Anasayfa    /    Makyaj   /    Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eyeliner Nasıl Çekilir?

sempeak  24 Temmuz 2022

 

 

1.Eyeliner Nedir?

Eyeliner

kirpik diplerine çizgi çekmek için kullanılan bir makyaj malzemesidir. Fakat bu öyle bir çizgidir ki hem makyajın etkisini oldukça artırır hem de gözleri vurgular.

 

2.Eyeliner Çeşitleri Nelerdir?

Eyelinerın

  • likit eyeliner,
  • jel eyeliner,
  • kalem eyeliner
  • asansörlü eyeliner,
  • keçe uçlu eyeliner,
  • kalın ve ince eyeliner,
  • kutuda eyeliner,
  • Simli eyeliner ,
  • mat eyeliner,
  • metalik eyeliner
  • renkli eyeliner gibi farklı çeşitleri bulunur.

 

3.Eyeliner Nasıl Çekilir?

Kim demiş ki eyeliner çekmek bebek işi diye. Bu işin kolay olmadığını eyelinerı titreyen elleriyle gözüne yaklaştıran her kadın bilir. Fakat birkaç tekrardan sonra herkes bu işte kendi stilini belirleyerek, yüzüne en yakışan şekli verebilecek kıvama gelir.  İşe emeklemekle yani kirpik diplerini doldurmakla başlamak akıllıca olur. Kuyruk kısmına geldiğinizde ise göz kapağınıza ve gözünüze en uygun olanı bulana kadar tekrar etmekte fayda var. Tabii bunun için bazı yardımcı malzemeler kullanabilirsin. Bantlar, kartlar gibi. Kaşınızın bittiği noktayı göz önünde bulundurarak kısa bir çizgi çekip minik bir üçgen oluşturabilirsiniz. Sonrasında işiniz oldukça kolay; o minik üçgenin içini doldurmak. Tebrikler ilk eyelinerınızı çektiniz.

 

4.Jel Eyeliner Nasıl Kullanılır?

Daha belirgin ve kalıcılığı daha yüksek bir eyeliner mı istiyorsunuz? İşte o zaman doğru tercih tabii ki jel eyeliner. Kesik uçlu fırçası sanırım en büyük kabus ama eliniz alıştığı andan itibaren o fırçayla imzanızı bile atarsınız. Gelelim o ürkütücü fırçayla dikkat çeken şahane çizgiyi oluşturmaya. Bu iş için kesi kesik birkaç çizgi çekmekte fayda var. Daha sonra ise bu çizgileri kolaylıkla birleştirebilirsiniz. Kuyruk kısmında ise fırçanız işinizi kolaylaştıracaktır. Çünkü kendisi kusursuz eyeliner kuyruğu için hazır bir kesiğe sahip. Tek dikkat etmeniz gereken ise küçük adımlar daha doğrusu küçük üçgenlerle ilerlemek.

 

5.Renkli Likit Eyeliner ile Nasıl Makyaj Yapılır?

Partilerin veya akşam etkinliklerinin gözdesi gibi görünse de aslında renkli likit eyelinerı gün içerisinde de, özellikle baharın günleri renklendirdiği zamanlarda, kullanabilirsiniz. Klasik eyeliner görüntüsünden sıkılan, siyahın sertliğini yumuşatmak ancak dikkat çekiciliğinden vazgeçmek istemeyen herkes renkli likit eyelinera bir fırsat vermeli. Göz rengini patlatacak, kıyafetinizle uyumlu, çarpıcı bir ifadeye kavuşmak isteyen herkes renkli likit eyelinerı deneyebilir. Bu eyelinerı kullandığınız zaman dikkat etmeniz gereken tek nokta ise olabildiğince nude tonlarda bir ruj tercih etmek olur. Böylelikle dikkati dağıtacak her şey, bunlar dudaklarınız da olabilir, ortadan kalkmış olur. Herkesin gözü, gözlerinizde olur. E daha ne olsun?

 

6.Kalem Eyeliner Nasıl Kullanılır?

