Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları

sempeak  30 Temmuz 2024

Plajda Kusursuz Görünmenin Yolları Nelerdir?

Kim demiş plajda güzel görünemeyiz diye tabii ki plajda da doğal güzelliğinizi ön plana çıkarıp aynı zamanda hem rahat hem de çekici hissedebilirsiniz. Plajda kusursuz görünmenin sırları:

  • Olmazsa olmaz cildinizi güneşten yayılan UV ışınlarından koruyacak yüksek koruyuculu güneş kremi, şapka, gözlük gibi şeyleri kullanmalıyız. Güzel cildin sırlarından biridir cildinizi güneşten korumak.
  • Tercihen suya dayanıklı bir BB krem ve maskara ile hafif bir plaj makyajı yapabilirsiniz. Ayrıca güneş ışınlarından dudaklarınızı korumak için de güneş koruyuculu, renkli bir dudak balmı ile görüntünüzü bütünleştirebilirsiniz.
  • Saçlarınızı güneşin zararlı ışınlarından korumak en az cildinizi korumak kadar önemli olduğundan muhakkak güneş koruyucu saç spreyi kullanmalısınız. Ayrıca saçlarınıza doğal, dağınık saç modelleri vererek doğal güzelliğiniz bir öne çıkarabilirsiniz.
  • Plajdan önce ve sonra olmak üzere hem cildinizi hem de saçlarınızı nemlendirmemeyi unutmamalısınız. Özellikle aloe vera içeren nemlendiriciler cildinizi yatıştıracaktır.
  • Cilt tipinize uygun bir mayo veya bikini tercih etmelisiniz ayrıca mayo veya bikininizin üzerine rahat bir plaj elbisesi giyip stil sahibi biri olabilirsiniz.
  • Son olarak denizde kullanıma uygun aksesuarlar ve şık bir plaj çantası ile kusursuz plaj görünümüne ulaşabilirsiniz.

 

Plajda Kusursuz Cilt Nasıl Sağlanır?

Doğru bir koruma ve bakım ile plajda kusursuz bir cilt görünümü yakalamak mümkündür.

  • Yüksek koruyucu etkili “L’Oreal Paris Revitalift Clinical SPF 50+” gibi bir güneş kremi kullanmalısınız. Ayrıca süreklilik önemli olduğundan her iki saatte bir ve yüzdükten sonra güneş kreminizi tekrardan uygulamaya özen göstermelisiniz.
  • Hem bol su içerek hem de yüksek nemlendiricili bir ürün kullanarak güneşe çıkmadan önce cildinizi nemlendirmelisiniz. “L’Oreal Paris Nem Terapisi Aloe Vera Suyu” gibi aloe vera içerikli bir nemlendirici tercih edebilirsiniz.
  • İsteğe bağlı olarak suya dayanıklı BB krem ve maskara ile doğal ve hafif bir makyaj yapabilirsiniz. Ayrıca renkli güneş kremleri ile allık vb. uygulamalar yaparak hem güneş korunup hem de daha canlı bir yüze sahip olabilirsiniz.
Hemen Okuyun  Deodorant Rehberi

Bu adımları takip ederek plajda cildinizi koruyabilir ve kusursuz bir cilde sahip olabilirsiniz.

 

Plajda Saç Bakımı İçin Öneriler Nelerdir?

Güneş, tuzlu su ve klor gibi etmenler saçlarınızı yıpratabildiğinden güneş öncesi, sırasında ve sonrasında saçınıza gereken bakımı yapmalısınız. Plajda saç bakım önerileri:

  • Özellikle sıcak yaz aylarında güneş ışınlarından saçlarınızı korumak için güneş koruyucu içerikli saç spreyleri kullanmalısınız. “Boom Butter Spf30+ Saç Tonik” saçlarınızı zararlı UV ışınlarından korumak için güzel bir seçenek olacaktır.
  • Plaja gitmeden önce saçlarınıza “L’oreal Paris Elseve Komple Onarıcı 5 Yapılandırıcı Maske” gibi yoğun onarıcı ve nemlendirici bir saç maskesi uygularsanız plaj süresince saçlarınız daha sağlıklı olacaktır.
  • Denize veya havuza girmeden önce saçlarınızı temiz su ile ıslatırsanız saçınız tuzlu suyu veya kloru daha az emeceğinden daha az yıpranacaktır.
  • Plajdan sonra ise nazik ve besleyici bir şampuan ile saçınızı temizleyip saç nemlendirici maskeler ve yağlar kullanabilirsiniz.

Bu önerilerle plajda saçlarınızı koruyabilirsiniz.

Plajda Doğal Makyaj Nasıl Yapılır?

