Göz kapağınızın katmanlarını oluşturun. Açıktan koyuya doğru olması gerekiyor. Kullanacağınız baz açık tonlarda olsun, sonra orta ton far ve son olarak da koyu renk far ile derinlik katınız. Göz hatlarınızı belirginleştirmek için eyeliner kullanın. Üst kirpik çizgisine çekeceğiniz ince bir çizgi, gözleri daha büyük gösterecektir. Alt kirpik çizginize isteğe bağlı olarak eyeliner uygulayabilirsiniz. Sonrasında kirpiklerinizi kıvırıcı ile kıvırıp ardından maskara uygulayınız ve tabi ki kaşlarınızı tarayınız eğer kaşlarınızın arasında boşluklar var ise kaş kalemi ile doldurunuz. Göz altınızda koyu halkalar var ise kapatıcı ile bunları kapatın. Göz pınarlarınıza ve kaş kemiğinize ışıltı ekleyerek gözlerinize daha fazla canlılık katabilirsiniz.

Bu sıralama ile göz makyajınızda profesyonel ve çarpıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. Tabi zevkinize ve tarzınıza uygun tonlar kullanmalısınız.

Teniniz ve Gözlerinizin Ardından Son Dokunuş: Dudak Makyajı

Dudak makyajınıza başlamadan önce dudaklarınızın pürüzsüz olması ve ölü hücreleri temizlemek için dudak peelingi yapmalısınız. Sonrasında dudak nemlendiricisi ile kuruluğu giderebilirsiniz. Dudaklarınızın çevresine dudak renginizden daha koyu tonlarda lip liner ile kontür çekiniz. Bu sayede dudaklarınızı belirginleştirebilirsiniz ve rujunuzun sürülmesi daha kolaylaşır. Dudak fırçası veya direk rujun kendisi ile istediğiniz renkte rujunuzu uygulayınız. Eğer parlak bir görüntü elde etmek istiyorsanız rujunuzun üzerine dudak parlatıcısı sürebilirsiniz.

 

Makyaj Sıralaması için Doğru Makyaj Malzemeleri Hangileridir?

Doğru makyaj sıralaması için kullanacağınız malzemeler kişisel tercihlerinize ve cilt tipinize özel ihtiyaçlarınıza göre değişecektir. Genel olarak makyaj sıralamasında doğru makyaj malzemeleri şöyledir; en başta cilt temizliği geldiği için ilk olarak cilt temizlemede etkili bir ürün kullanmak önemlidir. Cildinizdeki yağ, kir ve makyaj kalıntılarınızı temizleyerek iyi bir başlangıç yapmanızı sağlar. İkinci aşama cilt tipine uygun nemlendirici kullanarak makyajınızın daha uzun süre dayanmasına yardımcı olursunuz. Makyaj bazı ile makyajınızın kalıcılığını arttırarak cildinize pürüzsüz bir yüzey sağlarsınız. İyi bir fondöten ile cilt tonunuzu düzeltebilir, cilt kusurlarını gizleyebilirsiniz. Fondötene hafif bir alternatif olarak BB krem de tercih edebilirsiniz. Cilt tipinize uygun kapatıcı seçmek de önemlidir. Göz altı morlukları, lekeler veya sivilce izleri gibi durumlarda kapatıcı iyi bir seçim olacaktır. Fondöteni sabitlemek ve mat bir görünüm elde etmek için pudra kullanılır. Losyon ve toz formda tercih edilebilir. Yüzünüze renk katmak ve canlılık vermek için allık kullanılır. Doğal tonlarda allıklar kullanarak elmacık kemiklerinizi vurgulayabilirsiniz. Göz makyajınızı yapmak için göz kapaklarınıza tarzınıza, kıyafetinize ve gireceğiniz ortama uygun olacak şekilde seçeceğiniz farı uygulamalısınız. Far paletinizde mat, parlak veya metalik tonları içermesi farklı renklerde makyaj yapmanızı sağlar. Far sonrasında kullanacağınız eyeliner göz hatlarınızın ve göz şeklinizin daha ön planda görünmesine yardımcı olur. Sıvı, kalem veya jel eyeliner seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Ve son olarak göz makyajınızı maskara ile bitirebilirsiniz. Kirpiklerinize hacim kazandırmak gözlerinizi daha belirgin hale getirir. Göz makyajından sonra kaşlarınızı iyi bir kaş kalemi veya kaş farı ile doğru şekilde şekillendirmelisiniz. Artık dudaklara geçebiliriz. Dudaklarınızı ne tarzda renklendirmeyi tercih edersiniz? Dudak kalemi veya ruj, ikisi de doğru seçeneklerdir. Önemli olan cilt tonunuza uyumlu olmasıdır. Yaz aylarındaysak dudak parlatıcısı ile fresh bir görüntü sağlayabilirsiniz. Son olarak makyajınızı sabitlemek ve daha uzun süre dayanmasını sağlamak için fixing spray kullanabilirsiniz. Bu uygulama makyajını taze ve canlı tutar.

