Sürdürülebilir Saç Bakım Rutini

sempeak  31 Mayıs 2024

Saçlarımız, güzelliğimizin ve kişisel ifademizin önemli bir parçasıdır. Ancak, sürdürülebilirlik ve çevresel etki konusunda daha bilinçli hale geldikçe, saç bakım rutinlerimizi gözden geçirmek ve daha doğa dostu seçimler yapmak önem kazanıyor. Sürdürülebilir saç bakımı, hem saçlarımıza hem de gezegenimize daha iyi bakmanın bir yoludur. Bu rutini oluştururken ilk adım, doğal ve organik içerikli ürünleri tercih etmektir. Kimyasal içerikli şampuanlar ve saç kremleri, hem saçlarımıza zarar verebilir hem de su sistemlerine ve doğal yaşam alanlarına zararlı atıklar bırakabilir. Bu yüzden, bitki bazlı, biyolojik olarak parçalanabilir ve çevre dostu ambalajlara sahip ürünleri seçmek önemlidir. Bununla birlikte, sürdürülebilir saç bakım rutininde su tüketimini de azaltmak önemlidir. Daha az su kullanarak duş almak, saçı yıkamak için gereksiz miktarda su tüketimini azaltabilir ve suyun kıymetini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Bu yazımızda sürdürülebilir saç bakım rutinini daha detaylı bir şekilde sizlere anlatmaya çalışacağız. Keyifli okumalar.

Sürdürülebilir Saç Bakım Rutini Nedir?

Sürdürülebilir saç bakım rutini ile saçlarınıza bakım yaparak hem korur hem de çevrenizi korumuş olursunuz. Yani saçlarınıza organik ve doğal ürünler kullanarak kimyasallardan uzak durursunuz hem de oluşabilecek atıkları engelleyerek doğayı korumuş olursunuz. Saçlarınızı haftada bir veya iki kere yıkayarak hem su tasarrufunda bulunursunuz. Hem de saçlarınızın doğal yağ dengesini korumuş olursunuz. Geri dönüşüme uygun ambalajlı ürünleri kullanarak ve daha büyük ambalajları tercih ederek daha az atık çıkarmış olursunuz.

Hemen Okuyun  Saçtaki Turunculuk Neden Olur?

Sürüdürülebilir Saç Bakımında Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Naturals By Watsons Argan Saç Kremi Refill 450 ml; Bu ürün, Watsons sürdürülebilirlik kılavuzunda tanımlanan 20’den fazla istenmeyen bileşene yer verilmeden formüle edilmiştir.

Watsons Kuru Şampuan Volumizer 200 ml; Etkileyici bir kokuya sahip olan Watsons Kuru Şampuan Volumizing, saçlarınızı yeni yıkanmış gibi temiz ve taze bir görünüm verir. Eğlenceli tasarımıyla özellikle gençlerin severek kullanacağı bir ürün.

Urban Care Expert Saç Toniği Biotin&Caffeine 200 ml; Dökülmeyi azaltmaya ve saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. İçeriğindeki mentol sayesinde saç diplerini derinlemesine ferahlatır. Paraben ve silikon içermez. Vegan içeriğe sahiptir. Hayvanlar üzerinde test edilmez.

Neva Botanic Saç Boyası No: 7.11 Küllü Kumral Vegan Amonyaksız; %100 Vegan ve hayvanlar üzerinde test edilmemiştir. Dermatolojik olarak test edilmiştir. 8 haftaya kadar kalıcı olduğunu gösteren testler yapılmıştır. EVA Vegan Botanic Amonyaksız Kalıcı Krem Saç Boyası %100 Vegan ve %100 gri kapama için kullanılır. Boya sonrası parlak ve canlı saçlar. Tüm saç tipleri için uygundur.

Saç Bakım Ürünlerinin Uzun Ömürlülüğü ve Verimliliği!

Saç bakım ürünlerinin uzun ömürlülüğü ve verimliliği hem bizler için hem de çevremiz için doğru bir yaklaşım olur. Bunun için saç bakım ürünlerini satın alırken fazla miktarlardaki alımlardan kaçınmalıyız. Satın aldığınız şampuan, saç kremi ve bakım ürünlerini doğru şekilde saklayarak ömürlerini uzatabilirsiniz. Bunun için güneş ışığından korumalı, nemden, aşırı sıcak ve soğuktan da korumalısınız. Saç tipinize uygun ürünlere sadık kalarak bütçenizi korurken fazla tüketimden de kaçınmış olursunuz. Saçınıza sık sık fön çekmek veya düzleştirici kullanmak, saçınızın yıpranmasına ve daha fazla bakım ürününe ihtiyaç duymanıza sebep olacaktır. Daha az işlem yaparak saçlarınızın doğallığını koruyabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Denizden Çıkmış Gibi Saçlar: Curly Girl (Kıvırcık Kız) Metodu

 

Bitki Bazlı Boyalar ve Doğal Renklendirme İçin İpuçları!

