Nude Makyajı İçin İpuçları

sempeak  31 Mayıs 2024

Nude Makyaj Nedir?

Nude makyaj, cildinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarmak için doğal tonlarda yapılan makyaj tekniğidir. Bu makyaj tekniği ile cilt kusurlarınızı kapatırken doğal güzelliğinizi de ortaya çıkarabilirsiniz. Günlük hayatta kullanabileceğiniz yüzünüzde makyajı belli etmeyen bir tekniktir.

Nude Makyajı İçin Hangi Ürünler Kullanılır?

Nude makyajındaki doğallığı yansıtabilmek için cildinizin tonunu düzeltip kusurlarınızı gizleyen hafif bir fondöten ve BB krem ile başlamalısınız. Göz altlarınız için kapatıcı bir ürün ve elmacık kemiklerinize hafif bir renk ve parlaklık vermesi için doğal tonlarda bir allık tercih edebilirsiniz. Cilt tonunuza uygun göz farı ile doğal bir görünüm kazanabilirsiniz. Dudaklarınızı kendi rengi tonunda ruj ve parlatıcı ile doğal bir görünüm katarsınız. Nude makyaj için kullanılan ürünlerin anahtar özelliği, doğal güzellikleri ön plana çıkarmak ve hafif bir görünüm sağlamaktır. Bu nedenle, ürünleri seçerken ten renginize uygun doğal tonları tercih etmek önemlidir.

Nude Makyajı Nasıl Yapılır?

Nude makyajı yapmak için önce cildinizi iyice temizleyin ve nemlendiriniz. Temiz ve nemlenmiş bir ciltte makyajınız daha sağlam tutunur. Sonrasında doğal bir görünüm için hafif bir fondöten veya BB krem ile cilt yüzeyinizi eşitleyiniz. Göz altı morluklarınız var ise kapatıcı kullanabilirsiniz. Elmacık kemiklerinize doğal bir tonda allık uygulayınız. Ten renginize uygun bej, kahverengi veya hafif pembe tonlarında göz farını göz kapaklarınıza sürünüz. Kahverengi veya siyah bir maskara ile kirpiklerinizi kıvırınız. Kaşlarınızı kaş maskarası ve kalemi ile belirginleştiriniz. Gelelim dudaklara dudaklarınıza da rujdan önce bir nemlendirici sürünüz ve doğal tonlarda ruj ile dudaklarınızı renklendiriniz. Son olarak makyajınızın bozulmaması için sabitleyici sprey kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Ruj Şekliniz Sizin İçin Ne Söylüyor

Nude Makyajının Özellikleri Nelerdir?

Nude makyajının özelliklerinden ilki cildinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarmaktır. Cildiniz ile uyumlu hafif ürünler ile cildinize ağırlık yapmaz. Nude makyaj genellikle doğal tonlarda ürünler ile cildinize en yakın ürünler ile yapılır. Kontür işlemi nude makyajda çok hafif uygulanır. Bunun sebebi daha doğal ve hafif bir görünümü bozmamak içindir. Aydınlatıcı ürünler ile cildinize ekstradan parlaklık verebilirsiniz. Göz makyajı doğal ve hafif tutulur. Dudaklarda da ağır dudak makyajı yerine doğal renkler tercih edilir. Sonuç olarak nude makyajın temel özellikleri cildinizin doğallığını en sade şekilde ortaya çıkarmaktır.

Hangi Cilt Tonları Nude Makyajı İçin Uygundur?

Nude makyajı genellikle her cilt tonu için uygundur ama etkili bir nude makyajı için cilt tonunuza uygun ürünleri seçmeniz önemlidir. Açık cilt tonlarına sahip kişiler pembe ve şeftali tonları ile cildine uyumlu bir makyaj yapabilir. Orta cilt tonlarına sahip olanlar orta tonlarda allık ve fondöten kullanabilir. Altın tonlarında göz makyajı ile cilt tonuna uyumu yakalayabilir. Esmer cilt tonuna sahip kişiler ise daha sıcak ve derin tonlarda allık ve fondöten kullanmalıdır. Kahverengi ve bronz tonlarda göz makyajı ve dudak renklendirme ile ciltlerine uyumlu makyajı yapmış olurlar.

Nude Makyaj Ürünleri ve Markaları Nelerdir?

Pastel Profashion Nude Mat Ruj Ruj No: 588 Famous Nude. Doğal ve dolgun görünümlü dudakların sırrı Pastel Profashion Nude Matte Lipstick Ruj No. 588 Famous Nude ile açık tonlarla çarpıcı bir kontrast yaratabilirsiniz. Dudaklara kadifemsi bir doku kazandıran bu ruj, gün boyu kalıcılığa sahiptir. Dağılma yapmayan özel formülü, dudaklarda konforlu bir kullanıma imza atar. Dudakların doğallığını yansıtan rengi, mat bitişli yapısıyla ekstra dolgun bir görünüm sağlar.

Hemen Okuyun  2022 Nail Art Trendleri

L’Oreal Paris True Match Nude Fondöten Serum 2 3 Light; Efsanevi True Match ailesinden devrimsel yenilik! Saf hyalüronik asit içeren formülüyle bir serum gibi dolgunlaştırırken bir fondöten gibi ışıltılı ve eşitlenmiş cilt görünümü sunan True Match Nude Serum Fondöten ile tanışın! Bu yenilikçi formül cildinizi gün boyu nemlenmiş hissettirir. Dolgun görünüm verir. Cilt yüzeyinde bulunan ince çizgi, kırışıklık görünümü gibi kusurların görünümünü gizler. Parlak, canlı bir görünüm sağlar. Komedojenik değildir. Hassas ciltler için uygundur.

Maybelline New York Cheek Heat Likit Allık No: 15 Nude Burn; Cheek Heat Likit Allık ile yanaklarda taze ve doğal bir sıcaklık! Jel-krem yapıdaki formülüyle ipeksi bir his sağlar, artırılabilir renk yoğunluğu sunar.

Revolution Reloaded Palette Affection Far Paleti; Yoğun pigment özelliği ile istediğiniz tonlamayı hemen yakalayabilirsiniz! İpeksi ve kolay dağılabilme özelliği ise kullanım kolaylığı sağlıyor. 15 farklı renkten oluşan palet içerisinde dilerseniz sıcak ve ışıltılı tonlardan, dilerseniz de bordo tonlarla dramatik bakışlara sahip olabilirsiniz. Buğulu tonlamaları yakalamanız için siyah tonunu tercih edebilirsiniz.

Nude Makyajı Hangi Havalarda Daha Sık Yapılır?

Nude makyaj günlük kullanım için uygun olan hafif ve doğal bir uygulamadır. Bu makyajı sıcak havalarda tercih ederek cildiniz nefes alabilir ve hafif bir his bırakır. İşe giderken, alışveriş yaparken veya sosyal etkinlerde doğal bir görünüm verecektir. Bu tür durumlar için idealdir. Doğal ışık altında cildinizin ışıltısını ve sağlıklı görünümünü daha etkileyici bir biçimde ortaya koymanızı sağlar.

 

(Visited 192 times, 1 visits today)