Yazı anımsatan kokular, body mistler.

sempeak  6 Haziran 2023

Body Mist (Vücut Spreyi) Nedir?

Yaz aylarında kozmetik ürünleri kullanmak kış aylarına oranla daha zordur. Sıcak havanın etkisiyle terlemenin kontrol edilememesi, vücudun fazla ısınmasıyla kullanılan kozmetik ürünlerin vücutta farklı reaksiyonlara neden olması gibi nedenlerle kontrol edilemeyen değişikliler meydana gelir. Bunun için makyaj malzemeleri, kullanılan kozmetik ürünler yaz aylarında farklılık gösterir. Vücudunuzun gün boyu güzel kokmasını isteseniz de yaz ruhuna uymayacak ağır kokulara sahip parfümleri kullanmak istemeyebilirsiniz. Bunun için parfüm kadar ağır olmayan ancak vücuda hafif ve etkili bir koku veren body mist yani vücut spreyi kullanmak en ideal tercihtir.

Peki, vücut spreyi nedir ve nasıl kullanılır? Vücut spreyi parfümler gibi özel esanslardan elde edilen, vücuda hoş koku ve ferahlık veren bir vücut kokusu çeşididir. Genellikle duş aldıktan sonra kullanılan body mist deodoranttan farklı olarak, parfüm gibi vücudun diğer bölgelerine sıkılır. Duş sonraları kullanılsa da hijyen eksikliğinden kaynaklanan kokuları gidermek etkisi yoktur. Parfümün kalıcı olması için vücutta sıkılığı yerler dirsekler boyun göğüs ve kulakların arkasıdır. Vücut spreyini de bu noktalarda kullanabilirsiniz. Genellikle sprey şişede bulunan body mistler ince bir şekilde püskürerek ciltte dağılır, vücudun üzerine serinletici duygu vererek hoş ve farklı koku bırakır.

Body Mist ne işe yarar?

Body mist parfümden hafif yapısı, kalıcı ve hoş kokusu ile gün boyu taze kalmanız konusunda işe yarar. Sağladığı tazelik ve hafiflik hissiyatı ile özellikle yaz aylarında tercih edilen bir üründür. Bakım ve güzellik dünyasında son dönemlerde trend olan bu ürün farklı kokular ve zevklere özel tasarlanan notaları ile herkesin beğenisine hitap edecek bir koku bulmasını kolaylaştırıyor.

Hemen Okuyun  Etkili Diş Macunu Çeşitleri

Body mist parfüm kadar ağır bir formüle sahip olmadığı için çok uzun süreler kalıcı olmaz. Bunun için gün içerisinde tazelemeniz gerekebilir. Sıktığınız ilk andan itibaren hoş bir kokunun yanı sıra vücudunuza ferahlık verir. Özellikle sıcak havalarda enerji ve canlılık hissiyatı vermek için tercih edilir. Kullanım amacınıza bağlı olarak farklı kokular, içerikler sizin için uygun olabilir. Günlük kullanıma daha hafif koku uygunken, bir davete katılacağınız akşamda ışıltılı içerikli bir body mist tercih edebilirsiniz.

Body mist nasıl kullanılır?

Bosy mistleri kullanmak çok kolay: şişesini çalkalayın, uygulama noktalarını seçin, eşit bir şekilde yayın! İşte bu kadar. Body mistlerin gün boyu kalıcı olması için duştan sonra, temiz cilde uygulamanız gerekir. Cildiniz hazır olduğunda body misti kullanmak için çalkalayıp hazırlayabilirsiniz. Özellikle ışıltılı ve simli olan formülleri iyice çalkalamak sıktığınız anda ışıltıların cilde eşit bir şekilde dağılması için önemlidir. Yaz aylarının bronz ışıltısına bu body mistler çok yakışır. Henüz denemediyseniz mutlaka bir şans vermelisiniz.

Vücutta body misti uygulamak için parfümde olduğu gibi boyun, bilekler, dizler ve göğüs bölgesi bölgeleri tercih edilebilir. Dilerseniz bu spreyleri saçlarınıza da uygulayabilirsiniz. Body misti vücudunuza sıktıktan sonra eşit bir şekilde dağıtmak için hafifçe yayın veya püskürttüğünüz bölgeyi hafifçe ovuşturun. Parfüm kadar kalıcı olmadığı için gün içerisinde tekrarlamak gerekebilir. Bunun için ihtiyaç duydukça gün içinde tekrar uygulama yapabilirsiniz.

Body mist ne zaman kullanılır?

