Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

sempeak  6 Haziran 2023

Temiz, bakımlı ve sağlıklı görünmek için sadece yüzünüzün ya da saçlarınızın iyi görünmesi yeterli değil. Günlük hayatta kullandığınız jest ve mimiklerde ellerinizi de kullanırsınız. Kendinizi ifade ederken sürekli ön planda olan elleriniz en az cümleleriniz kadar sizin hakkınızda karşınızdakine fikir verir. Bunun için el ve tırnak bakımı düşündüğünüzden daha önemli.

El ve tırnak bakımı deyince aklınıza ilk olarak ojeli eller gelse de tek başına oje, bakımlı eller için yeterli olmaz. Peki ne yapmak gerekir? El ve tırnaklar için yüz bakım ya da vücut bakım rutini gibi bir rutin oluşturmalısınız. Bu rutine ilk ekleyeceğiniz şey nemlendirici olmalı. Gün boyu her işte kullandığınız elleriniz düşündüğünüzden daha çok yıpranır. Nemlendirici kullanarak ellerinizin cilt bariyerini koruyabilirsiniz. Ayrıca peeling de el ve tırnak bakım rutinin en önemli aşamasıdır. Peeling yaparak el derisini ölü derilerden arındırabilir, temizleyebilir ve tırnak etlerinin yumuşamasını sağlayabilirsiniz. Bakım rutinize ekleyeceğiniz diğer adımlar sizin el ve tırnaklarınızın ihtiyacına göre farklılık gösterir.

Tırnak bakımı kaç günde bir yapılır?

Ellerinizin güzel görünmesi için tırnaklarınızın da bakımlı olması gerekir. Sağlıklı, kırılmayan, güçlü tırnakların sırrı düzenli bakım yapmak. Tırnak sağlığı beden sağlığı ile ilişkilidir. Dengeli beslenmek, düzenli spor yapmak gibi beden sağlığınızı olumlu etkileyen faktörler tırnak sağlığınızı da etkiler. Yeterli vitamin ve mineraller alıyorsanız tırnaklarınız her zaman daha sağlıklı görünür. Tırnakların uzama hızı, yapısı kişiden kişiye değişeceği için bakım rutinini kaç günde bir uygulamanız gerektiği de değişir. Ortalama haftada bir kere bakım vermek yeterli olur. Düzenli bakım yaptığınızda tırnaklarınız daha uzun süre temiz, bakımlı ve sağlıklı görünür.

Hemen Okuyun  El Ayak Bakımı Nasıl Yapılmalı?

Tırnak Bakımı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Tırnak bakımı deyince tırnaklarınızı kısaltmak, şekil vermek, tırnak etlerini temizlemek gibi unsurlar ilk akla gelen bakım rutini aşamalarıdır. Tırnak makası, törpü, cila, tırnak bakım yağı, tırnak eti kesici, tırnak fırçası gibi ürünler bu işlemleri yapmanız için gerekir. Temel tırnak bakımının olmazsa olmaz bu ürünlerin yanı sıra tırnak eti itici, tırnak törpüsü temizleme çubuğu gibi yardımcı malzemeler de işinizi kolaylaştırabilir.

Tırnakların Güzel Görünmesi için Ne Yapmalıyız?

Öncelikle tırnaklarınızı kuru ve temiz tutmalısınız. Yaşanan tüm tırnak problemlerine mikrop ve bakteriler neden olur. Bunun için ellerinizi temiz tutmak önemlidir. Eğer tırnak yeme gibi bir alışkanlığınız varsa bunu da acilen bırakmalısınız. Acı ojelerden yardım almak bu noktada size yardımcı olur. Tırnak yemek sadece görüntü olarak değil sağlığınızı tehdit etmesiyle de önemli bir problemdir. Tırnaklarınızla beraber tırnak etlerinize de önem göstermelisiniz. Tırnak etleri çok hassastır bunun için koparmamalısınız.

Tırnaklarınızın güzel görünmesi için temiz ve bakımlı olması gerekir. Bunun için tırnak etlerinizi sık sık nemlendirmeli, tırnaklarınızı düzenli olarak kesmeli ve tırnak cilası uygulamalısınız. Tırnaklarınızı korumanız gerekir. Bunun için temizlik yaparken ya da kimyasal maddelerle çalışırken eldiven kullanabilirsiniz. Böylece tırnaklarınız zararlı maddelere karşı korunur. Sağlıklı beslenmek de yine tırnaklarız için oldukça önemlidir. Vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme tırnaklarınızın sağlıklı olmasında önemlidir. Özellikle biotin, kalsiyum, demir ve çinko gibi besinler tırnak sağlığını destekler.

Tırnak Bakımın Püf Noktaları Nelerdir?

Yüzünüzü nemlendirmeden güne başlamıyor, vücudunuzu nemlendirmeden asla uyumuyorsunuz. Peki tırnaklarınız için ne yapıyorsunuz? Tırnaklarınızı da mutlaka nemlendirmeniz gerekir. Tırnaklara nemlendirici etki sağlayan tırnak yağları veya kremleri kullanabilirsiniz. Böylece tırnaklarınızın nem dengesini korunur. Nemlenen tırnaklarınızı doğru bir şekilde kesmek, manikür aletleri kullanmak ve o aletlerin sterilizasyonu sağlamak gibi unsurlar tırnak bakımında önemlidir.

Hemen Okuyun  Dişlerinizi Doğru Şekilde Fırçalayın

En İyi Tırnak Bakımı Ürünleri Nelerdir?

