Ten Rengine Göre Makyaj Önerileri

sempeak  11 Temmuz 2022

Makyaj, var olan güzelliğinizi ortaya çıkararak girdiğiniz ortamlarda dikkat çekmenizi sağlayacak bir aksesuar gibi düşünülebilir. Teninize, cildinize ve kıyafetinize uyumlu makyajlar ile güzelliğinize güzellik katabilir, tarzını yansıtarak ışıl ışıl parlayabilirsiniz. Ancak makyajlı olsanız da doğal bir görünüme sahip olmanız için doğru ürünleri doğru şekilde uygulamak son derece önemli…

Ten rengi genellikle açık ten, koyu ten ve buğday ten olarak bilinse de alt tonlar ve karma cilt yapısına sahip kişiler için daha detaylı bir analize ihtiyaç vardır. Öyleyse ten renginize uygun makyaj önerilerine birlikte bakalım…

Beyaz Tenliler için Makyaj Önerileri

Beyaz ten, makyajı en çok gösteren cilt rengi… Bu nedenle cilt tonunu dengeleyecek ve yapay durmayacak ürünlerin kullanılması çok önemli. Beyaz tenli kişilerin yüzlerindeki kılcal damarlar ya da lekeler koyu tenlilere göre daha belli olacağı için özellikle burun kenarları ve göz altlarına uygun kapatıcılar kullanmaları gerekebilir. Allık ve bronzer tercihlerinin ise çok koyu renklerden seçilmemesine dikkat edilmelidir. Eğer beyaz tenliyseniz cilt renginize uyum gösterecek bir açık renkli bir fondöten kullanabilirsiniz.

Göz altlarınızda koyu renkli bir görüntü ve morluklar varsa yine açık renk bir kapatıcı ile cildinizi eşitleyebilirsiniz. Allık ve bronzer seçimlerinizde ise açık pembe, blush ve şeftali tonlar yüzünüzün canlı görünmesini kolaylaştırır. Eyeliner, göz kalemi ve rimel tercihlerinizi ise zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Bu ürünleri kahverenginde seçmeniz daha doğal bir görünüm sağlarken siyah renk seçmeniz çarpıcı bir görüntü yakalamanızı sağlar.

Hemen Okuyun  Maskara Nedir?

Esmer Tenliler için Makyaj Önerileri

Esmer tenlilerin makyaj yaparken en çok dikkat etmesi gereken nokta fondöten ve kapatıcı tercihini doğru yapmak olmalı. Esmer tenlilerin makyaj yaparken en sık yaptığı hata ciltlerine çok açık gelen fondöten ve kapatıcıları seçmeleri… Bu hata boyun ve yüz bölgesinde büyük bir fark olmasına neden olur ve yüzü yorgun gösterir.

Eğer esmer bir cilde sahipseniz cilt teninize uyum gösterecek koyu bir fondöten tercihinde bulunmalısınız. Bunun için fondöten numaralarını bilek kısmında deneyerek cildinize en uygun fondöteni seçebilirsiniz.

Eyeliner, rimel ve maskara tercihiniz ise siyah renk olabilir. Siyah göz makyajı ve koyu renk farlar da bakışlarınızı derinleştirerek çekici bir görünüme kavuşmanızı sağlar. Allık ve bronzer seçimlerinizde ise koyu nude tonları ve bordolar ile yüzünüze canlılık katabilirsiniz. Dudaklarınız için çarpıcı bir görünüm yakalamak istiyorsanız mercan tonlarındaki rujları, sade bir görünüm için ise nude tondaki rujları tercih edebilirsiniz.

Cilt Alt Tonunuza Uyum Sağlayacak Makyaj Önerileri

Esmer ya da açık tenli olmanın yanı sıra cilt alt tonu da makyajın belirlemede etkili olabilir. Öncelikle cilt alt tonunuzun hangi renkte olduğuna bakalım… Cilt alt tonunuzu öğrenmek için bileklerinizdeki damarların rengini kontrol edebilirsiniz. Eğer damarlarınız yeşil renkte ise sarı alt tonlu, mavi renkte pembe alt tonlu bir cilde sahip olabilirsiniz. Eğer damarlarınızın mavi mi yeşil mi olduğunda karar veremiyorsanız yüksek olasılıkla cilt alt tonunuz nötr. Cilt alt tonunuzu öğrenerek kusursuz makyajlar yapabilirsiniz.

Sarı Alt Tonlu Cilde Sahip Kişiler için Makyaj Önerileri

Sarı alt tonlu cilt rengine sahipseniz makyaj ürünlerde gold detaylar cildinize çok yakışacak… Özellikle gold renkli aydınlatıcı ve farlar ile yüzünüzde vurgulamak istediğiniz bölgeleri açığa çıkarabilir, ışıl ışıl bir görünüme ulaşabilirsiniz. Allık ve bronzerlarınızı hem nude hem de canlı tonlardan seçebilir, yoğun bir maskara ve rimel ile gözlerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Ruj seçimini ise geniş bir renk yelpazesinde tutabilirsiniz. Göz makyajınız yoğunsa doğal tonlardaki rujlara hafif ise koyu ya da canlı renge sahip rujlara yönelebilirsiniz.

Hemen Okuyun  İlkbahar İçin Ruj Önerileri Nelerdir?

Pembe Alt Tonlu Cilde Sahip Kişiler için Makyaj Önerileri

Cildiniz pembe alt tonlu ise pastel renkler size çok yakışır. Özellikle göz makyajınızda kullanacağınız maviler ve yeşiller ile renkli makyajlar yapabilirsiniz. Allık ve bronzer seçimlerinizde pastel pembeler ve kahverengiler ile kullanarak yüzünüzü şekillendirebilirsiniz. Pembe alt tonunuz için uyumlu olacak rujları da pastel ve nude tonlardan seçebilirsiniz.

Nötr Alt Tonlu Cilde Sahip Kişiler için Makyaj Önerileri

Cildiniz nötr bir alt tona sahip ise hem pembe alt tonlular için önerilen hem de sarı alt tonlular için önerilen makyajları uygulayabilirsiniz. Makyaj konusunda son derece esnek olup farklı renkleri kullanarak çarpıcı bir görünüm yakalayabilirsiniz.

Yüzünüzün güzelliğini ortaya çıkaracak olan yüz makyajı için gerekli olan ürünlere ve vücut makyajında kullanacağınız makyaj malzemelerine Watsons aracılığı ile ulaşabilir, cilt renginize ve tonunuza en uyumlu ürünleri seçerek güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.

(Visited 6.379 times, 2 visits today)