Tırnak Güçlendirme Yöntemleri

sempeak  29 Kasım 2022

tırnak güçlendirmeGüçlü tırnaklar iyi yaşam rutinine sahip olmanızı belirtmekle birlikte, estetik görüntü yaratarak özgüveninizi artırır. Bir insanın sağlıklı olmasını derisine bakarak söylemek mümkün olduğu gibi, tırnaklarına bakarak da söylemek mümkündür. Ancak bazı zamanlarda iyi yaşam rutinine sahip olsanız bile, spesifik tırnak bakımı yapılmadığı için tırnaklar güçsüzleşir ve zayıflar. Bu yüzden saç ve cilt bakımınızı önemsediğiniz gibi tırnak bakımınızı da önemsemeli, tırnaklara her gün ilgi göstermelisiniz. Devamlı olarak sürdürülen bakım rutinlerinin ardından tırnaklarınız gücününü yeniden kazanacaktır. 

Tırnak Güçlendirmenin 6 Yöntemi

Tırnakların zayıflamasına neden olan sebeplerden biri tırnak yemektir. Konsantrasyon bozukluğu, anksiyete, bazen de sıkıntıdan yenilen tırnaklar sadece güçsüzleşmiyor, kutikul yağ tabakasını da yitirerek tırnak mantarına da yola açabiliyor. Diğer bir sebep vitamin eksikliğidir. Besleyici besinler yerine “junk food” denilen yiyecekler tırnakların soyulmasına, kırılmasına sebep olur. Uzun tırnaklarınızla sevdiğiniz kişilere mesaj attığınızda tırnakların telefon ekranına devamlı olarak dokunması da onların kırılmasına yol açmaktadır. Corona’dan sonra alkollu temizleyicilerle aşırı temizlenme alışkanlığı kazanmış kişilerde de tırnak problemleri görülmektedir. Her ne sebep olursa olsun, tırnaklarınızı güçlendirmek sizin elinizde. Peki bunun için neler yapabilirsiniz? İşte tırnak güçlendirmenin formülleri… 

Biotin İlavesi Alın

Çalışmalar gösteriyor ki, kolayca kırılan tırnaklar peeling’e yatkındır ve kırılmanın sebebi biotin eksikliğindendir. Biotin, saç ve tırnak güçlendirilmesinde kullanılan H ve ya B7 vitamini olarak da tanınan B grubu vitaminlerindendir. Suda çözüle bilen yapıya sahiptir. Beden tarafından depolanmadığı için her gün kullanılabilir. 

Su İçmeyi İhmal Etmeyin

Güçlü tırnaklara sahip olmak için sağlıklı olmanız gerek. Sağlıklı olmanız içinse hidrasyon önemlidir! Yeterli kadar su içmemeniz daha çok zayıflamaya, kırılmaya ve soyulmaya neden olur. Günlük ihtiyacınız olduğu kadar su tüketimine dikkat etmeniz, sadece tırnaklarınız için değil, bedenen sağlıklı olmanıza da yardımcı olacaktır. Bundan başka kütikül yağı da kullanarak bu desteği güçlendirebilirisiniz.

Hemen Okuyun  Flormar Oje Renk Seçenekleri Nelerdir?

Beslenmenize Dikkat Edin

Beslenmenize dikkat ederek tırnak zayıflığının kök sebeplerini giderebilirsiniz. Çoğu zaman tırnakların güçsüz ve kırılgan olmalarının sebebi yanlış beslenme şeklidir. Peki hangi gıdaları tüketmek tırnaklarınızın güçlü olmasına katkıda bulunabilir? Daha önce de söylediğimiz gibi biotin alımı tırnakların güçlenmesine yardımcı olur. İyi biotin kaynağı olan fasulyeyi gıda rutininize ilave edebilirsiniz. Fasulyeyi pişmiş, haşlanmış veya çorbada tercih edebilirsiniz. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan çinko içerikli kabak çekirdeği, demir terkibli brokoli, kalsiyum kaynağı süt, protein bazlı yumurta, A vitaminli havuç ve tatlı patates tercih edebilirsiniz. Bunlar tırnaklarınızın yenilenmesi ve güçlenmesine yardımcı olabilir. Bedeniniz için yeterli olan biotini sardalye, bakla tohumu gibi gıdalardan ya da B vitaminli hazır gıda ilavelerinden elde edebilirsiniz. 

Bırakın Tırnaklarınız Nefes Alsın

Devamlı olarak protez tırnak kullanmak, cilalamak onların nefes almamasına ve çürümesine sebep olur. Aralıklarla tırnaklarınızı kimyasal ürünlerden uzak tutarak nefes alması için alan yaratın. 

Rutininize Tırnak Güçlendirici İlave Edin

Keratin proteini ile zengin tırnak güçlendiriciler kullanmak tırnaklarınızı güçlendirir ve uzamasına yardımcı olur. Keratinin besleyici içeriği tırnakları dış etkilerden de korumaya yarar.

Kullandığınız Ürünlere Dikkat Edin!

Çoğu tırnak bakım ürünleri sert kimyasallar içerdiği için tırnaklarınızın zayıflamasına sebep olabilir. Tırnak boyası çıkarıcı ürünlerde yer alan aseton tırnaklarınızın kırılmasına sebep olur. Tırnak bakımınızda asetonsuz ve alkolsüz ürünleri tercih edin. Tırnak uzatıcı ve besleyici bakım ürünleriyle tırnaklardaki çatlama, soyulma ve kırılmanın karşısına geçin. Güçlü tırnaklar daha güçlü hayat demek. Öyleyse durmadan güçlü hayatınızı tırnaklarınızla inşa edin.

Watsons’ta güçlü tırnaklarınız için bakım rutininize ekleyebileceğiniz pek çok ürün mevcut. Bu ürünler temizleyici, yenileyici ve besleyici ürünler olarak birçok kategoride sizlere sunuluyor. Organik içeriğe sahip olan ürünler diğer kimyasal ürünlerle kıyasta, tırnak problemlerinizin doğal şekilde giderilmesine yardımcı olur. Hindistan cevizi ve bambu özü içeren tırnak peeling’leri, E vitamini, jojoba, ginseng ekstreleri ile zengin tırnak yağları, beyazlatıcıları ve besleyicileriyle tırnaklarınız eskiye nazaran daha güçlü görünüme bürünecektir. Estetik bakım ürünleriyle de dikkat çeken Watsons’ta ünlü markaların eşliğinde sertleştirici tırnak ürünlerine de sahip olabilirsiniz.

(Visited 2.486 times, 1 visits today)