Sade Makyaj Nasıl Yapılır? Sade Makyaj Önerileri

sempeak  22 Kasım 2022

sade makyajHer kadının kendisini özel hissetmesini sağlayan önemli detaylardan biri de makyaj. Farklı ortamlara, günlere göre farklı makyaj tarzlarını tercih eden kadınlar, güzelliklerini bu sayede daha etkileyici bir şekilde yansıtabilirler. Siz de makyajınızı yaparken öncelikle nerede ve ne zaman bulunacağınıza yönelik bir değerlendirme yapabilirsiniz. Gece düzenlenen şık bir davet mi, öğle yemeğinde bir arkadaşınızla sohbet mi, resmi bir toplantı mı? Tüm bu ayrıntılar uygulayacağınız makyajın özelliklerini de belirler. Seçeceğiniz makyaj malzemeleriniz de makyaj türünüze göre olması gerekir. Bir gece makyajı veya tazelenmiş görünümünüzü vurgulayan sade bir makyajı tercih edebilirsiniz. Gündelik yaşamınızda da uygulayabileceğiniz bu sade makyaj, yüz hatlarınızla hafif doğal bir etki yakalamanızı da sağlar. 

Taze Bir Görünüm için Sade Makyaj Ayrıntıları

Olduğunuz gibi görünebileceğiniz ama bu görünümde ışıltılı bir hava da yakalayacağınız sade makyaj tercihinizde bazı detaylara dikkat etmeniz gerekebilir. Gün içinde tazelenmiş görünümünüzü korumanızı sağlayan sade makyaj detaylarınız şunlar olabilir:

  •           Cilt Temizliğinizi Unutmayın: Sade bir makyaj öncesinde cildinizi arındırdığınızdan, temiz ve taze bir etki yarattığınızdan emin olmalısınız. Yüz temizleyiciniz, toniğiniz ve nemlendiriciniz ile yüzünüzü temizleyerek, sade makyajınız için hazır hale getirmelisiniz. 
  •           Doğru Ürünleri Tercih Edin: Sade makyajınızı yaparken, doğal ve hafif içerikli doğru ürünleri tercih etmelisiniz. Özellikle makyaj trendlerini takip ederek bu ürünleri tespit edebilirsiniz. 
  •           Cildinizi ve Yüz Hatlarınızı Tanıyın: Cilt tonunuza ve yüz hatlarınıza uygun bir makyaj sizi olduğunuzdan daha güzel gösterecektir. Bunun için gölgeler yapacağınız, vurgulayacağınız hatlarınızı doğru tanımalısınız.
  •           Doğru Renk Tonlarını Kullanın: Sade makyajınızda seçeceğiniz renkler son derece önemli. Doğal tonlar, sadeliğinizi yansıtacak renkler tercih etmelisiniz. Cilt renginize de uygun olarak nude, şeftali, pembe tonları sade makyajınız için uygun tercihler olabilir. 
  •           Kaşlarınız ve Gözleriniz ile Etkileyici Bir Görünüm Yakalayın: Sade makyajınızda cilt tonunuzla uyumlu fondöteniniz, dudak renginizi vurgulayan rujunuz yeterli olacaktır. Kaşlarınız ve gözleriniz için ise kullanacağınız maskaranız, sade ama etkileyici bir doğallıkta olmanızı sağlar. 
Hemen Okuyun  Makyaj Bazı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Gündelik Yaşamınızda Sade Makyajın Özel Etkisi

Birbirinin aynı günler içerisinde kendinizi daha iyi hissetmek, özgüveninizi korumak ve güzelliğinizi de ön plana çıkartmak için sade bir makyaj yapmayı tercih edebilirsiniz. Her gün düzenli olarak sabah ve akşam temizlediğiniz, nemlendirdiğinizde cildinizdeki sade makyajınız sizinle özdeşleşecektir. Sade bir makyaj ayrıca girdiğiniz her ortamda kendinizi daha rahat hissetmenizi sağlayabilir. 

İş yerinize giderken, çocuklarınızın okulunu ziyaret ederken, ailenizle bir aradayken kendinizi bakımlı ve özel hissetmenizi sağlayan sade makyajı kullanabilirsiniz. Cilt tonunuza uygun pürüzsüzlük etkisi yaratan hafif dokulu bir fondöten, doğal bir ruj, hafif bir allık canlı ve taze görünmenizi sağlar. Fondöten yerine renkli nemlendiricileri kullanmayı da tercih edebilirsiniz. Kirpikleriniz ve kaşlarınız için şeffaf içerikli bir maskara yine sade makyajınız için öneriler arasında yer alabilir. Kaşlarınız ve gözlerinizle çarpıcı bir etki yaratmak isterseniz vurgulayıcı özellikte maskaraları kullanabilirsiniz. 

Sade Makyajınıza Özel Ürünler Tercih Edin

Sade makyaj uygulamanız için kullanacağınız ürünlerin de özel olmasına dikkat etmelisiniz. Öncelikle cilt temizliğiniz için uygun içeriklerle formüle edilmiş jel, krem veya köpük temizleyiciler, tonikler seçmelisiniz. Arındırdığınız cildinizi, size uygun bir nemlendirici ile nemlendirmeyi de unutmamalısınız. Fondötenler, parlama önleyici pudralar, kaşlarınızı sabitleyici kitler, renkli nemlendiriciler, doğal tonlarda rujlar ise sade makyajınızdaki ilk tercihleriniz olabilir. Ayrıca cilt tonunuzla uyumlu allıklar, kirpiklerinizde doğal kıvrımlar yaratacak maskaralar da sade makyajınızı tamamlayan ürünler arasında yer alabilir. Tüm bu cilt bakım ve makyaj ürünlerini, zengin seçenekleri ile Watsons’ta bulabilirsiniz. Sade makyajınız için ihtiyacınız olan her şeye sahip olabilirsiniz. 

(Visited 1.358 times, 1 visits today)