Tırnak bakımı için birbirinden farklı binlerce markanın ürünleri vardır. Peki bu ürünler arasında en iyi tırnak bakım ürünler hangileri? Tırnak yağı sayabileceğimiz ilk ürün. Tırnaklarınızda kırılma, soyulma ve çatlama problemi yaşıyorsanız Co Nail’s Effect Tırnak Uzatıcı güçlendirici formülü ile tırnaklarınızın hem hızlı hem de sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlar. Eğer tırnaklarınızın cansız ve mat görüntüsünden hoşlanmıyorsanız Flormar Total Repair Tırnak Bakım Bazı ile tırnaklarınızı canlandırabilir, çevresel etkilerden korunmasını sağlayabilirsiniz. Her tırnağın yapısı ve ihtiyaçları farklı olduğu için çözümler de farklılaşır. Kullanacağınız ürünü ihtiyacınıza ve tırnak yapınıza uygun olarak seçebilirsiniz.

Evde Tırnak Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde tırnak bakımı nasıl yapılır merak ediyorsanız size bu işin püf noktalarını derledik. Evdeki malzemelerde tırnak kırılmalarının, sararmalarının giderildiği güçlendirici doğal içerikli bakım yapabilirsiniz. Öncelikle bir kabın içerisine ılık su koyun ve tırnaklarınızı suyun içerisinde 15 dakika kadar bekletin. Eğer ellerinizi daha fazla yumuşatmaya ihtiyaç duyuyorsanız ılık suya elma sirkesi, limon suyu damlatabilirsiniz. Ellerinizi beklettiğiniz manikür suyunun içerisinde doğal yağlar olması da işe yarar. Yumuşayın tırnaklarınızı daha kolay kesebilir ve törpüleyebilirsiniz. Kesme şekillendirme işlemi sonrası tırnakların ve tırnak etlerinin nemlendirilmesi gerekir. Evde kolaylıkla tekrarlayabileceğiniz doğal yöntem çeşitleri ile tırnak bakımınızı kendiniz kolayca yapabilirsiniz.

Tırnak kaç gün ojesiz kalmalı?

Tırnaklarınıza oje sürdüğünüzde ne kadar güzel göründüğünü düşününce ojesiz bırakmak zor. Ancak tırnakların hava alabilmesi için zaman zaman ojesiz kalması gerekir. 2-3 günde bir tırnaklarınızı ojesiz bırakmalısınız. Bu süre sizin tırnak yapınıza ve ihtiyacınıza göre değişir.

Tırnakları ne güçlendirir?

Düzenli bakım yapmak, dengeli beslenmek, nemlendirmek, çevresel etkenlerden korumak, tırnak takviyeleri kullanmak tırnaklarınızı güçlendirir. Sağlıklı ve güçlü tırnaklar için genel olarak sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmelisiniz. Vücudunuzun vitamin, mineral ve omega açısından yüksek olması tırnaklarınızı bakımlı tutar. Eğer ek olarak desteklenmeye ihtiyacı varsa tırnak bakım ürünleri ile eksik olan vitamin ve mineralleri takviye edebilirsiniz.

Hemen Okuyun  Dişil Enerji Nedir, Dişil Enerji Nasıl Yükseltilir?

Tırnağa hangi yağ iyi gelir?

Tırnak sağlığını desteklemek için doğal yağlardan destek alabilirsiniz. Badem yağı, zeytinyağı, jojoba yağı, hindistan cevizi yağı, argan yağı gibi doğal yağlarla daha etkili nemlendirebilirsiniz. Vitamin açısından zengin olan badem yağı kırılan tırnaklar için ideal bir çözümdür. Bu yağlar, tırnak sağlığını desteklemek için kullanılabilecek popüler seçeneklerdir. Herkesin tırnak yapısı ve ihtiyaçları farklı olduğundan, size hangi yağın en iyi sonucu vereceğini deneyerek bulmalısınız.

Tırnakları ne uzatır?

Tırnaklarınızı düzenli bakım vermek, nemlendirmek ve tırnak takviyeleri kullanmak uzatır. Evde doğal yöntemlerle ya da ek takviyelerle destelemekse tırnak uzamasını hızlandırır. Doğal yağlarla tırnaklarınıza masaj yaparak, peelignler ve kürler uygulayarak bakımınızı destekleyebilirsiniz. Oje kullanırken baz kullanmak, sert törpüleme yapmamak, aseton içermeyen oje çıkarıcılar kullanmak da tırnaklarınızın sağlıklı bir şekilde uzamasına yardımcı olur.

Tırnaklar için hangi vitamin alınmalı?

Vitamin ve mineraller tırnak sağlığınız için önemlidir. A, C, E vitamini tırnaklarınızın sağlığı için gereklidir. A vitamini tırnak hücrelerini yenilemeye, C vitamini kolajen üretimini artırmaya, E vitamini antioksidan özelliği ile tırnakları korumaya yarar. Tırnaklarınızın ihtiyacına ve vücudunuzdaki vitamin değerlerine göre tercihinizi yapabilirsiniz.

Vazelin tırnaklara iyi gelir mi?

Vazelin

nemlendirme, koruma etkisine sahip olduğu için yoğun bir bakım verir. Vazelin tırnaklarda kullanıldığında nemlendirerek kırılmaların önlenmesine yardımcı olur. Tırnaklarınıza ve tırnak etlerinize vazelin uygulamak, tırnakların daha nemli kalmasını sağlar.

(Visited 3.894 times, 2 visits today)