Yaz Akşamları İçin Makyaj Önerileri

sempeak  30 Temmuz 2024

Yaz Akşamları İçin Makyaj Önerileri Nelerdir?

Yaz günleri nemli, sıcak ve bunaltıcı olduğundan makyaj yaparken bu koşulları göz önünde bulundurmak önemlidir. Yaz aylarında makyaj yaparken aşağıdaki hususlara dikkat edebilirsiniz:

  • Makyajınıza yağsız ve hafif bir nemlendirici ile başlayıp ardından da mat bir primer uygularsanız makyajınız daha uzun süre dayanacaktır.
  • Yaz aylarında sıcaklıklardan bunaldığınız için bir de ağır bir fondöten sürüp daha da bunalmamak adına bu aşamada fondöten kullanmak yerine BB krem tercih edebilirsiniz.
  • Sıcak yaz günlerinde akan bir göz makyajı istemiyorsanız mutlaka suya dayanıklı ürünler tercih etmelisiniz. Bu sayede makyajınız uzun süre dayanacaktır.
  • Sırada yüzünüze ışıltı katacak olan bronzer ve aydınlatıcı var. Eğer elmacık kemiklerinize, burnunuza ve alnınıza hafif bir biçimde uygularsanız yüzünüze sıcak bir ışıltı katarsınız.
  • Suya dayanıklı maskara ve eyeliner dışında göz makyajlarında doğal tonlar olan şeftali, bronz ve altın tonlarını tercih etmek yaz akşamlarına mükemmel bir uyum sağlamanıza yardımcı olur.
  • Yüzünüze daha taze bir görüntü katmak için doğal bir pembe veya şeftali tonlarında bir allık uygulamayı unutmayın.
  • Dudaklarda ise canlı pembe, mercan veya şeftali tonlarını ve parlatıcı özellikteki ürünleri tercih etmek yaz makyajı için uygun olacaktır.
  • Son olarak makyajınızı tamamladıktan sonra muhakkak makyaj sabitleyici bir sprey kullanın ki makyajınız daha uzun süreler boyunca bozulmadan size eşlik etsin.
Hemen Okuyun  Kısa Kirpiklere Nasıl Maskara Uygulanır?

 

Doğal ve Hafif Makyaj İçin Hangi Ürünler Tercih Edilmelidir?

Bu ürünlerle doğal ve hafif bir makyaj yaparak hem taze hem de doğal bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

Mat ve Parlamayı Önleyen Makyaj Ürünleri Hangileridir?

Mat ve parlamayı önleyen ürünler özellikle yağlı cilt tipine sahip kişiler için idealdir. Ciltteki fazla yağı kontrol altına alarak mat gibi görünüme ulaşmanızı sağlarlar. Mat ve parlamayı önleyen ürünler şu şekildedir:

Hemen Okuyun  KAŞ VE KİRPİK BAKIMI

Su Geçirmez Makyaj Ürünleri ve Kullanımı Nasıldır?

Su geçirmez makyaj ürünleri suya, tere ve neme dayanıklı olduğundan makyajınızı uzun süre boyunca bozulmadan kullanmanıza yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında veya spor yaparken suya dayanıklı ürünler kullanmak çok pratiktir. Su geçirmez ürünleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

  • “Maybelline New York Lash Sensational Yelpaze Etkili Suya Dayanıklı Maskara Siyah”  yardımıyla en küçük kirpiklerinize kadar yakalayıp dolgun bir görüntü verebilirsiniz.
  • “Flormar Extreme Tattoo Suya Dayanıklı ve Uzun Süre Kalıcı Jel Göz Kalemi Siyah” sayesinde akma veya bulaşma olmadan gün boyu etkiye sahip olabilirsiniz.

Kullanımları ise şu şekildedir;

Suya dayanıklı makyajınızın yüzünüze daha iyi tutunabilmesi için öncelikle cilt tipinize uygun bir primer ile makyajınıza başlayın. Su geçirmez fondöten, kapatıcı ve diğer yüz ürünlerini ince katmanlar halinde uygulayın. Gerektiğinde kat kat uygulama yaparak istediğiniz kapatıcılığa ulaşabilirsiniz. Su geçirmez eyeliner ve maskara kullanın ardından su geçirmez göz farı kullanarak göz makyajınızı bitirin. Son olarak su geçirmez rujunuzu sürüp makyajınızı son noktayı koyun ve sabitleyici spreyinizi sıkarak kalıcılığı en üst noktaya taşıyın.

 

Yaz İçin Göz Makyajında Hangi Tonlar Kullanılmalıdır?

Yaz aylarında göz makyajınızda ferah ve canlı tonlar kullanmak sıcak havalara uyum sağlarken taze ve enerjik bir görünüm yaratmanıza yardımcı olur. Yaz için önerilen göz makyajı tonları:

  • Doğal ve nötr tonlar (altın, bronz, bej vb.) gözlere ışıltı katarak sıcak ve parlak bir görünüm sağlar..
  • Canlı ve renkli tonlar (turuncu, sarı, yeşil vb.)
  • Serin ve ferah tonlar (mavi, turkuaz, leylak, lavanta vb.) gözlere derinlik katarken ferah bir görüntü sağlar.
  • Metalik ve ışıltılı tonlar (gümüş, platin, pembe altın, bakır vb.) canlı ve genç bir görünüm kazandırır.
Hemen Okuyun  2018 İlkbahar/Yaz Makyaj Trendlerine Kısa bir Bakış

 

Yazın Dudaklar İçin Parlak ve Kalıcı Ruj Önerileri Nelerdir?

  • Maybelline New York Vinyl Ink Ruj” 16 saate kadar kalıcı etki ve parlaklık sunar. Yapışkan his bırakmayan formülü sayesinde gün boyu bulaşmaz.
  • Note Flawless Lipgloss” parlaklık ve canlı bir görünüm isteyenler için pürüzsüz parlak bitişiyle ideal bir seçenek olacaktır.

Sıcak Havalarda Makyajın Taze Kalması İçin Neler Yapılmalıdır?

Maalesef ki sıcak havalarda nasıl bizim canlı ve taze kalmamız zorluysa makyajımızın da taze kalması bir o kadar zordur. Ancak doğru ürünleri kullanarak ve bazı ipuçlarına dikkat ederek makyajınızın daha uzun süre dayanmasını sağlayabilirsiniz.

  • İlk önceliğiniz cildinizi makayaja doğru hazırlamak olmalı. Cilt tipinize uygun bir temizleyici jel yardımıyla cildinizi kir ve makyaj kalıntılarından arındırın. Ardından hafif ve yağsız bir nemlendirici ile cildinizi nemlendirin ve makyaj öncesinde güneş koruyucu sürmeyi ihmal etmeyin.
  • Bir sonraki adım olan primer da bir o kadar önemlidir. Matlaştırıcı etkili bir primer ile makyajınızın daha uzun süreler boyunca taze kalmasını sağlayabilirsiniz.
  • Ten makyajınızı yaparken hafif ve suya dayanıklı ürünler tercih edin ki makyajınız ter, nem gibi koşullarda daha uzun süre dayansın.
  • Son olarak makyajınızı bitirdikten sonra sabitleyici bir sprey yardımıyla makyajınızı sabitleyin ki makyajınızın dayanıklılığı artsın.

Bu ipuçları ve doğru ürünlerle, sıcak havalarda bile makyajınızın taze ve uzun süre dayanıklı kalmasını sağlayabilirsiniz.

(Visited 49 times, 1 visits today)