Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Neler Yapılmalı?

sempeak  2 Haziran 2023

Sağlıklı Bronzlaşmak İçin Neler Yapılmalı?

Havalar ısındıkça deniz kum güneş hayali kurmaya başlayan herkes hayalini kurduğu o karede bronz, ışıl ışıl bir ciltle kendisini görür. Peki kendinizi bu kadar güzel hissetmenizi sağlayacak o bronz cilde sahip olmak için ne yapmalısınız? Öncelikle cildinizi korumanız gerektiğini unutmayın. Cildinizi koruyarak bronzlaşırsanız ancak o zaman hayalini kurduğunuz parıltılı ve bronz tene sahip olabilirsiniz. Aksi takdirde güneş yanıkları, cilt lekeleri oluşması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz.

Cildinizi bronzlaşmaya hazırlamak için takip etmeniz gereken adımlar var. Bu adımlardan ilki cildinizi ölü derilerden arındırmak. Güneş ışınları cildinize işlemesine engel olmamak için cildinizi ölü derilerden arındırarak bir şekilde bronzlaşmasını sağlayabilirsiniz. İkinci adım ise cildinizi güneş koruyucularla korumak. Bronzlaşmak için kademe kademe cildinizi güneşle buluşturmalısınız. En sık yapılan hatalardan biri henüz ilk defa güneşlenmeye başladığınızda bronzlaştrıcı yağlardan kullanmaktır. Güneş ışınlarını aniden cildinize çeken bu ürünler cildinizde travmaya neden olur ve henüz güneşe alışmamış cildinizde yanık ve lekelere neden olabilir.

Cildinizi bronzlaşmaya hazırlayacak adımlardan biri de bol su içmek. Güneşin altında kaybedeceğiniz suyu vücudunuza vermezseniz bu cildinizde hasara yol açabilir ve cildinizi yıpratabilir. Bol su içmek ve cildinizi nemli tutmak eşit ve sağlıklı şekilde bronzlaşmak için önemlidir.

Cildi Koruyarak Bronzlaşmak Nedir?

Cildi koruyarak bronzlaşmak için güneşin zararlı ışınlarının cilde ulaşmasını engellemek gerekir.  Güneş koruyucu ürünler kullanarak bunu sağlayabilirsiniz. Cildinizi korumasız bir şekilde güneş ışınlarına maruz bırakırsanız bu sadece cildinizi zedeler. Güneş koruyucu ürünler ile ciltteki UVA ve UVB ışınlarının neden olduğu hasarlara karşı koruma sağlayabilirsiniz. Güneş koruyucuyu yüzünüze ve tüm vücudunuza güneşe çıkmadan en az 15 dakika önce uygulamalısınız. Tüm gün güneşlenirken sabah sürdüğünüz güneş koruyucu ürün yeterli olmaz. Mutlaka iki saatte bir yenilemelisiniz. Ayrıca tüm gün güneşin altında olmak hem cildiniz hem vücudunuz için oldukça zararlıdır. Zaman zaman gölgeye geçerek dinlenmek, belirli saatlerde güneşe çıkmak gerekir. 11.00 ve 15.00 saatleri arasında güneşlenmek oldukça zararlıdır.

Hemen Okuyun  Çil Trendi Nedir?

En Sağlıklı Nasıl Bronzlaşılır?

En sağlıklı bronzluk için tüm vücut sağlığınız önemlidir. Sadece anlık işlemler değil dengeli beslenmek, yeterli su tüketmek, düzenli spor yapmak sağlıklı bronzlukta çok önemlidir. Güneş koruyucu kullanarak bronzlaşmak da yine sağlığınızdan ödün vermeden bronzlaşmanızı sağlar. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerden kaçınmak, gölgeli alanlarda kalmak, yavaş yavaş bronzlaşmak cildinizin zarar görmeden bronzlaşmasını sağlar. Eğer bu şekilde bronzlaşırsanız uzun süre bronz kalabilir, cildinizin ışıltısını hiç kaybetmezsiniz.

Günde Kaç Dakika Güneşlenmek Gerekir?

Güneşin zararını görmeden ondan faydalanabilmek için mutlaka güneşlenme zamanınıza ve sürenize dikkat etmelisiniz. Cilt tipiniz de bu süreyi etkileyen faktörler arasındadır. Eğer açık tenliyseniz güneşe çıkarken daha temkinli olmalısınız. Açık tende daha az melanin pigmenti olduğu için güneş ışınlarını kolay tolere edemez ve yanmaya daha meyilli olur. Bunun için cilt tipi güneşlenme süresinde belirleyici bir etkendir.

Cilt sağlığınızı koruyabilmeniz için güneşlenme süreniz 15-20 dakikayı aşmamalı ve güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde güneş altında olmaktan kaçınmalısınız. Güneşlenmek için sabah erken saatleri ve akşamüzeri vakitlerini tercih edebilirsiniz.

Gölgede Güneşlenmek Bronzlaştırır mı?

Gölgede güneşlenerek direkt güneş ışınlarına maruz kalmasanız da  bronzlaşabilirsiniz. Gölgede olduğunuzda da güneşin zararlı UV ışınları cildinize ulaşabilir. Bunun önüne geçebilmek için gölgede bile güneş koruyucu ürün kullanmalısınız. UV ışınları cildin yanmasına, lekelenmesine, erken yaşlanmasına neden olabilir. Bunun için gölgede bile olsa cildinizi korumalı ve güneşlenmek için mutlaka doğru zaman dilimlerini seçmelisiniz.

