Selülit Problemlerinden Nasıl Kurtulabilirsiniz

Watsons  22 Ekim 2020

6 Dk

Selülit; kilo, yaş gibi unsurlar fark etmeksizin hemen her kadında görülebilen, özellikle basen ve kalça bölgesinde yoğunlaşan bir problemdir. Az ya da çok, herkeste selülit oluşumu görülebilirken bu görünümün azaltılması ya da önüne geçilmesi bazı uygulamalar ve önlemler ile mümkün olabilir. Genetik faktörler, az su tüketimi, alkol, dengesiz beslenme ve hareketsiz yaşam selülit oluşumunu artıran etmenlerdir. Dolayısıyla eğer selülit problemi için çözüm aranıyorsa bu etmenlerin payının azaltılması gerekir. Her vücut tipi kendine özgü metabolizma dinamiklerine sahiptir ve bu dinamikler vücudun selülit oluşumuna yatkınlığını etkiler. Ancak bazı ürünler bu görünümün hafifletilmesine ve bazen tamamen ortadan kaldırılmasına yardımcıdır. Watsons ise size dünya markalarının bu konudaki en kaliteli ve etkili ürünlerini sunar.

Doğru Beslenme ile Selülitlerden Kurtulun

Pek çok kişide bulunan selülitler, temelde yağ keseciklerinin bağ dokusuna itilerek cilt üzerinde engebeli bir görünüm ve çukurlar oluşturması olarak tanımlanabilir. Selülit farklı bedenlerin ortak problemi olarak karşınıza çıkar ve görülmesi tamamen normaldir. Selülit oluşumunu önlemek ve azaltmak için yapılması gereken en önemli şey beslenme düzenini değiştirmektir. Fazla şeker içeren gıdalar, filtre kahve, alkol, paketli ve hormonlu gıdalar selülit oluşumunu hızlandıran besinlerdir. Dolayısıyla mümkün olduğunca doğal beslenilmesi, aşırı kahve ve alkol tüketiminden kaçınılması önemlidir. Bunun dışında sıvı tüketimini artırarak cildin sağlığı ve esnekliği korunurken kan akışı da hızlandırılarak selülit oluşumu önünde bir engel daha oluşturulabilir.

Hareketi Gününüze Dahil Edin

Evde ya da ofiste sürekli oturur pozisyonda olmak, ayakta fakat aktif hareket halinde bulunmadan durmak gibi fiziksel eylemler de selülit oluşumunu etkiler. Daha iyi bir kan akışı için spor ve hareketliliği günlük hayatın bir parçası haline getirmekte fayda var. Eğer spor için ekstra zaman ayırmak istemiyorsanız fakat ofisteki hareketsizliğinizin olumsuz etkisinden kaçınmak istiyorsanız sandalye ya da koltuk yerine pilates topları kullanabilirsiniz. Artık okullarda, ofislerde ve farklı alanlarda yaygın olarak kullanılan bu teknik ile oturarak yapacağınız işleri de hareket ve dinamizm içinde geçirebilirsiniz. Hem kendinizi yormadan hem günlük hayatınızı etkilemeden küçük bir değişiklikle selülit problemini azaltan bir etki oluşturabilirsiniz. Çeşitli spor dalları ile ilgilenmek, düzenli yürüyüşler ya dans gibi egzersizler yaparak da bu akışı hızlandırabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Gaming Ürünleri ile Oyunlardan Daha Çok Zevk Alacaksınız

Selülitle Baş Etmenin En Keyifli Yolu

Masaj, selülite karşı savaşta en büyük yardımcıların başında gelir. Duş esnasında selülitli bölgeye masaj yapılması için özel masaj aletleri ya da selülit karşıtı lifler ve keseler kullanılabilir. Soğuk su ve bu masaj hareketlerinin etkisiyle bölgesel olarak kan akışı hızlanır ve sorunlu yağ dokularının çözünmesine yardımcı olur. Bunun dışında selülit karşıtı krem, yağ ya da losyonların uygulanması sırasında da selülitli bölgeye masaj uygulamaları yapılması ürünün kolay emilimini sağlarken içeride de istenilen devinimi yaratmaya yardımcı olur. Masaj yolu ile selülitlerinizi azaltmak için cilt tipinize uygun bölgesel masaj seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Birbirinden keyifli masaj yağları ve duşta masaj araçları gibi ürünler uygun fiyatları ile Watsons’ta! Siz de duşta masaj keyfini daha etkili kılmak için Balmy doğal lifler, Eda Taşpınar doğal at kılı fırçası gibi kan dolaşımını hızlandırıp enerji veren selülit gidermeye yardımcı araçlara göz atabilirsiniz.

Selülit Karşıtı Ürünlere Güvenin

Problemin en rahatlatıcı çözüm yollarından biri de selülit karşıtı krem, yağ ya da losyonların kullanılmasıdır. Düzenli kullanım ve masaj gibi yöntemlerle kalıcı ve etkili farklar oluşabilir. Selülit karşıtı ürünler; sıkılaştırma, yağları çözerek dokuyu düzeltme, kan akışını hızlandırma gibi farklı özellikleri ile selülit probleminin azaltılmasına yardımcı olur. Spor öncesi ürünler yağ yakımını arttırırken cildin esnekliğini koruması için de nem dengesini sağlar. Duş sonrası kullanılan ürünler ise günlük hayatınıza devam ederken selülitli bölgedeki yapının düzelmesi için etki gösterir. Farklı yoğunluk ve bazlarda bulunan bu ürünlerden cilt tipinize uygun olan seçimler yaparak daha iyi bir görünüme kavuşmanız kolay hale gelir. Örneğin kuru bir cildiniz varsa yağ bazlı yoğun kremler ya da yağlar kullanabilirsiniz. Fakat yağlı ve sivilceye meyilli bir cilt tipiniz varsa su bazlı ve esnekliği koruyan selülit karşıtı ürünlere yönelebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Yoğun Kızlar için Çocuk Oyuncağı Saç Modelleri

Siz de selülite karşı savaşta en iyi yardımcılarınız olacak Krauterhof, Watsons, Arifoğlu ve The LifeCo gibi markaların ürünleri arasından seçimler yaparak, masaj keyfinizi daha etkili hale getirebilirsiniz. Watsons avantajlarından faydalanarak pek çok farklı markanın ürünlerini kolayca satın alabilir ve etkili cilt bakımının ayrıcalıklı hissini keşfedebilirsiniz!

(Visited 697 times, 1 visits today)