Yaz Aylarına Uygun Makyaj Malzemeleri ile Tanışın

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Yaz ayları, sıcak ve nem gibi unsurlar nedeniyle makyaj rutininin değişmesine neden olur. Cildin daha çok havaya gereksinim duyacağı bu mevsimde cilt makyajından ruj seçimine kadar pek çok farklı seçenekte daha az yoğunluk içeren makyaj malzemeleri kullanmak daha estetik bir görünüm yaratır. Ürünlerin yapılarının yanı sıra renk seçimleri de yaz mevsiminde değişiklik gösteren unsurlar arasında yer alır. Cilt renginin değiştiği bronzluk ya da hassasiyetin ortaya çıktığı yaz mevsiminde uygulanacak olan ürünün renginin de bu değişime uyum sağlaması gerekir. Hem renk hem de uygun yapıları ile Maybelline, L’oreal Paris, Note ya da Revolution gibi dünyaca ünlü pek çok kozmetik markasının en iyi makyaj malzemeleri Watsons’ın fırsatlar ile dolu dünyasında sizlere sunulur.

Yaz Mevsimine Uygun Makyaj Malzemeleri

Sıcak havalar, güneş ışınlarının açısı ve havadaki nem oranı makyaj malzemeleri çeşitlerinin kalıcılığını ve görünümünü en çok etkileyen faktörler arasındadır. Bu nedenle yaz mevsimi kendine özgü makyaj rutinleri oluşturulmasını gerekli kılar. Kullanılan ürünlerin terlemeye ve suya karşı dayanıklı olması bu gerekliliklerden biridir. Hava ne kadar sıcak ve nemli olsa da uygulandıktan sonra görüntüsünü ve yoğunluğunu kaybetmeyen makyaj malzemeleri tercih etmek gün içinde kusursuz bir görünüme sahip olmanın anahtarıdır. Sıcaklık ve güneşten gelen şiddetli ışınlardan etkilenmeyen, yapısı bozulmayan makyaj malzemeleri seçimleri yapmak; makyajın görünümü kadar cilde olan etkisini de değiştirir. Ayrıca erimeler ya da suda çözünme sonucu kıyafete ya da diğer yüzeylere bulaşma riski olduğundan, bu faktörlerden minimum etkilenecek ürünler seçilmesi önem taşır.

Güneşe Karşı Hazırlıklı Olmanızı Sağlayan Ürünler

Güneş ışınları cilde farklı etkilerde bulunur. Bronzlaşma, parlaklık, kızarma gibi durumların yanı sıra kullanılan ürünlerin de sıcaklığın etkisi ile cildin alt tabakalarına işlemesi kolaylaşır. Bu nedenle güneşe doğrudan maruz kalınacağı ya da sıcaklığın yüksek olduğu yaz mevsimlerinde makyaj malzemeleri seçilirken cilt sağlığına daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Dudak ve göz çevresi gibi hassas bölgeler; kuruluğa meyilli olduğundan yoğun nem içeren, cilt tipine göre yağ bazlı ya da su bazlı ürünler kullanılır. Güneşe bakıldığında gözün kısılmasından dolayı göz çevresinde oluşabilecek kaz ayağı ya da kırışıklık gibi etkiler düşünülerek cilde esnekliğini kaybettirmeyecek ürünler üretilir. Dudaklarda oluşabilecek çatlaklık kuruluk gibi deformasyonların oluşmaması için de dudağın doğal nem dengesini bozmayan ruj, parlatıcı ya da balm tercihi önemlidir. Cildin hangi bölgesine uygulanacak olursa olsun yazın güneşe karşı koruma içeren ürünler kullanılabilir. Cilt tipine ve bronzluk seviyesine göre UV koruması olan seçeneklerden yapılan tercihlerle cildin hem sağlığı hem de görünümü korunabilir.

Hemen Okuyun  Watsons Markalı Ürünler!

Yaz Renklerinin Makyaja Yansıması

Yaz aylarında doğanın tüm hareketleri ile giyim, aksesuar ve makyaj malzemeleri uyum içindedir. Bu dönemde iş hayatı, sokak modası gibi giyim alanlarına tatil tarzı ve plaj giyimleri de eklenir. Bu çeşitlilik için uygun renk seçimleri yapmak kusursuz bir görünüm için gereklidir. Yazın ton değiştiren ciltler için de kullanılan makyaj malzemeleri ürünlerinin renk skalası fazlalaşır. En cesur tonlar, parlak dokunuşlar ve gösterişli renkler mevsimin dinamik ruhuna uygun seçimler arasındadır. Sade bir görünümden yana olanlar için ise yazın rahat havasını bütünleyecek pastel tonlar, küçük dokunuşlar için ışıltılar ve doğal tonlar idealdir. Bronzluğun vurgulanmak istendiği bir görünüm için açık ve parlak tonlar oldukça kullanışlıdır. Cilt henüz bronz değilken de bronz ve ışıltılı bir görünüm sağlamak bronzer benzeri makyaj malzemeleri alternatiflerinden yararlanılarak mümkün hale gelir. Cilt üzerinde güneş etkisi ile oluşabilecek leke ve izlerin gizlenmesi için ise güneşe dayanıklı kapatıcılar ve gözenekleri tıkamadan matlık sağlayan pudralar ön plana çıkar.

Siz de ışıl ışıl ve kusursuz göründüğünüz bir yaz geçirmek için ünlü markaların en son ürünlerinin yer aldığı Watsons’ı tercih edebilirsiniz. Watsons’ta aradığınız tüm kozmetik ürünlerini bularak yaz makyajı rutininizi zenginleştirebilirsiniz!

(Visited 611 times, 1 visits today)