Anasayfa    /    Makyaj   /    Mezuniyet Makyajı

Mezuniyet Makyajı

sempeak  15 Temmuz 2022

Mezuniyet günü hayatınızın en keyifli ve en anlamlı günlerinden biri… Bu özel günde, güzelliğiniz ile göz kamaştırmak için kıyafetinize ve yüzünüze uygun bir makyaj yapmak önemli. Mezuniyet kutlaması için katılacağınız davetlerde gece boyunca bozulmadan kalacak ve ışıldamanızı sağlayacak bir makyaj ile gecenin yıldızı siz olabilirsiniz! Öyleyse bu özel gecede uygulayabileceğiniz bazı makyaj önerilerine birlikte bakalım…

Etkileyici Bakışlarınız ile Dikkat Çekeceğiniz Mezuniyet Makyajları

Derin, anlamlı ve etkileyici bakışlara kim sahip olmak istemez ki? Özellikle mezuniyet gününde… Doğru bir göz makyajı ile tüm bakışları üzerinize çekebilir, bir ömür boyu saklayacağınız mezuniyet fotoğraflarında bakışlarınızı konuşturabilirsiniz.Gözlerinizi ön plana çıkarmak için yapacağınız bir mezuniyet makyajı için öncelikle gözlerinizi bu makyaja hazırlamanız gerekir. Göz makyajınızı yapmadan önce uygun bir far bazı kullanmanız kullanacağınız farın renginin istediğiniz gibi yansımasını sağlar. Göz farı tercihinizi kıyafetinize uygun bir tonda seçebileceğiniz gibi farklı tonlarda seçerek de dikkatin gözlerinizde toplanmasını sağlayabilirsiniz.

  • Parıltılı Göz Makyajı

Işıltılı gözlere sahip olmak istiyorsanız simli farlardan ya da glitterlardan faydalanabilirsiniz. Göz makyajınızda kullanacağınız eyelinerları da renkli seçebilir, rengarenk gözleriniz ile ortamın yıldızı olabilirsiniz. Bu makyaj için önce ten renginiz ile uyumlu farlar seçmeniz gerekli ve renkli farların teninizde belli olması için pigmentasyonları iyi olmalı… Yüksek pigmentli bir far paleti ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz.

Makyaja başlamadan önce kullanacağınız renkleri seçin ve seçtiğiniz bu renkleri kaş altınıza, göz kapağınıza ve göz pınarlarınıza uygulayın. En renkli farın göz kapağınıza en açık renkli farınsa göz pınarlarınıza uygulayabilirsiniz. Gözlerinizi ön plana çıkaracak bir çerçeve istiyorsanız, koyu renkli farınızı alt kirpik diplerinize uygun bir fırça ile uygulayabilir, daha derin bir bakışa sahip olabilirsiniz.

  • Buğulu Göz Makyajı
Hemen Okuyun  Güzelliğine Özen Gösteren Herkesin İhtiyacı olan Makyaj İpuçları

Özel günlerde en sık tercih edilen göz makyajlarından biri olan buğulu göz makyajı da mezuniyetiniz için eşsiz bir seçimdir. Füme, gri, siyah ya da kahverengi renkler kullanarak yapabileceğiniz bu makyaj ile çekici gözlere sahip olabilirsiniz. Bu makyaj için alt kirpik diplerine göz kalemi çekerek işe başlayabilirsiniz. Kalem çektikten sonra koyu renk bir farı göz kapağına uygulamanız bakışlarınıza derinlik katacaktır.

Göz pınarlarınıza küçük dokunuşlar ile ekleyeceğiniz ışıltı görünüm için aydınlatıcı bir far kullanabilirsiniz. Eyeliner ise bu makyajın son aşamasıdır. Üst kirpik diplerinizin hizasında çekeceğiniz eyeliner’ın kuyruk uzunluğunu belirlemek size ait. İşte buğulu gözler ile gece boyu etkileyici bakışlara sahipsiniz!

