Saç Boyarken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Tüm dünyayı etkisine alan COVID-19 nedeniyle sosyal mesafenin önemli olduğu bu günlerde kişisel bakımların evde yapılması öneriliyor. Kişisel bakım dendiğinde ilk akla gelen ise saçlar. Gerek beyazları örtmesi gerekse kişinin saç rengini değiştirmek istemesi gibi istekler doğrultusunda saç boyası çeşitleri kullanılıyor. Dünyaca ünlü markaların saç boyalarını bünyesinde barındıran Watsons, kaliteli ürünleri ve uygun fiyatları ile dikkat çekiyor. Saçlarınız için en iyi markaların saç boyası çeşitlerini ve geniş renk seçeneklerini Watsons’ta bulabilir, saçlarınızı dilediğiniz renge kolayca boyayabilirsiniz. Ancak evde saç boyarken bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde yanlış uygulamalar hem istediğiniz rengi elde etmenizi önleyebiliyor hem de saçlarınızın yanmasına neden olabiliyor. İşte uygun saç boyama teknikleri için dikkat etmeniz gereken noktalar…

Saç Boyarken Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Kullandığınız boyanın saçlarınıza canlı ve istediğiniz tonda bir renk verebilmesi için saçlarınızın bakımlı olması gerekiyor. Öncelikle saç kırıklarınızdan kurtulmanız ve çeşitli saç bakım maskeleri ile saçlarınızın ihtiyaç duyduğu nemi karşılamanız boyanın istediğiniz etkiyi gösterebilmesi için büyük önem taşıyor. Watsons’ta yer alan saç bakım maskeleri saç bakımınızı tamamlamanız konusunda size yardımcı oluyor.

  • Saçınıza Uygun Doğru Saç Boyası Seçimi

Evde saç boyarken dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biri doğru saç boyası seçimi. Kullanılan boyanın rengini doğru seçmek boyayı saçlarınıza eşit bir şekilde dağıtmanızı kolaylaştırıyor. Böylece olası renk farklılıklarının önüne geçebilirsiniz. Saçlarınız koyu kahverengi tonlarında ise sarı tonlarında bir saç boyası kullanmanız istenmeyen sonuçlar çıkmasına neden olabiliyor. Kendi saç renginize ya da daha önce kullandığınız boya tonuna yakın bir renk seçerek beklentilerinizi karşılayabilirsiniz.

  • Alerji Olasılığı İçin Test Yapılması

Saç boyası satın alırken boyanın içeriğini mutlaka okumalısınız. Cildinizde alerjik reaksiyon yaratan bildiğiniz bir madde varsa önceden fark edebilirsiniz. Önlem olması açısından saçlarınızı boyamadan önce boyadan bir miktar alarak kolunuza uygulayabilir ve 24 saat bekleyerek alerji testi yapabilirsiniz. Eğer herhangi bir reaksiyon gelişmediyse satın aldığınız boyayı gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

  • Boya Miktarına Karar Verilmesi

Hemen Okuyun  Sarışınlar İçin Saç Bakım İpuçları

Kısa saçlar için genellikle 1 kutu saç boyası miktarı yeterli oluyor. Ancak saçlarınız uzun ve kalın telli ise birkaç kutu daha saç boyası kullanmanız gerekebiliyor. Tüm saç tellerine boyanın işlemesi için kalın telli saçlara birkaç kat boya sürmek iyi bir fikir. Saçlarınızın uzunluğunu ve saç telinizin kalınlığını göze alarak boya miktarını belirlemelisiniz.

  • Boya Yaparken Uygun Kıyafetlerin Giyilmesi

Evde saçınızı boyarken, etrafınıza boya sıçratmamak oldukça zor. Eski bir tişört ya da önlük giyerek sıçrama riskine karşı bir önlem alabilirsiniz. Boya lekelerinin kalıcı olabileceğini unutmayın. Genellikle boya kutularında eldiven de yer alıyor. Dilerseniz bu eldiveni ya da kendinizi daha rahat hissedeceğiniz farklı bir eldiveni kullanarak boya işlemini yapabilirsiniz. Boynunuza poşet bağlayabilir, boyanın üstünüze akmasını önleyebilirsiniz. Boyanın yerlere damlayabilmesi ihtimaline karşı yere gazete serebilirsiniz.

Boya İşlemi Sırasında Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Saç boyaması için kullanacağınız alanın havadar olmasına özen göstermelisiniz.

  • Boya kutusundan çıkan malzemeleri, kutudaki talimatlar doğrultusunda karıştırmalısınız.

  • Saçlarınızı boyamaya başlamadan önce, cildinize bulaşmasını önlemek amacıyla alın, yanak ve ensenize vazelin sürebilirsiniz. Ancak vazelinin saç diplerine değmemesi oldukça önemli. Aksi halde saç diplerinde boya etkisini gösteremez.

  • Kutu içindeki malzemelere ek olarak boyanın saçınıza daha iyi nüfuz etmesini sağlamak amacıyla ince uçlu ve geniş dişli tarakları da kullanabilirsiniz. Boya fırçası bulundurmanız da işinizi kolaylaştırabilir.

  • Saçlarınızı rahatça boyayabilmek için birkaç bölüme ayırabilirsiniz. Boyamaya diplerden başlayıp uçlara doğru gitmelisiniz. Saçlarınızın arka kısımlarını görebilmek için ikinci bir ayna kullanabilirsiniz.

  • Saçlarınızın tamamını boyadıktan sonra masaj yaparak eşit dağılmasına yardımcı olabilirsiniz. Boya kutusunda önerilen miktarda beklettikten sonra bol su ile saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Boya kutusunda verilen şampuan ve saç bakım ürünlerini kullanmanız istediğiniz etkiyi yaratmanıza yardımcı olabilir.

Hemen Okuyun  Yorgun ve Solgun Görünmeye Son: Renk Eşitsizliği Bakımı

Saçlarınız için en uygun ve kaliteli saç boyası ürünlerini Watsons’ta bulabilir, uygun fiyat avantajıyla satın alabilirsiniz.

(Visited 2.635 times, 2 visits today)