Selülit Nasıl Geçer? Selülit Kremi İşe Yarar mı?

Watsons  25 Nisan 2022

selulit-kremi
selulit-kremi

Dünya çapında kadınların çoğunun mücadele ettiği tüm estetik sorunların en kötü şöhretlisi şüphesiz selülittir. Dolayısıyla da kadınlar arasında selülit nedir bilmeyen yoktur… Peki herkesi böylesine etkileyen, kötü bir görsel yaratan selülit neden olur? Elbette genetik olarak devam eden bir problem olarak değerlendirilen selülit; fazla kilo, yağlanma, hareketsiz yaşam, hormonel değişiklikler ve yanlış beslenme alışkanlıkları sonucunda görülebilir. Cilt yüzeyine yakın yerlerde ortaya çıkan yüzeysel yağ katmanları deride istenmeyen dalgalanmalar yaratır. Özellikle bacak ve basende ortaya çıkan portakal kabuğu dokusu kadınların savaştığı selülit tedavisinde günümüzde ne yazık ki mucizevi bir yöntem henüz keşfedilmiş değil! Fakat selülitler üzerinde oldukça etkili selülit kremi çeşitleri mevcut. Tam anlamıyla ciltte özellikle bağ dokular sıkıştırıldığında görülebilen yağ birikintilerinin önüne geçebilecek krem ve jelleri sizin için derledik. 

Selülit Kremi Nedir? 

Selülit karşıtı krem ve losyonlar düzenli kullanımla cildinizi daha iyi bir görünüme getirmeyi hedefler. Selülit tedavisi için uygulanan kremler, sıkılaştırma dışında yağ dokusundaki kan akışını hızlandırarak problemin azaltılmasında etki eder. Özellikle spor öncesi veya duştan sonra uygulanan selülit kremi, selülitli bölgedeki dalgalanmanın düzelmesine katkı sağlar. Selülit tedavisinde en favori ürünlerden biri olan çift etkili ısıtıcı ve soğutucu Derminix krem, selülit görünümünün azalmasına ve cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olur. 

Ciltte ihtiyaç duyulan bölgeye özellikle akşamları uygulanan Krauterhof selülit kremi,  portakal kabuğu görünümünde gözle görülür değişim için destek sunarak cilt kontürünü düzenlemeye yardımcı olur. Lotus Çiçeği Özü ile zenginleştirilen nemlendirme etkili Nivea selülit kremi, 3 haftada selülit görünümünü azaltmayı vadederken bakım süreci boyunca cildin tahriş olmasını engeller. Cildi yenileyerek kolajen üretimini destekleyen anti selülit jel seçenekleri masaj yöntemi ile uygulandıktan sonra ciltte 15-45 dakika boyunca ısınma etkisi gösterebilir. Uygulama sonrasında ellerin yıkanması tavsiye edilir.

Hemen Okuyun  Çil Trendi Nedir?

At Kılı Fırçası ve Selülit Kremi Nasıl Kullanılır?

Kan dolaşımını artırdığı için cilde fayda sağlayan peeling etkili at kılı fırçası, cilde sürülen kremin daha hızlı bir şekilde deriye nüfuz etmesine yardımcı olur. Eğer siz de özellikle basen bölgenizde yoğunlaşan selülit nasıl geçer diye merak ediyorsanız at kılı fırçası çeşitlerini deneyebilirsiniz. Selülit engelleyici kremler, %100 doğal at kılı ve gürgen ağacından üretilen fırçalar ile uygulanırsa hem selülit hem de diğer cilt problemleri için pozitif gelişme gözlemlenebilir. Cildinizin hassasiyet derecesine göre haftada en az iki ve ılık su ile yumuşatılarak kullanılması tavsiye edilen fırça çeşitleri sonrasında cilt dokusuna selülit kremi ile birlikte mutlaka nemlendirici uygulamak gerekir. 

Yaz aylarında plajda gönül rahatlığı ile güneşlenmek, rahat rahat elbise giymek veya kendiniz için daha bakımlı olmak istiyorsanız selülit ile mücadele konusunda hem kremlerden hem de at kılı fırçasından yardım alabilirsiniz. Spor ve beslenme ile destekleyeceğiniz tedavi süresi boyunca en iyi selülit kremi seçeneklerini Watsons’ta bulabilirsiniz!

 

(Visited 4.228 times, 1 visits today)