Porselen Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Watsons  8 Nisan 2022

Düğün, nişan, mezuniyet, fotoğraf çekimi gibi özel zamanlarda teninizin bir bebek gibi pürüzsüz gözükmesini ve gün boyu kalıcılığından ödün vermemesini mi istiyorsunuz? İşte ilacınız; porselen makyaj! Gündelik makyajlara göre daha yüksek kapatıcılık sağlayan ürünlerle yapılan bu makyaj, haliyle çok daha kalıcı oluyor. Porselen makyaj nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte keşfedelim.

Porselen Makyaj Nedir?

Cilt üzerindeki tüm kusurları en ince ayrıntısına kadar kapatan ve porselen görünümü veren makyaj stili’ ifadesi, porselen makyaj nedir sorusunun net yanıtlarından birisi. Özellikle sivilce, akne, gözenek ve leke problemleri yaşayan kadınların kurtarıcısı. Özel davetlerinin vazgeçilmezi olmasının yanında, fotoğraflarda daha kusursuz bir resim vermeye yardımcı olduğu da bir gerçek. Ten rengini eşitleyen, kusurları maksimum seviyede kapatan ve pürüzsüz bir dokuya kavuşturan bu özel makyajın önemli adımlarına göz atalım…

Porselen Makyaj Hangi Ürünlerle ve Nasıl Yapılır?

Cildinizin pürüzsüz ve kusurlarından arınmış gözükmesini istediğiniz her zaman uygulayabileceğiniz bu bebeksi makyajın tüm adımlarına gereken özeni göstererek, profesyonel bir uygulama yapabilirsiniz! Peki porselen makyaj nasıl yapılır ve porselen makyaj ürünleri nelerdir?

  • Makyaj bazları, gözenek gizleme ve yağlanmayı önleme gibi etkilere sahip makyaj bazları ile sağlam bir zemin hazırlamak çok önemli. Ayrıca kalıcılığı da artırıyor.
  • Fondöten ve kapatıcı, mat bitişli fondötenler bu tip bir makyaj için ideal. Elbette yüksek kapatıcılık özelliğinin bulunmasına da özen göstermek gerek. Kusurları kapatmak, göz altındaki mor görünümü yok etmek ve aydınlatmak için, kapatıcıların gücünden yararlanmak da kritik öneme sahip.
  • Pudra, mat bitişli transparan bir pudra ile tüm makyajı etkin biçimde sabitleyebilirsiniz.
  • Makyaj sabitleme spreyi, toz ve krem yapıdaki ürünlerin yüzünüze tam olarak oturması ve uzun saatler geçse dahi uçup gitmemesine yardımcı oluyor.
Hemen Okuyun  Euphoria Makyajı

Porselen makyaj özellikleri başında gelen ‘porselen cilt görünümü’, temel olarak ten ürünlerine bağlı olsa da, görünümü destekleyen ve renklendiren rimel, eyeliner, far bazı, göz farı, dudak kalemi, ruj, bronzer, allık, highlighter gibi ürünleri seçerken de yüksek pigmentli ve kalıcı yapıda olanlara yönelmek gerekiyor.

Porselen Makyajın Püf Noktaları

Porselen makyajın püf noktaları arasında, iyice temizlenmiş ve peeling ile pürüzlerden arındırılmış bir ciltle yola çıkmak geliyor. Yoğun yapılı cilt ürünlerinin yüzle bütünleşmesi ve pul pul görünümün ortaya çıkmaması için temizlik kadar uygun malzeme seçimi de önemli. Porselen makyaj yaparken nelere dikkat edilmeli konusunu, kaliteli aplikatör seçimi ile noktalandıralım. A’dan Z’ye tüm makyaj malzemelerini ve uygulama ekipmanlarını Watsons’ta yer alan ünlü markaların koleksiyonlarından seçebilir, hemen sipariş verip online olarak satın alabilirsiniz.

(Visited 1.098 times, 1 visits today)