Plajda hafif ve doğal bir makyaj ile güzelliğinize güzellik katabilirsiniz. Plajda doğal makyaj sırları:

  • İlk adımı olarak cildinizi güneş koruyucu içerikli bir nemlendirici ile nemlendirmek olmalı ardından da yüksek koruyuculu bir güneş kremi gelmelidir.
  • Ten makyajınız için hafif, suya dayanıklı BB kremler ile cilt tonunuzu eşitleyebilirsiniz. Fakat bu noktada ağır fondöten gibi ürünlerden kaçınmalısınız. Allık olarak ise renkli güneş kremlerinden veya krem allıklardan yararlanabilirsiniz, toz allıklar maalesef ki kalıcılık sağlamayacaktır.
  • Göz makyajınızda da yine aynı şekilde suya dayanıklı ürünleri tercih ederek makyajınızın kalıcılığı arttırabilirsiniz. Suya dayanıklı maskara ve parıltılı bir göz kalemi doğal bir görüntü için yeterli olacaktır.
  • Son olarak dudaklarınızda ise güneş koruyuculu ve renk veren bir dudak balmı tercih ederek makyajınızı bitirebilirsiniz.
Hemen Okuyun  Yaza Giriş Epilasyon

Plaj Çantasında Olması Gereken Temel Eşyalar Nelerdir?

Plaj çantanızda olmazsa olmazlar:

  • Yüksek korumalı güneş kreminiz, güneş gözlüğünüz ve şapkanız bu listenin kesinlikle başında gelmelidir.
  • Saçlarınızı ve cildinizi korumak içinse güneş koruyucu içerikli bir saç spreyi ve hafif nemlendiricili bir vücut losyonu alabilirsiniz.
  • Plaj havlusu, yedek mayo veya bikini, plaj elbisesi ve plaj terliği de yanınızda bulunması gereken ürünlerdir.
  • Soğuk su ve enerji verici yiyecekler de muhakkak olması gereken ürünlerdendir.
  • Islak mendil ve peçete gibi hijyen ürünleri.
  • Son olarak denizden çıktıktan sonra ıslak eşyalarınızı içine koymak için ayrı bir torba.

 

Güneş Kremi ve Güneş Sonrası Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler 

Doğru bir güneş kremi seçmek çok önemlidir. Hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlayan geniş spektrumlu, en az 30 SPF değerli, cilt tipinize uygun bir formülde suya dayanıklı güneş kremleri tercih edilmelidir. Ayrıca yeterli miktarda ve düzenli uygulama da çok önemlidir. Maksimum 2 saatte bir güneş kreminizi yenilemelisiniz.

Güneş sonrası bakım ise bol su içmekle başlar. Bol su içerek ve aloe vera içeren nemlendiriciler kullanarak cildinize kaybettiği nemi geri kazandırmalısınız. Güneş sonrasında cildinizi rahatlatmak için soğuk veya ılık suyla duş almalısınız ayrıca duş sırasında aloe vera içeren duş jeli kullanarak güneş yanıklarınızı yatıştırıp cildinizi onarabilirsiniz. Ayrıca C vitamini veya E vitamini içeren serumlar kullanarak cildinizin onarım sürecine destek olabilirsiniz.

 

Plajda Sağlıklı Beslenme ve İçme Önerileri

Plajda sağlıklı beslenme ve içme hem enerjinizi yüksek tutmak hem de vücudunuzu nemli ve sağlıklı tutmak için çok önemlidir. İlk olarak bol miktarda su tüketmek vücudunuzun su dengesini korumak için hayati önem taşıdığından yanınıza en az bir su şişesi alın ve gün boyunca düzenli olarak su içmeye özen gösterin.

Hemen Okuyun  El Hijyeni Nasıl Sağlanır?

Beslenme konusunda ise taze meyve ve sebzeler sizin için en iyi seçeneklerden olacaklardır. Dilimlenmiş karpuz, üzüm, elma dilimleri gibi meyveler hem ferahlatıcı hem de besleyici olduğundan güneş altından sizi serinletmek için güzel tercih olacaklardır. Ayrıca, havuç ve salatalık dilimleri gibi sebzeler de atıştırmalık olarak idealdir. Tam tahıllı sandviçler, humus ve yoğurt gibi protein ve lif açısından zengin yiyecekler sizi uzun süre tok tutacağından ve enerjinizi koruyacağından ek olarak bu besinleri de plajda tüketebilirsiniz.

Atıştırmalık olarak kuruyemişler ve granola barlar da sağlıklı seçeneklerdir. Şekerli ve işlenmiş gıdalardan kaçınmalısınız çünkü bunlar kısa süreli enerji patlamaları yapar, ardından yorgunluk hissi verir bu yüzden de plajda kullanıma uygun olmayacaklardır. Sağlıklı beslenme ve yeterli sıvı alımı, plajda aktif ve sağlıklı kalmanızı sağlayacaktır.

(Visited 91 times, 1 visits today)