Mezuniyetinizde gözlerinizi ön plana çıkaran bir makyaj tercihiniz olacaksa, dudak makyajınızı sade tutmanız tavsiye edilir, böylece ağır bir makyajdan kaçınmış olur, trend bir görünüm yakalarsınız.

Işıltılı Bir Görünüme Sahip Olmak İsteyenlere Uygun Mezuniyet Makyajları

Hayatınızın en anlamlı günlerinden biri olan mezuniyetinizde ışıl ışıl parlamak istiyorsanız bu önerilerimize kulak verin. Işıltılı bir makyaj için parlaklık içeren bir makyaj bazı kullanmanız, uygulayacağınız makyajın sağlıkla parıldamasını sağlar.

  • Aydınlatıcılar ile Parlayın

Işıltılı bir makyaj için kullanacağınız en önemli ürün aydınlatıcılar… Kullanacağınız aydınlatıcı toz ya da likit formda olabilir. Eğer ıslak bir parıltı istiyorsanız likit aydınlatıcılar, daha mat bitişli bir parlaklık istiyorsanız toz parlatıcılardan kullanabilirsiniz. Aydınlatıcıyı kaş sonu ile göz kapağınızın birleştiği noktaya uygulayabilir böylece bakışlarınızı yukarı taşıyabilirsiniz.

Elmacık kemiklerinize uygulanacak olan aydınlatıcılar da sağlıklı ve canlı durmanızı sağlar. Işıltılı bir makyaj yapmak istiyorsanız dudaklarınızın da ışıl ışıl parlaması gerekir. Bunun için rujunuz ile uyumlu bir lip gloss kullanarak hem dudaklarınızı parlatabilir hem de hacim kazandırabilirsiniz.

  • Vücut Makyajı ile Işıldayabilirsiniz
Hemen Okuyun  Baking Pudra Makyajı Pişirme Yöntemi Nedir

Mezuniyet kıyafetiniz köprücük kemiklerinizi açıkta bırakıyorsa, köprücük kemikleriniz hizasına uygulayacağınız aydınlatıcılar ile bu kemiklerinizi belirgin hale getirebilir ve böylece zarif bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Kolsuz ya da halter kesimli elbise modelleriniz de ise omuz kemiklerinize aydınlatıcı uygulayabilirsiniz. Böylece omuzlarınız olduğundan daha dik ve daha geniş görünecektir.

Eğer elbiseniz kısa ise bacaklarınıza vücut kontörü ile şekil vermeniz bile mümkün. Vücut hatları için üretilmiş olan kontür setleri ile bacaklarınızda istediğiniz görünümü yakalayabilir, makyaj sabitleyici bir sprey ile makyajınızı sabitleyerek kalıcı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Mezuniyet Makyajı Yapmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mezuniyet makyajınızı üst bir seviyeye taşımak için öncesinde cildinizi makyaja hazır bir hale getirmelisiniz. Makyaj yapmadan önce cildin derinlemesine temizlenmesi ve nemlendirilmesi, makyajınızın çok daha güzel durmasını sağlar. Bu nedenle makyaj yapmadan önce cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizi temizlemelisiniz.

Temizleme işleminin ardından yine cilt tipinize uyum gösterecek bir tonik ve ardından serum ile nemlendirici kullanmalısınız. Yağlı bir cilde sahipseniz seçeceğiniz makyaj ürünlerinin yağlı cilt ile uyum gösterecek ve parlama yapmayacak olanlardan seçilmesi gerekmektedir. Kuru bir cilde sahipseniz de nemlendirici içerikli BB ve CC kremlerden ya da fondötenlerden kullanabilirsiniz. Cildinizi makyaj öncesinde hazır hale getirecek tüm cilt bakım ürünleri ve makyaj malzemeleri Watsons’ta bulabilirsiniz!

 

(Visited 369 times, 1 visits today)