Siyah Noktalardan Kurtulmak için Ev Tedavileri

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Mevsim değişikliği sadece farklı bir gardırop anlamına gelmez. Daha serin, daha az nemli hava ve aşırı sıcak banyolardan, kapalı ortamlarda çok uzun süre kalmaya kadar olan her şey cildinizi tahrip eder. Siyah nokta ve akneler kolayca oluşur. Yüz bakımınızı düzenli yaptırmak durumu iyileştirmenin yollarından biridir, ancak bu işlem bazılarınız için çok pahalı olabilir. Size doğal yoldan siyah noktadan kurtulmak için bazı ev bakımları önereceğiz ve bunlar tasarruf etmenize yardımcı olabilir!

Süt ve Tuz

Tuz üstüne 4-6 damla süt ekleyin. Tuz yarı eridiğinde, sorunlu bölgelere koyun ve masaj yapmaya başlayın. Nazik olmayı unutmayın. Yarım dakika sonra suyla yıkayın.

Bal ve Temizleyici Krem

Her gün yüzünüzü yıkamak için temizleyici kremle biraz bal karıştırın. Gece ve sabah Günde 2 kez bal suyu içerek etkisi daha da iyi olacaktır.

Bebek yağı

Yüzünüzü yıkadıktan sonra, burnunuza masaj yapmak için bebe yağı kullanın. En iyi sonucunu görmek için yaklaşık yarım saat tutun. Sonrasında tonikle işlemi tamamlamayı unutmayın.

Pirinç

Önce, pişmiş pirinçle bir pirinç topu oluşturun. Ardından, pirinç topun kirleri alan bir çubuk haline getirene kadar yüzünüzde yuvarlayın. Bu işlemi nazikçe yaptığınızdan ve cildinize zarar vermediğinden emin olun.

Domatesli limon maskesi

Domatesleri ve limonları bir kaseye bastırın. Biraz un ekleyin ve eşitçe karıştırın. Karışımı bir şişeye koyun ve domatesli limon maskesini oluşturmak için buzdolabında saklayın. Siyah nokta ve sivilceleri gidermek için haftada bir kez maskeyi kullanın.

Yukarıda bahsi geçen ev yapımı tedavi yöntemlerini kullanmadan önce cildinizin durumuna dikkat edin. Citte reaksiyonlar – tahriş, kızarıklıklar veya alerjiler gibi – fark ederseniz, derhal kullanmayı bırakın.

(Visited 459 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Saç Tipiniz İçin Doğru Şampuan