Serum ve Krem Arasındaki Fark

sempeak  28 Şubat 2024

Cilt bakımında serumlar ve kremler, sağlıklı ve genç bir cilt elde etmek için vazgeçilmez iki unsurdur. Gelişmiş formülasyonlarıyla cilt bakımının temel taşları olan serumlar, yoğun aktif bileşenler içererek belirli cilt sorunlarını hedef alırken, nemlendirici ve koruyucu özellikleriyle kremler cildinizi günlük olarak besler ve korur. Serumlar, cildin derinlerine nüfuz ederek belirli cilt sorunlarını doğrudan hedef alır. Yoğun ve hafif dokularıyla da cildinize hızlı bir şekilde emilir ve etkili sonuçlar sağlar. Kremler ise cildinizi nemlendirir, besler ve korur. Gündüz ve gece kremleri olarak iki farklı formda bulunabilirler. Güneş koruyucu içeren gündüz kremleri cildinizi UV ışınlarının zararlarından korurken, gece kremleri ise cildin yenilenme ve onarım sürecini destekler. Gelin birlikte detaylı olarak serum ve kremleri inceleyelim ve size en uygun ürünü seçmenize yardımcı olalım.

Cilt Bakımının İki Ana Oyuncusu: Serum ve Krem

Cilt bakımımızın vazgeçilmez rutinlerinden olan serum ve kremler cildinizin ihtiyaçlarına yönelik olarak formüle edilmiş yoğun bakım ürünleridir. Serumlar cildinizde oluşan sorunları hedef alarak üretilmiş ürünlerdir. Mesela leke açıcı, anti-aging ya da akne sorunları gibi. Kremler ise cildinizin nemini geri kazanmasına, kuruluğu önlemeye ve cildinizin dış etkilere karşı korunmasına yardımcı olur. Kremler ve serumlar birlikte uygulandığında cildinizin ihtiyacı olan her şeyi verecektir. Doğru ürünler seçerek cildinizin daha iyi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Daha Canlı Bir Cilt İçin Gözenek Sıkılaştırıcı The Purest Solutions Glikolik Asit Tonik Sizlerle!

Serum ve Krem Çeşitleri Nelerdir?

Serumlar ve kremler oldukça fazla çeşide sahiptir. Cildinizin ihtiyacına yönelik üretilmiş olan bu ürünlerin bazıları şöyledir;

Nemlendirici krem; cildinizin kurumasını önler ve esneklik kazandırır.

Anti-aging krem; yaşlanma belirtilerini hafifletir, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Akne karşıtı krem; ciltteki yağı kontrol altına alarak gözenekleri temizler. Akne oluşumunu önler.

Leke giderici krem; ciltte oluşan leke sorunlarının azalmasına yardımcı olur, cilt tonunuzu eşitler.

Güneş korumalı krem; güneşin zararlı ışınlarına karşı cildinizi korur, cilt kanseri riskini azaltır.

Gece kremi; cildin yenilenme sürecini destekler, kırışıklıkların azalmasına yardımcı olur.

Hyaluronik asit serumu; kırışıklıkların azalmasına yardımcı olan hyaluronik asit cildinizi derinlemesine nemlendirecektir.

Glikolik asit Serumu; cilt tonunu eşitler, lekelerinizi azaltır ve cilt hücrelerinizin yenilenmesine yardımcı olur.

Vitamin C serumu; kolajen üretimini destekler, cilt tonunuzu eşitler, güneşin zararlı etkilerinden cildinizi korur.

Peptid serum; cildinizin elastikiyetini arttırarak aynı zamanda cildi yaşlanma belirtilerini azaltır.

Retinol serum; cilt tonunuzu düzenler, akne sorununuzun önüne geçer, ince çizgileri ve kırışıklıkları azaltır.

Niasinamid serum; cilt bariyerinizi güçlendirir. Gözeneklerinizi temizler, ciltte oluşan kızarıklığı azaltır.

 

Formülasyon Farkları: Serumun Hafif Dokusu ve Kremin Yoğunluğu

Serumlar ve kremlerin arasındaki fark içerikleri ve dokularıdır. Serumlar sıvı veya jel kıvamındadır. Kremler ise daha yoğun bir kıvama sahiptir. Serumlar cilt tarafından hızlı bir şekilde emilir. Kremler ise yüksek yağ ve nem içeriğine sahip olduğu için daha yavaş emilir ve uzun süre ciltte kalır. Serumlar yoğun aktif bileşenlere sahiptir. Serumlar cildinizin alt tabakalarına derinlemesine nüfuz edebilir. Bu farklılıklar göz önünde bulundurarak cilt bakımının rutinini oluşturabilirsiniz.