Body mistleri ne zaman isterseniz o zaman kullanabilirsiniz. Parfümlerin alışkanlık haline gelmiş bir kullanımı olsa da güzel kokmak için vücut spreylerinden birini denediğinizde vazgeçemeyeceğinizi göreceksiniz. Günlük hayatta kullanmak için ideal olan bu spreyler sabahları, gün içerisinde ya da güzel kokmak ve taze hissetmek istediğiniz her an kullanılır. Özellikle yaz aylarında veya sıcak bir ortamda bulunduğunuzda body mistler, serinletici bir etki yaratmak için kullanılabilir. Vücudun üzerine püskürtmek hoş bir ferahlık hissi yaratır. Sadece günlük rutinlerinizde kullanabileceğiniz bir ürün olduğunu düşünmeyin. Özel etkinlikler veya gece dışarı çıkarken de kullanabilirsiniz. Partiler, davetler veya özel etkinliklere de body mistler çok yakışır. Simli veya daha gösterişli bir body mist tercih etmek ışıltınızı artırır. Ayrıca aromaterapi içerikli body mistleri stresli ve gergin zamanlarınızda rahatlama ve sakinleşme sağlaması için kullanabilirsiniz. Lavanta, nane veya diğer rahatlatıcı bitki özleri içeren mistler harika bir seçim olur.

Hemen Okuyun  Kırılan Tırnak Nasıl Onarılır ?

Body mist nerelere sıkılır?

Body misti vücudun farklı bölgelerine püskürtebilirsiniz Boyun, bilekler, dirsekler ve göğüs bölgesi kalıcılığı artırması açısından en çok tercih edilen kısımlardır. Boyna sıkmak bir klasiktir ve her zaman etkili kalıcılık sağlar. Boynunuzun arkasına veya yüzünüzle birleştiği bölgeye hafifçe püskürtebilirsiniz. Bilekleriniz nabız noktalarına yakın olduğu için vücut sıcaklığının biraz daha yüksek olduğu bölgelerdir. Bu nedenle, body misti bileklere uygulamak, vücut ısısıyla birleşerek kokusunu ve etkisini daha iyi yaymasına yardımcı olur. Dirseklere uygulamak ise daha az hassas bir bölge olması ile tercih edilir. Özellikle dirsek içlerine sıkmak tıpkı bileklerde olduğu gibi kokunun ısı ile yayılmasını sağlar. Dilerseniz body misti saçlarınıza da sıkabilirsiniz. Püskürtme işleminden sonra hafifçe ellerinizle veya tarakla tarayarak saçlarınıza yayabilirsiniz.

Body mistler kalıcı mı?

Parfümlere göre daha hafif ve hafif kokulu formüle sahip olan body mistler parfümler kadar kalıcı değildir. Kalıcılık etkisi seçeceğiniz markaya, ürünün içeriğine ve uygulama şekline göre değişebilir. Body mistlerin etkisini artırmak için yapabileceğiniz birkaç şey var. Bunlardan ilki cildinizi nemlendirmek. Body misti uygulamadan önce cildinizi nemlendirerek seçtiğiniz kokunun uzun süre ciltte daha iyi tutunmasını sağlayabilirsiniz. Nemli bir cilt, vücut spreylerimizin daha iyi emilmesine ve kalıcılığının artmasına yardımcı olur. Ayrıca nemlendirirken vücut losyonu ya da yağı kullanmak da kokunun daha uzun süre kalmasına yardımcı olabilir. Temiz vücuda uygulamak, doğru uygulama yapmak, gün içerisinde sık sık yenilemek kalıcılığın artması konusunda yardımcı olur.

En Güzel Body Mistler

İlk kez gördüğünüz bir insanın kokusundan etkilenip daha sonra bu kokuyu başka bir yerde duyduğunuzda o kişiyi anımsayabilirsiniz. Bu koku hafızasıdır. Koku bu kadar güçlü bir duyu olduğu için çevrenize güzel kokular yayarak, olumlu bir izlenim yaratmak istemez misiniz? Özelliklerde yaz mevsiminde seçiminizi hafif kokulardan yana yapacaksanız önerilerimizde mutlaka şans vermelisiniz.

Hemen Okuyun  Dişlerinizi Doğru Şekilde Fırçalayın

Watsons Flam’n Go Body Mist

Güzellik ve kişisel bakım ürünlerinde kendi markasıyla da önce çıkan Watsons, nemlendirirken güzel kokmanız için üretilen Watsons Flam’n Go Body Mist ile cildinizi ferahlatır. Günlük kullanımınıza kolaylıkla ekleyebileceğiniz bu vücut spreyi sıcak havalarda oluşan aşırı terlemenin de önüne geçer.

Sansiro Body Mist Bomb Shine

İçeriğindeki şakayık ve vanilya notaları ile ciltte tutkulu bir koku bırakan Sansiro Body Mist Bomb Shine cildinize hafif şekerli bir hava katar. Duştan sonra temiz cilt üzerine püskürtülür. Bacaklar, kollar ve göğüs bölgesi gibi vücudun farklı bölgelerine sıkılabilir.

Eda Taşpınar Amber Body Mist

Yaz denince akıllara gelen ilk isim olan Eda Taşpınar, kendi ismini verdiği kozmetik markasıyla çok seviliyor. Tatlı vanilya ve şeftaliyle tensel bir uyumun simgesi olan Eda Taşpınar Amber Body Mist içeriğindeki yasemin ve sedir ağacıyla sihirli bir dokunuşa dönüşürken tatlı reçinelerin etkisiyle ısınan amberle etkili bir kalıcılık sağlar.

(Visited 866 times, 1 visits today)