Saçlarınızı Güçlendirmek için Uygulayabileceğiniz 5 Adım

sempeak  25 Eylül 2022

Sağlıklı ve güçlü saçlar kendinize olan güveninizi artıracağı gibi aynı zamanda çarpıcı bir görünüme sahip olmanızı sağlar. Işıldayan, sağlıkla dalgalanan, güçlü ve esnek saçlara sahip olmak için saç bakımınıza özen göstermelisiniz. Saçlarınızın ihtiyacı olan bakımı günlük olarak yapmalı, belirli dönemlerde de ekstra bakım uygulayarak saçlarınıza güç kazandırmalısınız. Çevre kirliliği, mevsimsel etkiler, stres saçlarınızda önemli oranda hasara yol açabilir.

Ayrıca yanlış bakım ürünlerini saçlara uygulamak, ilaç kullanımıyla kimyasal etkilere maruz kalmak da saçlarınızın cansız ve sönük görünmesine neden olabilir. Sağlıklı beslenme ve düzenli bir yaşamın yanı sıra saçlarınızın yapısına göre doğru seçeceğiniz ürünler sağlıklı saçlara kavuşmanızı sağlayabilir. Güçlü saçlar için yapmanız gerekenleri beş adımda takip edebilirsiniz.

1. Doğru Besinleri Tercih Edin 

Özellikle demir içerikli besinler saçlarınızı doğrudan beslemenize yardımcı olacaktır. Bunun yanı sıra saç tellerinizi güçlendirecek C vitamini, kalsiyum içeren besinler de tercihleriniz arasında yer almalı. A vitamini ile saçlarınıza sağlıklı bir yumuşaklık kazandırırken, organik gıdalar da saçlarınızın güç kazanmasını sağlar. Tüm bu besinlerin karşısında yağlı yiyeceklerden uzak durarak saçlarınızın sağlıklı olmasına yardımcı olabilirsiniz. 

2. Saçlarınızı Temiz Tutun

Saç derinizin de sağlığı için saçlarınızı kısa aralıklarla yıkamaya çalışın. Böylece saç deriniz nefes alırken, saç tellerinizde koparak dökülme probleminden etkilenmez. Yıkanmadığı sürece kirlenen ve kalın bir yapıya ulaşan saç telleriniz zaman içinde kopmaya ve dökülmeye başlar. Bu nedenle saçlarınızı düzenli olarak ve kısa zaman aralıklarında temizlemelisiniz. Bunu yaparken de saç yapınıza uygun şampuanlar seçmeye dikkat etmelisiniz. Yağlı, kuru, cansız ya da ince telli saçlara sahipseniz tüm bu özelliklere uygun şampuanlar seçerek saçlarınızı yıkamalısınız. Temiz saçlarınız zamanla güç kazanacaktır. 

Hemen Okuyun  Saçtaki Turunculuk Neden Olur?

3. Stres ve Kaygıdan Uzak Durmaya Çalışın

Çalışma yaşamından ya da özel yaşamınızdan kaynaklanan stres ve kaygı tüm vücudunuzu olumsuz anlamda etkilediği gibi saçlarınızı da etkileyecektir. Yaşadığınız strese bağlı olarak cansızlaşan cildiniz gibi saçlarınız da sağlıksız bir görünüme ulaşır. Saçlarınızın güçlü görünmesini istiyorsanız yaşadığınız stresle ve kaygı ile mücadele etmenin de yollarını bulmalısınız. Stres düzeyiniz düştükçe saçlarınızın da güç kazandığını gözlemleyebilirsiniz. 

4. Zararlı Alışkanlıklarınızdan Kurtulun

Sigara ve alkol gibi bağımlılıklarınız var ise saçlarınızın da zaman içinde bu zararlı alışkanlıklara bağlı olarak güçsüzleşmeye başladığını görebilirsiniz. Sigaranın saçlarınızın DNA yapısını bozduğu yönündeki araştırma sonuçlarını dikkate alarak, tüm vücut sağlığınız ve saçlarınız için sigaradan uzak durmalısınız. Kan dolaşımını da etkileyen sigara tüketimi, zamanla saç tellerinin incelmesine ve dökülmesine sebep olabilir. Aynı şekilde fazla alkol tüketimi de saçlarda güçsüzlüğe neden olabilir. Canlı, güçlü, esnek ve parlak saçlar için bu alışkanlıklarınızdan kurtulmalısınız. 

5. Özel Bakım Ürünleri ile Saçlarınıza Güç Katın

Güçlü saçlara sahip olmanız için atacağınız en önemli adımlardan biri de doğru ve özel bakım ürünleri ile saçlarınıza bakım yapmanız. Öncelikle saç yapınızı tanıyarak işe başlamalı ardından da doğru bakım ürünlerini araştırmalısınız. Saçlarınızın temizliğinde kullanacağınız şampuanınız, saç kreminizin yanı sıra saç maskeniz, belirli dönemlerde kullanacağınız bakım kremleri ve serumlar saçlarınızın güçlü olmasını sağlayabilir. Özel formüllerle sizin saç tipinize uygun olarak üretilen saç bakım ürünleri sağlıklı saçlara kavuşmanın önemli adımlarından biri. 

Saçlarınızı güçlendirmek için atacağınız bu adımlarda bazı özel ürünlere ihtiyacınız olur. Şampuanlar, saç kremleri, şekillendiriciler, saç serumları, bakım yağları bu ürünler arasında ilk sırada yer alabilir. Ayrıca durulanmayan bakım kremleri, saç tonikleri, köpükler de sağlıklı saçlar için kullanabileceğiniz diğer ürünler olarak dikkat çeker. Saç bakımınız için ihtiyaç duyacağınız tüm bu ürünleri ayrıca saç yapınıza uygun fırça ve tarakları Watsons’ta bulabilirsiniz. Tüm bu ürünler içerisinden özel seçimler yaparak, bakımlı ve güçlü saçlarınız ile göz alıcı bir etki yaratabilirsiniz. 

(Visited 1.770 times, 1 visits today)