Regl Döneminiz hakkında Bilmeniz Gerekenler

Watsons  8 Ekim 2020

4 Dk

Regl dönemi, her kızın hayatındaki bir derttir. Acıya sebep olur, stres seviyenizi maksimuma çıkarır ve her zaman yanlış zamanda gelir gibi görünür. Bu dönemi daha iyi anlayabilmeniz ve bu dönemle nasıl daha iyi başa çıkabileceğinizi bilmeniz için işte döneminizle ilgili bazı gerçekler.

Regl Dönemim sırasında  seks yapabilir miyim?

Evet! regl döneminizde cinsel ilişkiye girmenin yanlış bir tarafı yok. Tüm dalgalanan hormonlarla, yine de bir miktar fazla istek duyabiliyor olabilirsiniz… ya da tam tersi kramplar, PMS ve ruh hali değişimleri için en iyi motivasyon kaynağı değildir, bu yüzden dönemin tamamen bitmesini bekleyebilirsiniz.

Regl dönemim sırasında seks yaparsam hamile kalabilir miyim?

Bunun cevabı da büyük bir evet. Spermler vücudunuzda birkaç gün yaşar, bu nedenle döneminiz sırasında seks yapmak hamile kalmanızı engelleyemez. Akıllıca bir tavsiye… Eğer bebek istemiyorsanız, doğum kontrolü kullanın.

Regl iken seks yaparsam bir CYBE kapabilir miyim?

Bir başka evet – hem büyük bir tane. Döneminiz sırasında yaşadığınız cinsel ilişkiden bir CYBE (Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyon) kapma olasılığınız daha yüksektir. Menstrüasyon sırasında, serviks vücudunuzda normalden daha düşüktür ve daha açıktır bu durum vücut sıvılarının akışını serbest bırakır. Akışkanlardan bahsetmişken, regl döneminizde daha çok yer mevcuttur ve CYBE’ler sıvılardan geçerek insandan insana bulaştığında, kapma riskiniz daha yüksektir. HER ZAMAN bir prezervatif kullanın.

Regl dönemi, kaka bir şey midir?

Sorduğunuza sevindik… aslında öyle. Birçok kadın, dışkılarının regl dönemlerinde normale göre farklı olduklarını fark ediyorlar. Gerçek şu ki, hormonlarınız sindirim sisteminize zarar verebilir, bu da dışkı paternini bozabilir. Rahminiz aynı zamanda bağırsaklarınıza baskı uygulayarak her zamankinden daha fazla dışkılama dürtüsü hissetmenize neden olur. Son olarak, yeme alışkanlıklarımız, menstrüasyon yaptığımızda değişebilir ve normalde tercih etmeceğimiz yiyecekler yiyebiliriz. Diyetteki bu değişiklik, bağırsak sorunlarına neden olabilir.

Hemen Okuyun  Hiyalüronik Asit hakkında bilmeniz gerekenler

Regl dönemimde daha fazla duş almalı mıyım?

Hayır, regl döneminle ilgili kirli bir şey yok, o yüzden normalden daha fazla duş almanıza gerek yok. Daha sık yıkandığınızda kendinizi rahat hissedebilirsiniz, bu durumda buna devam edin. Ancak narin kadınsı organlarını çok fazla yıkamayın ya da sert duş jeli kullanmayın. Vajinanız kendi kendini temizleyen bir makine gibidir ve doğru pH seviyelerini ve bakteri dengelerini yerinde tutmak için çalışır. Aşırı yıkama bu uyumu bozabilir ve pamukçuk gibi sorunlara yol açabilir.

Bir tampon kaybolur mu?

Hayır, endişelenmeyin! Vajinanız bir çıkmaz, kara delik değil… bir tamponun gidebileceği hiçbir yer yok. Şans eseri ipi kaybettiniz – bu yüzden panik yapmayın. Bu konuda stresli olmak sadece kaslarınızı gerer ve çıkmasını zorlaştırır. Kaka yapacakmış gibi çömelmek yardımcı olabilir, ancak hala bulamıyorsanız, doktorunuza başvurun Ve utanmayın… daha önce benzer vakaları gördüklerini düşünün.

(Visited 831 times, 4 visits today)