Yorgun ve Solgun Görünmeye Son: Renk Eşitsizliği Bakımı

Watsons  22 Ekim 2020

5 Dk

Herkes pürüzsüz, aydınlık ve sağlıklı görünen bir cilde kavuşmak ister. Ne var ki, cildin ton eşitliğini ve pürüzsüz yapısını olumsuz anlamda etkileyebilecek birçok faktör bulunur. Yetersiz cilt bakımından yanlış bakım ürünü seçimine, genetik faktörlerden çevresel etkenlere birçok unsur, cildinizde ton eşitsizlikleri oluşmasına yol açabilir. Ancak endişelenmenize hiç gerek yok. Söz konusu eşitsizliği gidermek ve yeniden aydınlık görünen bir cilde kavuşmak için kendinize güçlü bir cilt bakım rutini oluşturabilir, birkaç küçük ipucundan yararlanabilirsiniz. Peki, renk eşitsizliği bakımı nasıl yapılmalıdır? Cilt tonunuzu eşitlemek için hangi bakım ürünlerinden yardım almalısınız? İşte merak ettiğiniz soruların cevapları…

Ciltte Renk Eşitsizliği Neden Olur?

Yapısı fark etmeksizin her cilt tipinde zaman içinde melanin ve sebum oranlarında dengesizlikler oluşabilir. Söz konusu dengesizlikler, cilt renginin belirli bölgelerde birkaç ton değişmesine neden olabilir. Özellikle melanin oranının fazla olduğu ve melanin birikiminin yaşandığı bölgelerde cilt lekeleri oluşur. Cilt lekelerinin oluşumunu tetikleyen başlıca faktörler arasında güneşin zararlı UVA ve UVB ışınları, stres, uykusuzluk, yetersiz beslenme, hormonal değişiklikler ve yaş ilerlemesi bulunur. Özellikle güneş ışınlarına korumasız şekilde maruz kalmak, her yaştan insanın cildinde lekeler oluşmasına yol açabilir. Etkili bir renk eşitsizliği bakımı uygulamak için öncelikle genetik, hormonal ve dermatolojik faktörler göz önünde bulundurulmalı, daha sonra bakım rutini oluşturma aşamasına geçilmelidir.

Renk Eşitsizliği Bakımı Nasıl Yapılır?

Renk eşitsizliği bakımı uygulamanın ilk aşaması, cilde etkili bir güneş koruması sağlamaktan geçer. Güneş ışınlarının yalnızca yaz aylarında ya da öğlen saatlerinde zararlı olabileceğine dair kanı, yaygın ve yanlış bir düşüncedir. Aksine güneş ışınları kış aylarında ya da sabahın erken saatlerinde de cildinize zarar verebilir. Bu nedenle cildinizi güneş lekelerinden ve yıpranmaktan korumak için günlük cilt bakım rutininize bir güneş kremi ekleyebilirsiniz. Güneş kreminizi cilt tipinize göre seçmeli, böylelikle cildinizin doğal bariyerinin yağ ve nem dengesini bozmaktan kaçınmalısınız.

Hemen Okuyun  Epilasyon Aletleri ile Vakit Kazanın

Renk eşitsizliği bakımı uygulamanın ikinci aşaması ise cildinize güçlü bir nem ve besin takviyesi uygulayarak onu canlandırmaya ve güçlendirmeye yardımcı olacak bakım ürünlerini tercih etmektir. Gücünü doğal kaynaklı içeriklerden alan cilt bakım ürünlerini kullanarak cildinizin doğal nem ve melanin oranını dengeleyebilirsiniz. Ayrıca, her gün yeterli miktarda su tükettiğinizden emin olmalı, antioksidan etkisi yüksek besinleri beslenme düzeninize dahil etmeye özen göstermelisiniz. Kapatıcılığı yüksek ve yoğun yapılı fondöten ve kapatıcı kullanımından bir süreliğine kaçınabilir, BB ve CC kremler gibi nemlendirici etkisi bulunan ten makyajı ürünlerini tercih edebilirsiniz.

Renk Eşitsizliği Bakımı İçin Hangi Ürünler Kullanılmalı?

Renk eşitsizliği bakımı rutini oluştururken cildinizin yapısına ve ihtiyaçlarına uygun peeling ürünlerinden yardım alabilirsiniz. Peeling ürünleri, cildinizin epidermis tabakasında biriken ölü hücre kalıntılarını arındırmak için son derece etkilidir. Haftada bir kez cildinize peeling uygulayarak cildinizi arındırabilirsiniz. Ancak her peeling uygulamasından sonra cildinizi derinlemesine nemlendirmeyi ihmal etmemelisiniz.

Etkili bir renk eşitsizliği bakımı uygulamak için cildinizi her gün tüm kir, yağ ve makyaj kalıntılarından arındırmayı unutmamalısınız. Cilt tipinize uygun yüz temizleyicileri her sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez kullanmalı, cildinizi besleyen ve canlandıran bir tonik yardımıyla iki aşamalı cilt temizliğini sonlandırmalısınız. Nemlendirici tercihinizi cildinizi yatıştıran ve derinlemesine nemlendiren ürünlerden yana kullanabilir, haftada bir ya da iki kez cildinize ışıltı veren yüz maskelerinden yardım alabilirsiniz. Watsons’ta yer alan seçkin markaların cilt bakımı ürünleri arasında her cilt tipine uygun yüz temizleyici, tonik, nemlendirici ve yüz maskesi seçeneklerine ulaşabilirsiniz.

(Visited 738 times, 1 visits today)