Regl Döneminizde Sizi Rahatlatacak Bitki Çayları

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Kadınların üreme kabiliyetinin ve hamile kalabilirliğinin bir göstergesi olan regl; pek çok hormonal ve fiziksel değişimin bir arada yaşandığı, her ay tekrarlanan kısa süreli bir dönemdir. Ödem, kasıklarda gerginlik, kramp, asabiyet ve ağrılara neden olan bu dönem bazı kadınlar için kâbusa dönüşebilir. İşte sizi regl döneminizde rahatlatacak bitki çayları:

Papatya Çayı

Papatya çayı, genel olarak sakinleştirici etkisi ile bilinir ve kendine özgü hafif bir aromaya sahiptir. Düzenli olarak tüketilen papatya çayı vücutta glisin sentezini arttırıcı rol oynar. Glisin beyin üzerinde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkiye sahip olan bir amino asittir. Aynı zamanda kas spazmlarını hafifletir ve vücudun rahatlamasına yardımcı olmak için sinirleri gevşetir. Papatya çayı pelvik ve uterus bölgesindeki kan akışını uyararak düzensiz regl dönemlerini düzenlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca hazırlaması oldukça kolay ve pratiktir. Sadece 1 bardak sıcak suyun içine 1 çay kaşığı kurutulmuş papatya atın ve 10 dakika ağzı kapalı bir şekilde demleye bırakın. Regl döneminden birkaç gün önce ılık olarak günde 2 kez papatya çayı tüketerek regl öncesi ağrılarını azaltabilirsiniz.

Hibiskus Çayı

Yüksek tansiyon ve kolesterolü hafifletmekten bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve hatta sindirime yardımcı olmaya kadar pek çok faydası olduğu düşünülen hibiskus çayı, yüksek oranda antioksidan içerir. Adet kramplarını ve ağrılarını hafifletmeye yardımcı olan çay aynı zamanda ruh hali değişimlerinize, depresyonunuza ve hatta regl dönemindeki aşırı yeme alışkanlıklarınıza yardımcı olabilir. Bir su bardağı kaynamış suyun içine birkaç yaprak kuru hibiskus ekleyin ve 10 dakika ağzı kapalı bir şekilde demlemeye bırakın. Regl döneminden birkaç gün önce içmeye başlayarak regl sancılarınızın ve kramplarınızın üstesinden gelebilirsiniz.

Karanfil Çayı

Hemen hemen her mutfakta bulunan ve köklü bir geçmişe sahip olan karanfil çayı, vücudu dinlendirir ve enerji kazandırır. Stres üzerindeki olumlu etkileri ile ön plana çıkan karanfil, antienflamatuvar özelliği sayesinde ödemin atılmasına yardımcı olur. Özellikle regl döneminde görülen şişkinliğin azaltılmasını sağlayan karanfil çayı, uterus dokularındaki kas gerginliğini ve adet kramplarını azaltmak için kullanılır. Kendine özgü kokusu ve aromasıyla beğenilen karanfil çayını hazırlamak da oldukça kolay. Bir su bardağı suyu kaynatın. 7-8 adet karanfili havanda ufak parçalara ayırın ve kaynamış suyun içine atarak 10 dakika kadar ağzı kapalı şekilde demleyin. Demledikten sonra süzüp içine kabuk tarçın ve bal ekleyerek, regl döneminde günde iki defa tüketebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Yaza Özel Cilt Bakımı Önerileri

Civanperçemi Çayı

Yüksek oranda antioksidan bileşenler içeren civanperçemi çayı çok eski zamanlardan beri regl dönemlerinde yaşanan krampların ve ağrıların engellenmesine yardımcı olur. Adet söktürücü özelliği ile bilinen civanperçemi regl gecikmesi, ergenlik ve menopoz döneminde yaşanan adet düzensizliklerinde kullanılır. Regl dönemi başlamadan üç gün önce kullanılmaya başlanması önerilen civanperçemi çayını her gün sabah ve akşam düzenli olarak tüketerek sancı ve krampların etkisini minimuma düşürebilirsiniz. Bir bardak kaynamış suyun içine bir tatlı kaşığı civanperçemi ekleyip ağzı kapalı olarak 10 dakika demlemeniz yeterli.

Karayılan Otu Çayı

Kadınlık hormonu olarak bilinen östrojen hormonunun salgılanmasını artıran karayılan otu, regl döneminde yaşanan kramplar, ağrılar ve aşırı kanamaların önüne geçmenizi kolaylaştırır. Sakinleştirici özelliğe sahip olan karayılan otu çayı, regl dönemindeki ruh hali değişikliklerinin de azalmasına yardımcı olur. İçerisindeki antioksidan bileşenler sayesinde toksin maddelerin ve suyun vücuttan atılmasını sağlayarak şişkinliği azaltır. Kurutulmuş 1 tatlı kaşığı karayılan otu kökünü bir cezve ya da tencere içinde, bir bardak soğuk su ile birlikte yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kaynadıktan sonra süzerek içime hazır hale getirin. Regl döneminizden birkaç gün önce ve dönem boyunca günde bir bardak tüketerek regl semptomlarını azaltabilirsiniz.

Regl döneminizde sizi rahatlatacak bitki çaylarını Watsons’ta bulabilir ve hemen alışverişe başlayabilirsiniz.

(Visited 14.019 times, 21 visits today)