Eyeliner kullanmaya yeni mi başlayacaksınız? O halde bu başlangıç ancak kalem eyeliner ile olmalı çünkü hem işiniz kolaylaşır hem de eliniz kolay alışır. En yaygın kullanım da kendisine aittir. Çünkü göz kalemi gibi rahatlıkla uygulanabilir. İnce bir çizgi mi elde etmek istiyorsunuz; o zaman kaleminizi afifçe kirpik diplerinizde gezdirin, daha kalın bir çizgi mi istiyorsunuz; o halde yapmanız gereken tek şey kalem eyelinerınızı biraz daha bastırmak. Kirpik hattı boyunca çektiğiniz çizginin kuyruğunu ister kesik bırakırsınız isterseniz de biraz yukarı bir kıvrım verirsiniz. Tercih sizin ne de olsa kalem eyeliner ile işiniz çok kolay.

 

7.Göz Şeklinize Göre Eyeliner Nasıl Kullanılır?

Eğer eyeliner çekmeye yeni başlıyorsanız, göz şeklinizden bağımsız yapacağınız en iyi şey minik noktalarla kendinize bir rota oluşturmanız. Sonrasında ister bu noktaları birleştirirsiniz isterseniz de temiz bir fırça yardımıyla dağıtıp daha buğulu bir etki elde edersiniz.

 

Badem gözlere sahipseniz eyeliner çekerken dikkat etmelisiniz çünkü gözleriniz yanlış eyeliner çekimi ile hayal ettiğinizden çok daha büyük bir görünüme kavuşabilir ve inanın bu büyüklük hoş bir büyüklük olmaz. Badem gözler, yapısı itibariyle ortalarda geniş, kenarlarda incedir işte tam da bu yüzden eyeliner tam tersi uygulanmalı. İç ve orta kısımlarda ince olan eyelinerınız dışa doğru kalınlaşmalıdır. Bu tarza bağlı kaldığınızda gözleriniz daha çekici hale gelecektir. Günlük makyajda göz bitiminde sonlanan bir çizgiyi tercih edip, daha özel anlarda uzayan bir kuyruk gözlerinizi gecenin yıldızı yapabilir.

Yuvarlak gözlülerin işi biraz daha kolay, tüm kirpik dibinden ince bir çizgiyle yola devam edip üçgen bir sonla gözlerinizi daha gösterişli ve dikkat çekici hale getirebilirsiniz. Hatta bu ince çizgiyi alt ve üst kirpik diplerinizde birazcık, gerçekten çok çok az, dağıtırsanız buğulu ve artık kıvrımlı olan gözleriniz; neden bana bakıyorsunuz diye ortalıkta doları. Çünkü gözlerinize bir bakan bir daha bakmak isteyecektir.

Büyük ve küçük gözlerde ise işler değişiyor. Bu defa renklere ihtiyacımız var çünkü büyükse gözlerimizi küçük, küçükse büyük göstermek isteriz. Çektiğimiz eyelinerın bu etkiyi verebilmesi için göz kalemlerinin yardımına ihtiyacımız var. Gözleriniz büyükse gözünüzün için koyu renk bir kalemle şerit geçmek eyelinerınızın dikkat çekmesini ve gözünüzün daha küçük görünmesini sağlayacaktır. Küçük gözlere sahipseniz bu defa göz içlerinize beyaz veya açık renk kalemlerle bir şerit geçmeniz eyelinerınızın etkisini artıracak ve gözlerinizi olduğundan daha büyük gösterecektir.

 

8.Yarım Eyeliner Nasıl Çekilir?

Gözlerinizi daha büyük ve çekik göstermek istiyorsanız denemeniz gereken stil yarım eyeliner çekmektir. Alt kirpik çizgisinin bitiminden başlayan bir kuyruk ile işe başlayıp gözün tam ortasına kadar bir çizgi çekmeniz yeterli. Sonrasın bu çizgiyi bitiş noktasından yani gözünüzün ortasından biraz kavislendirirseniz daha doğal bir görünüm elde edersiniz. Kuyruk kısmı ise size kalmış ancak uzun bir kuyruk daha dikkat çekici olacaktır.

 

9.Bant ile Eyeliner Nasıl Çekilir?