Hemen Okuyun  Plaj Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaj Yaparken İlk Olarak Hangi Ürün Kullanılmalıdır?

Makyaj yapmaya başlarken ilk adım genellikle cilt temizleyici veya yüz temizleme ürünü kullanmaktır. Cildi temizlemek, makyajın daha düzgün ve uzun süre kalıcı olmasına katkı sağlar. Makyaja başlamadan önce etkili bir cilt temizleyici kullanarak ciltteki yağları, kirleri ve gün boyunca biriken makyaj kalıntılarını temizlemelisiniz. Sonrasında temizlenmiş cildinize nemlendirici uygulamak, cildinizin makyajla daha iyi bütünleşmesini sağlar. Aynı zamanda cildi nemli tutarak makyajın pürüzsüz bir şekilde dağılmasına yardımcı olur. Bir de ten makyajına başlamadan önce makyaj bazı kullanmak cildinizi pürüzsüzleştirir. Makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasına destek olur.  Bu ürünler, makyaj öncesi cilt bakımının temel adımlarını oluşturur.

Makyaj Öncesi Ne Kullanılmalıdır?

Makyaj öncesinde yapacağınız cilt bakımı, makyajınızın daha başarılı ve doğal bir görünüm elde etmesine katkı sağlar. Makyaja başlamadan önce cilt temizleyici kullanmak, cildinizi makyajın temiz bir zemin üzerinde uygulanmasına hazırlar aynı zamanda makyajın daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur. Tonik kullanmak, cildi dengeleyip gözenekleri sıkılaştırarak makyajın daha iyi oturmasına katkıda bulunur. Aynı zamanda tonik, cildi makyaj ürünlerine hazırlar ve nemlendiriciyi daha etkili hale getirir. Temizlenmiş cilde nemlendirici uygulamak, cildin nem dengesini korur ve makyajın daha pürüzsüz bir şekilde dağılmasına yardımcı olur. Cilt tipine uygun bir nemlendirici seçmek, cildin ihtiyaçlarını karşılamak açısından önemlidir. Göz çevresindeki kuruluk veya torbalanma gibi sorunlara karşı uygun göz kremi kullanmak, makyajın göz çevresinde daha düzgün ve canlı görünmesine destek olur. Sonrasında makyaj bazı kullanmak cildinizi pürüzsüzleştirir ve makyajınızın daha uzun süre kalıcı olmasına yardımcı olur. Ayrıca baz, gözenekleri minimize ederek makyajın daha profesyonel bir görünüm kazanmasına katkı sağlar. Bu adımlar ile birlikte sağlıklı bir cilt elde edebilirsiniz bu sayede de makyajınızın daha güzel ve doğal görünmesine katkı sağlarsınız.

(Visited 639 times, 3 visits today)