Tonik Nedir? Ne İşe Yarar?

Watsons  26 Nisan 2022

yuz-tonigi
yuz-tonigi

Cilt güzelliği söz konusu ise hepimiz pür dikkat kesiliriz değil mi? Hangi bakım ürün olursa olsun kullanıp faydaları ile tanışmak bizi memnun eder. Öyleyse uzun süredir cilt bakımı rutininizde olan tonikleri gelin daha yakından tanıyalım! Yüzünüzü her gece ve sabah temizleyip kuruladıktan sonra herhangi bir serum uygulamadan evvel tonik kullanmanız önemlidir. Kimse aynaya baktığında solgun ve enerjisi tükenmiş bir cilt görmek istemez. Cilt temizliğinin en önemli adımlarından biri olarak öne çıkan tonikleri derinlemesine temizlik için her gün düzenli olarak kullanabilirsiniz. Cildinizi canlandıracak, dengeleyecek, lekeden kurtaracak, yatıştıracak, nemlendirecek veya şımartacak tonik önerileri sizlerle paylaşıyoruz!

Tonik Nedir? 

Tam manasıyla yüz toniği bir çeşit losyon olarak da değerlendirilebilir. Tipik olarak yağ, kir ve diğer koşullar nedeniyle pek çok dermatolojik komplikasyona neden olan şartları ortadan kaldırmak amacıyla cilde yardımcı olurlar. Geçmişte yalnızca makyaj çıkarmak amacıyla kullanılan ürünler günümüzde pek çok işlevi bir arada sağlayabilir nitelikte olmalarıyla hayli popüler olma eğilimindeler. İçeriğinde çeşitli asitlerin veya özlerin yer aldığı tonik seçenekleri; cilt gözeneklerini sıkılaştırma, temizleme veya pH dengeleme gibi konularda cildi destekler. 

Tonik Ne İşe Yarar? 

Yüzünüzü yıkadıktan sonra ciltte kalan son kir ve benzeri maddeleri temizleyen tonik seçenekleri, gözenek görünümünü azaltma ve kırışıklıklarla mücadele etme konusunda yardımcı olur. Düzenli kullanıldığında pek çok faydası olan tonik cildi güzelleştirme konusunda başarılır. Genel anlamda tonik kullanmanın faydaları şöyle sıralanabilir: 

  •           Gözenekleri küçültür ve cilt tonu eşitsizlikleri için savaşır. 
  •           Gün içinde yaşanan stres ve hava koşullarına rağmen cildi koruyarak temiz kalmasına yardımcı olur. 
  •           Harika bir gençleştirici olarak öne çıkan sıkılaştırıcı tonikler cilde elastikiyet kazandırarak daha genç görünmesine yardımcı olur. 
  •           Herhangi bir kızarıklık söz konusu olduğunda cildinizde sakinleştirici bir etki yaratan yüz toniği fayda sağlar. 
  •           Düzenli yüz temizliği makyaj kalıntılarından cildinizi uzaklaştırırarak derinlemesine temizlik sağlar. 
  •           Cildin, nemli kalmasını desteklerken kendinden sonra sürülecek serum çeşitleri için de fayda sağlar.
Hemen Okuyun  Doğal Kendin Yap (DIY) Makyaj Temizleyicileri

Tonik Nasıl Kullanılır? 

Yüz temizleme toniği kullanmak cilt temizliğinin en önemli adımlarından biridir. Temizleme ve nemlendirme aşamalarının arasında tonik uygulaması yapmanız doğru olacaktır. Günlük cilt bakımınızda toniği uygularken pamuklu pedlerden yardım alabilirsiniz. Yüzünüzdeki makyajı çıkardıktan sonra cilt temizliğini yapmalısınız. Cildinizi kuruladıktan sonra cilt tipinize uygun bir tonik tercih ederek pamuklu toplar veya pedlerden yardım alarak ürünü yüzünüze ve boynunuza uygulayabilirsiniz. Pek çoğu su bazlı olan tonikler cilt tarafından kolayca emilerek etki göstermeye hemen başlar. Genel olarak günde iki kez kullanılması uygun görülen toniğinizi ancak cildiniz çok kuru ise günde bir defa kullanmanız önerilir. Nemli bir cildin ihtiyaçlarını gidermek için her zaman gül suyu içeren bir tonik tercih edebilirsiniz. Gül suyu tonik  ; nemlendirme, arındırma, canlandırma özellikleri ile ekstra nem ve yağ kontrolü gereken ciltler için her zaman mükemmel seçenektir. 

