Sakal Nasıl Düzeltilir?

sempeak  29 Haziran 2022

Erkek stilinin en önemli parçalarından sakal, istenen forma kavuşana dek erkeklerin uğraş vermesi gereken bir konunun öznesi. Sakala şekil vermek, düzeltmek veya kısaltmak genel görünümü direkt olarak etkiliyor. Yanak, boyun ve dudak çizgisine ideal formu vermek ve kirli sakalı düzeltmek gibi işlemler üzerinde titizlikle durmak gerekiyor. Sakal nasıl düzeltilir konusuna büyüteç tutalım…

Sakallarınızı Tarayarak Şekillendirmeye Hazırlayın

Sakal nasıl düzeltilir konusuna açıklık getirmeden önce, gelin sakal kesimi ne zaman olmalı sorusuna yanıt verelim. Duştan sonra hafif nemli veya kurumuş haldeki yumuşak, temiz sakala müdahale ederseniz, doğru zamanı seçmiş olduğunuzun emin olabilirsiniz.

Özellikle uzun sayılabilecek sakalları uygun bir tarak ile taramak, hem mevcut dolaşıklığı gidermek hem de uygulama yapacağınız alanı net bir şekilde görmeniz açısından oldukça önemli. Tarama işlemini önce sakalların çıkış yönü tersine, ardından aşağı doğru tarayarak, havada kalan kırılmış tüyleri rahatça kırpabilir, sakal nasıl düzeltilir başlangıç çizgisinden hareket etmeye hazırlanabilirsiniz.

Boyun ve Çene Çizgisini İyi Belirleyin

Öncelikle sakalınıza vereceğiniz uzunluğa karar vermelisiniz. Tıraş makinesi kullanıyorsanız cildinizi hafifçe gererek, yüzünüzden olabildiğince uzakta tutacak şekilde nazik tarama hareketleriyle kırpmaya başlayın. Yanaklardaki kıllar çeneye kıyasla daha uzun olduğundan, işleme makineden önce makasla da başlayabilirsiniz. Makineyi sakalların çıkış yönü tersine doğru kullanmayı unutmayın. 

Boyun, çene ve yanak çizgisini net bir şekilde belirlemek, sakal nasıl düzeltilir hususundaki gidişatı belirleyebilir. Doğal görünümü olduğu gibi bırakmayı seçebilir, daha keskin hatlar yakalamak için her zaman izlediğiniz yolu değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Parmağınızı gırtlağınızdaki hafif çıkıntının altına yatay yönde koyabilir, sakal çizgisini kolayca belirleyebilirsiniz.

Bıyıklar ile Sona Yaklaşıyoruz

Sakal nasıl düzeltilir dersimizde sıra bıyıklar hakkında birkaç detay vermeye geldi. Bıyıklarınızı aşağı doğru taramakla işe başlayın. Tarzınıza göre isterseniz bıyık boyunuzu sakallarınızla aynı seviyeye getirebilir, dilerseniz bıyıklarınızın daha belirgin kılmak için daha uzun halde bırakabilirsiniz. İnce bir makas ile bıyıklarınızı uç kısımlarından kırpabilirsiniz. Size kılavuzluk yapması amacıyla, dudak çizgisini belirlemek adına hafif bir şekilde gülümseyebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Sakal Yağı Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Sakal nasıl düzeltilir adımlarının ardından, şimdi kırptığınız tüyleri yüzünüzden temizleyebilirsiniz. Günün sonunda kirli sakaldan daha uzun sakallara sahipseniz, sakal bakımına özel üretilen bakım yağlarını kullanabilirsiniz. Bu adım sakal ve bıyıkları yatıştırmak ve nemli tutmak adına önemli. Erkek bakım ürünleri bakımından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahip Watsons’taki birbirinden kaliteli markaların sakal serumu, sakal balsamı gibi alternatiflerini sepete ekleyerek sipariş verebilirsiniz.

(Visited 1.098 times, 1 visits today)