Yüz Şeklinize Göre Kontür Teknikleri

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Son dönemlerin en çok tercih edilen ve gözde makyaj tekniklerinden biri olan kontür, yüz bölgesindeki kusurların kapatılması ve vurgulanmak istenen bölgenin ön plana çıkarılmasını sağlar. Gölgelendirme işlemleri ile yüzün boyutlandırılması ve kusursuz bir görünüme kavuşmasını sağlayan kontür teknikleri, aydınlatma hilelerinden oluşur. Gölgelendirme ve aydınlatma teknikleri ile yüzünüzün belirli kısımlarını aydınlatarak vurgulayabilir, belirli kısımlarını gölgelendirerek kusurları gizleyebilirsiniz.

Temel Kontür Teknikleri

Yüzünüze uygun kontür tekniğini bulabilmek için bolca pratik yapmalısınız. Yüzünüze kontür işlemi uygulamadan önce bilmeniz gerekenler:

  • Kontür işlemi için kontür kitleri veya bronzlaştırıcılar ile aydınlatıcı makyaj malzemeleri kullanılır. Pastel ya da Revolution aydınlatıcı ürünleri ile ilk adımınızı atabilirsiniz.

  • Cildi aydınlatmak için kullanılan highlighter cilt tonunuzdan daha açık olmalıdır. İdeal olarak, malzemelerin aydınlatıcı etkisini elde etmek için cildinizden daha açık iki renk bulundurmalısınız. Highlighter, yüzünüzde ışığın çarptığı bölgelere uygulanır. Alın, burun köprüsü, üst dudak çizgisi, çene, gözlerin iç köşesi ve elmacık kemiklerine aydınlatıcıları fırça ile uygulayabilirsiniz.

  • Bronzlaştırıcı kullanacaksanız, cildinizden daha koyu iki ton kullanmalısınız. Mat kontür paletlerini ve daha sonra parıltı için NYX Professional Makeup, Golden Rose, Essence, Elf ya da I Heart Revolution bronzer çeşitlerini tercih edebilirsiniz.

  • Kontür teknikleri, gölgelerle çalışarak yüzü şekillendirmek için kullanılır. Bronzer ya da kapatıcı alnın orta kısmı hariç saç çizgisinin etrafına ve elmacık kemiklerinin altına uygulanır. Etkili bir kontür için kullanılan malzemeleri yüze doğru bir şekilde dağıtmanız gerekir.

Yüz Şeklinize Göre Kontür Teknikleri

Kontür tekniklerini yüz şeklinize göre uyguladığınızda en etkili sonuca ulaşabilirsiniz.

  • Oval Yüz

Oval yüz şeklinde kontür tekniğinin kullanım amacı yüzü daha ince göstermek ve elmacık kemiklerini ön plana çıkarmaktır. Krem bazlı bir highlighter ve kapatıcı kullanabilirsiniz. Şakaklara, saç çizgisine ve alnın üst kısmına koyu renkli kapatıcıyı uygulayın. Göz altlarını Essence ya da Elf highlighter çeşitleri  ile aydınlatabilirsiniz. Elmacık kemiklerinin hemen altındaki çene çizgisini daha koyu bir şekillendirme kremi ile belirleyin. Daha ince bir yüz yanılsaması yaratmak için ağız bölgenize biraz daha yakın şekilde kontür fırçası kullanın ve uygun şekilde cildinize yayın.

  • Yuvarlak Yüz

Hemen Okuyun  Unfilter Beauty Oje

Yuvarlak bir yüzünüz varsa, amaç yüzünüzün daha oval görünmesini sağlamaktır. Bu nedenle gölgelendirme işlemine daha çok ihtiyacınız olabilir. Sol ve sağ yanak çukurları ile saç çizgisi boyunca koyu renkli bir aydınlatıcı uygulamalısınız. Daha açık tonlara sahip highlighter ile alın ve elmacık kemiklerini belirginleştirebilirsiniz. Golden Rose ve New Well markalarının aydınlatıcılarını deneyebilirsiniz.

  • Kare Yüz

Kare şekilli bir yüze sahipseniz kontür tekniklerini kullanarak yüzünüzü daha oval hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken, yüzün kare görünmesini sağlayan keskin alanlarını yumuşatmak. Kahverengi tonlarındaki kapatıcıyı şakaklara ve elmacık kemikleri altına, kulaklardan ağzınızın köşelerine doğru uygulayın. Çene çizgisi için sadece çene kemiğinin kenarı boyunca kontür yapmalısınız. Maybelline kontür paleti içinden koyu bir tonu seçebilirsiniz. Alın ve elmacık kemiklerine açık tonlarda aydınlatıcı kullanabilirsiniz.

  • Kalp Yüz

Kalp şeklinde bir yüzünüz varsa, kontür tekniği kullanmanın amacı alnınızın daha dar ve çenenizin daha yuvarlak görünmesini sağlamaktır. Yüzün alt kısmını daha dolgun göstermeniz gerekir. Saç çizgisine ve şakaklara koyu renkli kapatıcı kullanmalısınız. Maybelline Fit Me Kapatıcı bu noktada işinize yarayabilir. Kontür işlemini kulaktan başlayıp yavaşça ağzın köşelerine doğru bitirmelisiniz. Dudak çevresine ve elmacık kemiklerinin üstüne açık renkli ürünler uygulayabilirsiniz.

  • Elmas Yüz

Elmas yüz şekline sahipseniz tıpkı kalp şeklindeki yüze benzer şekilde alnınızı daha dar göstermeniz gerekir. Çene bölgesine oranla daha geniş olan alın bölgesine ince bir yapı kazandırmak için şakaklarınıza koyu renkli kapatıcı kullanmalısınız. Rimmel London kapatıcıları deneyebilirsiniz. Ayrıca elmacık kemiklerinin altına ve kulaklardan yanaklarınızın ortasına kadar yine koyu renkli bir kontür uygulayabilirsiniz.

Kontür teknikleri için ihtiyaç duyduğunuz en uygun highlighter, kontür kitleri, kapatıcı ve bronzer çeşitlerini ‌Watsons’ta bulabilir ve hemen alışverişe başlayabilirsiniz. New Well, Rimmel London, Maybelline, Essence, L’Oréal Paris, NYX Professional Makeup, Golden Rose ve daha birçok ünlü ve kaliteli markalara ait seçenekler, farklı deneyimler sunmak üzere ‌Watsons’ta sizlerle!

Hemen Okuyun  Clean Girl Makyajı Nedir ve Nasıl Yapılır?
(Visited 4.033 times, 2 visits today)