Beyaz Tenliler Bronzlaşmak İçin Ne Yapmalı?

Beyaz tenli insanlar esmer tenli insanlara göre çok daha hassas bir cilde sahiptirler. Yaz aylarında kendilerini sürekli korumaya odaklansalar da beyaz tenliler de bronzlaşmak isterler. Beyaz cildi olanlarda daha az melanin pigmenti olduğu için daha az bronzlaşır ve çok çabuk yanarlar. Bunun için mutlaka önlemler alarak bronzlaşmaları gerekir. Güneşe çıkmadan en az yarım saat önce güneş koruyucu ürünler kullanmak, sık sık yenilemek, cildi nemli tutmak, bol bol su içmek, suya dayanıklı ürünler seçmek oldukça önemli.

Hemen Okuyun  Japonların Doğal Cilt Bakımı Sırları

Güneş Kremi Bronzlaşmayı Önler Mi?

Güneş kreminin bronzlaşmayı önlediği düşünülerek kullanmaktan kaçınılsa da tam tersi bir şekilde cildinizin sağlıklı bir şekilde bronzlaşması için size yardımcı olur. Doğrudan bir bronzlaştırma etkisi yoktur elbette ancak sağlıklı bronzluk için cildin sağlıklı bir şekilde güneşle buluşması için mutlaka kullanılması gerekir. Böylece ciltte oluşabilecek yanık ve cilt hasarını önler. Güneş kremi kullanarak vücudunuzu güneşe kademeli bir şekilde alıştırabilir ve sonrasında cildinizi kademe kademe bronzlaştırabilirsiniz.

En İyi Hangi Yağ Bronzlaştırır?

Bronzlaşmak bu kadar kritik bir konu olunca bronzlaşmanızı sağlayacak ürünler de oldukça çeşitli.  Bazı doğal yağlar bronzlaştırıcı etkisiyle çok seviliyor ve kullanılıyor. Peki hangi yağ bronzlaştırır? Havuç tohumu yağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, argan yağı gibi doğal yağlar cildin bronzlaşmasını hızlandırmaya yardımcı olmak için kullanılır. Bu yağlar cilde nem verirken aynı zamanda hafif bir bronzlaştırıcı etkiye sahiptirler. Bronzlaştırıcı yağların içeriğindeki bazı maddeler cildin melanin üretimini artırarak cildin daha hızlı bronzlaşmasına yardımcı olabilir.

Derminix Güneş Havuç Yağı

 

Cilde hızlı ve doğal bir görünüm veren havuç yağı sayesinde bronzlaşma sürecinizi hızlandırabilirsiniz.  Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan havuç yağı cildinizin yumuşaklığını ve canlılığını arttırır, nemi cildinize hapsederek doğal parlaklık ve kalıcı bir bronzluk sağlar.

Watsons Bronzlaştırıcı Hindistan Cevizi Yağı

 

Hindistan cevizi yağı cildi nemlendirmek ve bronzlaştırmak için sık sık kullanılır. Watsons Bronzlaştırıcı Hindistan Cevizi Yağı içeriğindeki hindistan cevizi, aloe vera ve E vitamini gibi doğal bileşenlerle cildi nemlendirirken, cildin bronzlaşmasına yardımcı olan beta-karoten içeriğiyle pürüzsüz bir bronzluk sağlar.

Cilt Tipinize Uygun En İyi Bronzlaştırıcılar Nelerdir?

Bronzlaştırıcı ürünlerin çeşitliliği kafanızı karıştırsa da seçeceğiniz ürün mutlaka cilt tipinize uyumlu olmalıdır. Sağlıkla cildinizi bronzlaştırırken cilt problemleri oluşmasına engel olarak cilt sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Alerjik Yüzle Başa Çıkmak için Makyaj İpuçları

 Eda Taşpınar Beyaz Ten Bronzlaştırıcı

 

Bronzluğu ile her zaman gözde olan Eda Taşpınar’ın bronzluk iksirini paylaştığı ve kendi adını verdiği markası olan Eda Taşpınar Bronzlaştırıcı serisi içerisinde hassas ve beyaz tenliler için özel olarak üretilen Eda Taşpınar Beyaz Ten Bronzlaştırıcı ile beyaz tenlilerin de bronz tene kavuşmalarını kolaylaştırıyor. Yaz mevsiminde bronzlaşmak isteyen beyaz tenlilerin sıklıkla tercih ettiği olan bu ürün sağladığı ışıltıyla da oldukça seviliyor.

Nivea Sun Karoten Güneş Yağı Sprey

 

Cildinizin kuruluğundan şikâyet ediyorsanız içeriğindeki E vitamini ve karoten ile cilde yoğun nem sağlayan Nivea Sun Karoten Güneş Yağı Sprey ile cildinizi bronzlaştırırken nem dengesini korumasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca içeriğindeki UVA UVB filtresiyle cildinizi güneş yanıklarına karşı koruyabilirsiniz.

(Visited 3.458 times, 2 visits today)