Her evde yara bandı vardır değil mi? İlk deneme için neden kullanmayasınız? Yalnız hatırlatmakta fayda var, bu defa yara bandı yaranızı sarmak yerine canınızı yakabilir. O yüzden en kısa zamanda eyeliner çekmek için üretilen bantlardan almalısınız. Sonrası mı? Sonrası bebek işi; istediğiniz açıyla bandı burun kanadını referans alarak göz bitiminize yapıştırmak. Artık hiçbir yere bulaştırmadan, düşürmeden, kusursuz bir kuyruk oluşturabilirsiniz. Eğer ilk denemeleriniz ise ince bir çizgi çekip bandı çıkarıp bakabilir ve bu konuda özgüveninizi tavan seviyeye taşıyabilirsiniz çünkü sandığınızdan çok daha iyi bir iş çıkardınız. Bravo.

 

10.İnce Eyeliner Nasıl Çekilir?

Eliniz artık eyeliner çekmeye alıştı ve eskisi gibi korkmuyor musunuz? O zaman ince eyeliner çekmek sizin için çok kolay. Eyelinerınızı çekmeye kuyruktan başlamalı ve hızlı olmalısınız. İşte bunlara dikkat ederseniz kusursuz bir çizgi elde etmiş olursunuz. Yavaş olursanız elleriniz titreyebilir ve istediğinizi sonucu elde edemezsiniz. O yüzden korkmayın ve hızlı olun.

 

11.Eyeliner Çekmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Kabul edeli ki eyeliner çekmek kolay iş değil. Deneyim kazanmış olsanız da dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Eyeliner çekerken en istemediğimiz şey etrafa bulaşmasıdır. Bunun için doğru eyelinerı seçmek işinizi kolaylaştıracaktır. Eğer aceleniz varsa jel eyeliner doğru tercih olmayabilir. Tabii gözlerinizin şekli de önemli; gözleriniz küçük ve yuvarlaksa eyeliner çekerken doğru uzunluğu ve kalınlığı tercih etmelisiniz.  Daha kalın ve keskin görünüm için dışarıdan başlamalısınız. Kuyruklu bir eyeliner çekecekseniz kesinlikle göz içinden başlamalısınız. Tabii hepsinden önce göz kapağınızın kuru olduğundan emin olmalısınız. Aksi halde ne yaparsanız yapın eyelinerınız dağılacaktır.

 

12.Doğru Eyeliner Nasıl Seçilir?

Doğru eyelinerı seçmek için göz tipinizi bilmeniz gerekir. Tabii eyelinerı günlük mü kullanacaksınız, sadece özel zamanlarda mı bu da çok önemli. Partiler sizin için vazgeçilmezse renkli eyelinerlar sizin için muhteşem bir alternatif, günlük kullanım için kalem eyeliner sizin için daha rahat üstelik bir fırça yardımıyla akşam yemeğine de katılabilirsiniz. Jel eyelinerlar ise daha çarpıcı bir makyajı tercih edenler için vazgeçilmez olacaktır.

 

13.Makyanızı Tamamlayacak Eyeliner Önerileri

Önce bir karar vermelisiniz gecenin yıldızı gözleriniz mi yoksa dudaklarınız mı olacak? Eğer gözlerinizi seçiyorsanız çarpıcı uzun ve simli kuyruklar gözlerinizi gecenin yıldızı yapacaktır. Dudaklarınızı seçip gözlerinize daha buğulu bir hava vermek isterseniz eyelinerınızı kirpik diplerinizden biraz dağıtmanız istediğiniz buğulu ve büyülü havayı verecektir.

Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner Siyah, yumuşak ve esnek kıl fırça ucu sayesinde keskin bir bitiş yakalamanı sağlar. Simsiyah, opak ve tüm gün kalıcı yapısı ile kendinize hayran bırakacak etki yaratır.

Flormar Extreme Tattoo Yoğun Pigmentli Mat Jel Göz Kalemi No: 005, suya dayanıklı formülü sayesinde etkisini gün boyu korurken gündüzden geceye farklı tonlarla makyajınızı kusursuz bir şekilde tamamlar.

Golden Rose Dipliner Black, günlük makyajınızı tamamlarken kullanabileceğiniz bir üründür. parlak ve canlı bir görünüm sağlar.

Deborah Ultraliner Likit Eyeliner Siyah ürününün tercih ederek diplerin daha belirgin olmasını sağlayabilirsiniz. Gözün üst kısmına çekeceğiniz eyeliner ile bakışlarınızı öne çıkarabilirsiniz.

 

(Visited 1.308 times, 3 visits today)
Hemen Okuyun  Makyaj Temizleme