Renk Açıcı Saç Boyaları

sempeak  11 Mart 2024

Renk Açıcı Saç Boyaları

Renk açıcı saç boyaları, saçın doğal pigmenti ile oynayarak rengini daha kolay bir şekilde açmanıza yarayan kimyasal ürünlerdir. Günümüzde birçok kişi, saç rengini değiştirmek veya saçlarında açık tonlar elde etmek için renk açıcı saç boyalarını kullanmaktadır. Özellikle koyu saç rengine sahip olan kişiler, istedikleri açık renge ulaşmak için bu ürünleri kullanabilirler. Ancak bu tip ürünlerin kimyasal içerdiğini ve saç derinize ve saç pigmentlerine zarar verebileceğini unutmamak gerekir. Bu yazımızda size kısaca bilgiler veriyoruz ve bazı saç açıcı ürün tavsiyelerinde bulunuyoruz. Keyifli okumalar.

 

Renk Açıcı Saç Boyaları Nedir?

Saç rengini açmak ya da saçınızda açık renkler elde etmek için kullanılan boyalara renk açıcı boya denir. Bu tür boyalar saç pigmenti ile oynayarak saç rengini değiştirir. İçeriğinde bulunan peroksit gibi bir kimyasal sayesinde saç telinin rengini değiştirir. Ancak bu tür boyalar dikkatli kullanılmalıdır. Çünkü saçlarınızı kurutabilir veya fazla durduğunda saç telinize zarar verebilir.

Renk Açıcı Saç Boyaları Nasıl Kullanılır?

Renk açıcı saç boyalarını kullanmadan önce saçlarınızı temizleyiniz ve tamamen kuru olduğundan emin olunuz. Üzerinize dökülmesini önlemek için bir önlük giyiniz ve renk açıcıların cildinize leke yapmaması için alnınıza, kulaklarınıza ve boynunuza vazelin gibi bir krem sürünüz. Saç açıcı boyayı, karışım kabının içine koyunuz ve geliştirici olarak bilinen kimyasal maddeyi ekleyiniz. Kutu üzerindeki talimatlara uyarak oranları doğru ayarlayınız. Hazırladığınız karışımı fırça yardımı ile saçınıza uygulayınız ve belirtilen süre kadar bekletiniz. Bekleme süresi bitince saçınızı ılık su ile yıkayınız. Saç açıcı ürünleri kullandıktan sonra saçınıza nemlendirme özelliği olan bakımlar yapınız.

Hemen Okuyun  2024 Saç modelleri

Renk Açıcı Saç Boyalarının Püf Noktaları Nelerdir?

Saç açıcı ürünlerini kullanmadan önce saçınızın sağlığı önemlidir. Bu tip ürünlerin saç üzerinde etkileri içeriğindeki kimyasaldan ötürü güçsüz saçlara sahipseniz saçınıza zarar verebilir. Böyle bir durum söz konusu ise çok dikkat etmek gerekir. Saç açma işlemi istediğiniz tona bağlı olarak bekleme süresi değişkenlik gösterecektir. Bu yüzden dikkatli bir şekilde takip etmeniz gerekir. Bunun dışında içeriğindeki kimyasallardan korunmak için cilt koruyucu kremler kullanabilir ve eski kıyafetler tercih edebilirsiniz. Açma işlemi saç tellerinizi kurutacağından nemlendirici ve besleyici saç bakımı yapmanız önemlidir. Ayrıca saçlarınızı çok sıcak suda yıkamamalı ve maşa gibi yüksek ısıdaki aletleri sık sık kullanmamanızı tavsiye edebiliriz.

Renk Açıcı Saç Boyaları Hangi Sıklıkla Kullanılmalıdır?

Saç açıcıları saçın mevcut rengi, istediğiniz renk ve saçınızın sağlığı gibi faktörlere bağlı olarak uygulama sıklığı değişebilir. Bu durumları göz önünde bulundurarak ve saç telinizin güçlü olmasına bağlı 4 ila 6 hafta arasında renk açıcı ürünleri kullanabilirsiniz.

Renk Açıcı Saç Boyaları Etkisini Ne Kadar Sürede Gösterir?