Aktif İçerik Zenginliği: Serumun Gücü ve Kremin Rahatlatıcı Etkisi

Serum ve krem arasındaki farklar aktif bileşenleriyle ortaya çıkmaktadır. Serumlar cilt sorunlarına odaklı formüle edilmiştir. Bunlar antioksidan, leke gibi sorunlardır. Kremler ise cilde nem veren cildi koruyucu bileşenler ile formüle edilmiştir. Serumlar daha güçlü ve hedefe yönelik bir etki sunar. Kremler ise cildin nem dengesini koruma odaklıdır.

Hemen Okuyun  Antıage Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır

Cilt Bakım Hedefleri: Serumun Hedefli Çözümleri ve Kremi Genel Bakım

Serum ve kremler farklı hedefleri olan ürünlerdir. Bu hedefleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Serumlar;

Anti-aging; bazı serumlar kırışıklıkları azaltmaya, cilt sıkılığını artırmaya yönelik formüle edilmişlerdir.

Nemlendirme ve dolgunlaştırma; hyaluronik asit gibi nemlendirici bileşenlerine sahip serumlar, cildinizin nem dengesini korumaya odaklanır.

Leke giderici; içerikleri itibari ile leke gidermeye ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olurlar.

Akne kontrolü; salisilik asit, niasinamid gibi yağ kontrol edici içerikleri ile akne oluşumunu engellemeye yardımcı olurken sivilce azaltır.

Kremler ise cildinizin nem dengesini sağlar. Cildinizi dış etkilere karşı korur. Cilt tahrişini yatıştırır ve cildinizin rahatlamasına yardımcı olur. Güneş koruyucu özellikte olan kremler ile güneşin zararlı etkilerinden korunur ve aynı zamanda cildinizin nemlenmesine yardımcı olur.

Serum ve Krem İçin Uygulama Sırası Nasıl Olmalıdır?

Cilt bakım ürünü olarak kullanacağınız serum ve kremler uygulama sırası ve doğru uygulama önemlidir. Cilt bakım rutinimize başlamadan önce mutlaka cilt tipinize uygun olan bir temizleyici ile sabah ve akşam cildinizi temizleyiniz. Cilt bakım ürünlerinden biri olan tonik her cilt tipine uygun olmayabilir. Ancak sizler isterseniz temizlikten sonra bir tonik ile cildinizi destekleyebilirsiniz. Serumlar cilt bakım rutinimizin önemli bir parçasıdır. Temizlemiş olduğunuz cildinize uygun seçtiğiniz serumu uygulayınız ve emmesine izin veriniz. Serum sonrasında göz çevrenize uygun bir krem ile göz kreminizi sürünüz. Sonrasında cildinizi nemlendirmek ve korumak için cildinize uygun yağ bazlı veya su bazlı bir krem seçerek uygulayınız. Gündüz kremleri güneş koruyucu içerebilirken, gece kremleri cildin gece boyunca yenilenmesine odaklı üretilmiştir.

Cilt Tipleri İçin Doğru Seçim: Serum mu, Krem mi?

Cilt tiplerine göre bu soruyu şöyle cevaplayabiliriz;

Hemen Okuyun  Cildiniz İçin Doğru Yağı Seçin

Yağlı ciltler; salisilik asit gibi içeriğe sahip olan serumları kullanarak cildinizi fazla yağdan arındırabilirsiniz. Üzerine su bazlı bir krem ile cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Kuru ciltler; nem eksikliği yaşayan kuru ciltler E vitamini gibi içeriğe sahip serumları kullanabilirler. Üzerine de yağ bazlı bir krem ile cildinizin nemini geri kazanabilirsiniz.

Karma ciltler; T-bölgesindeki fazla yağlanma ve cildinizin diğer bölgelerindeki kuruluk için uygun olan serumları kullanabilir. Bu sayede fazla yağlanmanın önüne geçebilirsiniz. Hafif ve su bazlı bir nemlendirici ile cildinizin nem dengesini koruyabilirsiniz.

Hassas ciltler; parfüm ve alkol içermeyen anti-enflamatuar içerikli serumlar ile cildinizin dengesini sağlayabilirsiniz. Hassas doğal içerikli kremler ile de cildinizi nemlendirebilirsiniz.

Her cilt tipi farklıdır. Cildinizin ihtiyacına yönelik serum ve krem kombinasyonunu yapabilir ve buna uygun bakım rutininizi oluşturabilirsiniz.

 

Sonuç: Hangisi Sizin İçin Daha İdeal?

İdeal olan, serum ve kremi kombine etmek ve cildinizin ihtiyaçlarına göre bir cilt bakım rutini oluşturmaktır. Bu sayede hem cildinizi sorun odaklı olarak iyileştirebilir hem de genel sağlığınızı ve görünümünüzü koruyabilirsiniz. Eğer cildinizde belirli bir sorunu hedef almak istiyorsanız, örneğin kırışıklıkları azaltmak veya lekeleri gidermek yoğun aktif bileşenlere sahip bir serum duygun olacaktır. Aynı zamanda, cildinizin genel nemlendirme ve koruma ihtiyacını karşılamak için bir krem tercih edebilirsiniz.

 

(Visited 435 times, 5 visits today)