Cildinize Fayda Sağlayacak En İyi Tonikler Hangileri?

Toniklerin pek çok fayda sağlayıcı iddiaları bulunur lakin burada temel koşul cilt tipine uygun ürünü seçebilmenizdir. Tonik seçenekleri arasında rastgele herhangi bir tonik almadan evvel içerik detaylarına bir göz atarak cilt tipinize uygun olup olmadığına karar vermelisiniz. Tonik seçiminde işin püf noktası cildinizi tahriş etmeyip varsa cilt sorunlara çözüm sunan toniklerdir. Cilt tipinize yönelik tonik kullandığınızda sonuçlar inanılmaz olur. Pek çok tonik arasından cilt endişenize veya cilt tipinize uygun ürün seçeneği için işte Watsons önerileri: 

Yağlı Ciltler için Tonik Önerisi

Gece gündüz yağ üreten ciltlerin uygun bir temizleme ürünü ile arındırıldıktan sonra yağ dengeleyici tonikler yardımıyla desteklenmesi önemlidir. Günlük olarak kullanılabilen ve içerdiği doğal özlerle cildi nemlendirerek besleyen  Ziaja tonik  seçenekleri pek çok farklı seçeneklerle tonik arayışınıza çözüm sunar. Kuruma + kırışma eğilimli ciltlere, sivilce eğilimli- yağlı ciltlere ve karma-yağlı ciltlere hitap eden tonik seçenekleri ile cildinizi tazeleyerek epidermisi nemlendirmeye yardımcı olur. Özellikle lekeli ciltlere özel geliştirilen formülü ile fayda sağlayan Frudia tonik seçenekleri R VITA W metodu ile lekelerin rengini açmayı hedefler. Lekeli bir cilde sahipseniz nemlendirme ve antioksidan etkileri yüksek tonikleri tercih edebilirsiniz. 

Hemen Okuyun  Kore Ürünleri ile Cilt Bakımı Yapıyoruz!

Gözenek Sıkılaştırıcı Tonik Önerisi

Gözenekleri küçülterek cildin yağ dengesini düzenleyen okaliptus özlü Garnier tonik  seneği, çinko ve salisilik asitle birlikte cildinin sıkılaşmasına etki eder. Küçük çizgilerden pek de hoşlanmıyorsan günlük bakımınıza sıkılaştırıcı tonikleri ekleyebilirsiniz. Cildi derinlemesine temizleyen bir alfa hidroksi asit içeriği ile Ordinary tonik seneğini cildinizi daha parlak ve pürüzsüz bir hale getirmek için kullanabilirsiniz. Saf ve kirden arınmış bir cilt için kalıcı makyajınızı dahi ovalamadan çıkarmak için lotus çiçeği özlü Nivea tonik  işinize yarayabilir. Etkisini hemen gösteren ve cilde kaybettiği canlılığı geri kazandırmayı hedefleyen tonikler cilde kaybettiği enerjiyi geri kazandırmayı hedefler. Cilt gözeneklerini açarak ölü deriyi ciltten uzaklaştıran tonik  seçenekleri cildinizin yenilenmesine ve temizlenmesine yardımcı olur. Güzelliğiniz için yüzlerce tonik ve cilt bakım ürünü cazip fiyat seçenekleriyle Watsons’ta sizleri bekliyor. 

 

(Visited 3.374 times, 2 visits today)