Renk açıcı saç boyalarının etkisi saçınızın ilk başladığınız zamanki rengine ve saçınızın özelliklerine bağlı olarak değişkenlik gösterecektir. Bazı saç açıcı spreyler 2. ve 3. kullanımdan sonra istediğiniz sarı tonunu yakalayabilirsiniz. Saç boyasına karıştıracağınız peroksit gibi kimyasallar ile saçınızda bekleme süresi istediğiniz tonu yakalayana kadar yarım saati bulabilir. Bu işlem esnasında dikkatli takip önemlidir. Birçok renk açıcı ürün, birkaç uygulama sonrasında belirgin bir değişiklik sağlayacaktır. Mevcut saç renginiz ne kadar koyu ise hedef renginize ulaşmak için kullanımınız o kadar artacaktır.

Renk Açıcı Saç Boyalarının Yan Etkileri Var Mıdır?

Renk açıcı saç boyalarının bazı yan etkileri bulunmaktadır. Bu yan etkiler arasında en sık görüleni aşırı sık kullanımından kaynaklı olarak saç kuruluğu ve saçlarınızın yıpranmasıdır. Renk açıcı, saç liflerini zayıflatabilir ve kırılmalara da sebep olabilir. Bazı ürünlerin içeriğindeki kimyasallardan dolayı saç derisi hassasiyeti yaşayabilirsiniz. Bu durumda kaşıntı, kızarıklık, şişlik veya döküntü şeklinde şikayetleriniz artabilir. Böyle durumlarla karşılaşmamak için saç açıcı ürünleri dikkatli kullanmak gerekir ve talimatlara uygun hareket etmek gerekir. Bu tip işlemler sonrasında nemlendirme özelliği olan saç bakım ürünleri satın alabilirsiniz ve düzenli kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Tuzsuz Şampuan Kullanmanız için 5 Neden

Popüler Renk Açıcı Saç Boyaları Nelerdir?

Koleston Tüp Sıvı Peroksit %6; Koleston Tüp Sıvı Peroksit %6 tüp boyalar için özel olarak üretilen oksidasyon sıvısıdır. Saç boyasını inceltmek için kullanılır. Yoğun kıvamlı tüp krem boyaların saça kolay uygulanabilmesini sağlar. Tüp Sıvı Peroksit %6, koyu renkli boyalar için uygun bir üründür. Boyanın saça etki etmesini kolaylaştırır. 1 şişe Koleston sıvı peroksit 1 adet krem boya ile kullanılır.

Palette Kalıcı Doğal Renkler Renk Açıcı Sprey 150 ml; Güneş ve ısı ile aktifleşen ve bakım özellikli Argan yağı içeren formülü ile aşamalı aydınlatma ve güneş ışığı etkisini sunar.

Casting Sunkiss Renk Açıcı Jel 01; kolay uygulanabilen bir yapıya sahiptir. Jel yapısı sayesinde saçta kalıntı bırakmadan açma işlemini tamamlar. Kolayca emilir ve durulamaya gerek kalmaksızın dilediğiniz görünüme ulaşmanızı sağlar. Serinin en açık tonu olan ürün, saçınıza ışıltılı bir görünüm kazandırır. İçerisinde yer alan doğal özler, yumuşak bir dokuya sahip olmasına yardımcı olur. Kullanım sonucunda saçlarınızda parlak ve ipeksi bir görünüm elde edebilirsiniz.

Urban Care Renk Açıcı Sprey Monoi ve Ylang Ylang 150 ml; Saçlarınızı kurutmadan, doğal görünümlü sarı tonlara dönüştürür. Saçınızın doğal yapısını bozmadan aktif hale gelerek 3-5 kullanımda kademeli olarak saç rengini açmayı destekler, saçlarınızı hafifçe aydınlatır ve güneşte açılmış gibi bir görünüm sağlar. Doğal sarı, açık kahverengi saçlara ve rengi açılmış saçlara uygulanabilir. İçeriğindeki vitamin E ve Keratin saçınıza bakım sağlar, yumuşaklık ve parlaklık vermeye yardımcı olur.

 

(Visited 1.351 times, 2 visits today)