Bitki bazlı boyalar saçlarınızı doğal yoldan renklendirmek için çok iyi bir seçenektir. Kimyasal boyalara nazaran saçlarınıza ve saç derinize zarar vermez. Ama bu renklendirme işlemlerinde de dikkatli olmak gerekir. Öncelikle hangi rengi elde etmek istiyorsanız saç renginizin ona uygun olduğundan emin olunuz. Örneğin koyu kahverengi veya siyah renk için ceviz kabuğu, kahverengi için kına veya henna, kızıl renk için kırmızı pancar kullanabilirsiniz. Bitki bazlı boyaları hazırlarken dikkatli olunuz. Seçtiğiniz her bitkinin karışımı, ne kadar sıvıya ihtiyaç olduğu değişiklik göstereceğinden karışımı hazırlarken dikkatli olunuz. Saçınıza hazırladığınız boyanın tamamını uygulamadan önce mutlaka küçük bir test yapınız. Sonrasında saçınıza komple uygulayınız ve bekleme süresine göre saçınızda bekletiniz. Az beklemeniz durumunda ya da çok beklediğinizde istediğiniz tonu elde edemeyebilirsiniz. Daha sonrasında saçlarınızı doğal bir şampuan ve saç kremi ile yıkayınız. Bitki bazlı boyalar saçlarınızı kurutacağından saçınıza nemlendirici ve besleyici yağlar uygulayınız.

Saç Dökülmesini Azaltacak Doğal Yöntemler?

Saç dökülmesinin en sık rastlanan sebeplerinden biri sağlıklı ve dengeli beslenmemek diğeri de fazla stresli olmaktır. Bu yüzden öncelikli dengeli bir beslenme alışkanlığı edinmeliyiz. Yani yeşil yapraklı sebzeler, balık, yumurta, fındık ve baklagiller gibi besinleri haftalık beslenmemize dahil etmeliyiz. Diğer sebep olan stresi de azaltmak için yoga, meditasyon, nefes egzersizleri gibi teknikler uygulamalıyız. Bunların dışında kimyasal içerikli ürünlerden sakınmalıyız. Organik şampuanlar ve saç kremleri ile saç sağlığınızı koruyabilirsiniz. Özellikle hindistancevizi yağı, argan yağı gibi doğal yağlar kullanarak saçlarınızı besler ve güçlendirirsiniz. Şimdilerde popüler olan karanfil ve biberiye otunu aktardan alarak biraz su ile kaynattıktan sonra sprey şişeye alarak her gün onu saç diplerinize sıkabilirsiniz. Bununla beraber saç derinize düzenli olarak masaj yaparak kan dolaşımını arttırabilirsiniz. Bu sayede saç dökülmenizin önüne geçmiş olursunuz.

Hemen Okuyun  Renk Açıcı Saç Boyaları

Ev Yapımı Saç Bakım Maskeleri!

Ev yapımı maskeleri hafife almamak gerekir. Evde hazırlayacağınız doğal maskeler ile saçlarınızı dipten uca canlandırabilirsiniz. Bu maskelerin bazılarını aşağıda sıralayalım;

Hindistan cevizi yağı saçlarınızı nemlendirirken içerisine katacağınız bal ile de saçlarınızı besler ve parlaklık kazandırabilirsiniz. Bunun için biraz Hindistan cevizi yağını ısıtarak içine bal ekleyiniz. Karışımı saçınıza uygulayın ve en az 30 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayınız.

Yumurta ve yoğurt maskesi ile saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Bunun için bir yumurtayı çırpın ve içine biraz yoğurt ekleyin bu karışımı saçınıza sürdükten sonra en az 30 dakika bekletip yıkayınız.

Avokado ve zeytinyağı maskesi ile saçlarınız beslenirken saç derinizde nemlendirmiş olacaksınız. Bir avokadoyu ezin ve için biraz zeytinyağı ekleyin. Karışımı saçınıza uygulayın ve en az 30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayınız.

Maya maskesi ile saç derinizi temizler ve saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlarsınız. Biraz yaş mayayı ılık su ile karıştırınız koyu bir macun elde ettikten sonra karışımı saç derinize masaj yaparak uygulayınız. 30 dakika bekledikten sonra şampuanla yıkayınız.

Aloe vera maskesi ile saçlarınızı nemlendirerek saç derinizi yatıştırırsınız. Saf aloe vera jelini saçınıza ve saç derinize nazikçe uygulayınız. 30 dakika beklettikten sonra şampuanla yıkayınız.

Bu maskeler doğal içerikte olduğu için düzenli olarak uyguladığınız zaman tam anlamıyla verim alabilirsiniz.

(Visited 280 times, 1 visits today)