Yağ Yakan Yiyecekler: Gerçek mi Efsane mi?

Watsons  12 Ekim 2020

5 Dk

Sihirli bir şekilde yiyeceğinizi içten tüketen yiyecekler olduğunu düşünüyorsanız, sizin için kötü haberlerimiz var. Bazı yiyecek türlerini tek başına yemek asla ve asla yağ kaybına yol açmaz. Yağ yakımı sadece bir kalori açığınız olduğunda, yani tükettiğinizden daha fazla kalori yaktığınızda oluşur. Bu olduğunda, vücudunuz kalori ihtiyaçlarını karşılamak için yağları parçalama yoluna gider. Ve bu noktada, birkaç daha yağ yakıcı efsaneyi aydınlatmanın zamanın geldiğini düşünüyoruz.

Yağ Yakıcı Efsaneler

Efsane 1: Düşük karbonhidrat diyeti

Hepimiz bunu duyduk: karbonhidratı kesme, yağ kaybetmek için hızlı ve kolay bir yoldur. Bu sadece tereyağı, krema veya sos içeren karbonhidratı kesiyorsanız geçerlidir. Özellikle kahverengi pirinç, kepekli ekmek veya bakliyat gibi karmaşık karbonhidratlar, vücudumuzu düzenlemede çok faydalıdır. Bu yiyecekleri tamamen kesmek, yorgunluk ve dehidrasyona yol açan “ketonlar” oluşumuna neden olabilir.

Efsane 2: Metabolizmanızı hızlandıran yiyecekler

Yeşil çay, siyah kahve, baharatlı yiyecekler için metabolik mucizeler yarattığı söylenir. Gerçekte, bu yiyeceklerin metabolizma hızınız üzerindeki etkisi o kadar küçüktür ki. Üzücü gerçek şu ki, metabolizmanızı hızlandırmak için kesin bir yol yoktur. Bu konuda yaş, vücut ölçüsü ve genetik etkilidir – yediğiniz yiyecekler değil.

Vücudunuzdaki yağ için hiç yavaş metabolizmayı suçlu buldunuz mu? Çoğu zaman, aslında durumun bununla ilgisi yok. Gün boyunca sağlıksız atıştırmalıklar yiyoruz ve bunlar yığılmaya neden oluyor.  Yani, bir dahaki sefere bir paket çıtır cips ya da bir çikolata yerine, düşük kalorili ve besleyici bir atıştırma tercih edin.

Hemen Okuyun  Saç Tipiniz İçin Doğru Şampuan

Efsane 3: Şok diyet

Bu moda diyetleri bir kenara bırakın! Kısa süreli yağ kaybı yaşayabilirsiniz, ancak uzun vadede size yardım etmeyecektir. Bunu sürdürmek zordur, temel besinleri ıskalarsınız ve bunun yerine kendinizi yağlı, şekerli yiyeceklere aş erirken bulunursunuz. Daha az yiyemeyeceğini söylemiyoruz. Aradığınız şey buysa, normal yemek tabağınızı biraz daha küçük bir versiyonla değiştirin.

Yağ Yakma İpuçları  

İpucu 1: Kahvaltıyı atlamayın

İngiltere’nin neredeyse yarısının kahvaltısını atladığını biliyor muydunuz? Doğru rol modelleri değiliz. Ama günün en önemli yemeği olduğunu söylediğimizde, kahvaltıyı kastediyoruz. Sadece bir dilim kızarmış ekmek ya da küçük bir yulaf lapası bile olsa, kahvaltı yapmak metabolizmanızı güne hazırlar.

İpucu 2: Su alımını ölçün

Su, kalori içermez, şeker içermez ve yemek yemeden önce iştahınızı azaltmaya yardımcı olabilir. Önerildiği gibi günde 8 bardak su içmeyi deneyin. Bu kulağa basit geliyor, ancak izini kaybetmek kolay olabilir.

İpucu 3: İyi eski alıştırma

Muhtemelen yağ yakımı için kitaptaki en eski numaradır. Çok radikal bir şey yapmanıza gerek yok. Tek önerdiğimiz haftada 2 buçuk saat fiziksel aktivite. Bu, merdivenleri daha sık kullanmaktan yoğun bir spinning antremanına kadar her şey olabilir.

(Visited 768 times, 2 visits today)