Yüzüne Göre Doğru Kaş Şeklini Bul

Watsons  6 Ekim 2020

3 Dk

Kaş şekli yüz şeklinizin görünümünü değiştirebilir. Bununla birlikte, tüm saç kesimleri tüm yüz şekillerine uymadığı gibi, aynı şey kaşlar için de geçerlidir. Yüzünüze uygun doğru şekli bulmanız gerekir. Yüzünüz ve göz tipiniz için en iyi kaş şekillerini öğrenmek için okuyun.

Adım 1 – Yüz Şeklinizi Tanımak

Yüz şeklinizi tanımak mükemmel kaşı elde etmek için en önemli adımdır. Kaşlar tek ölçülü değildir. Yüz şeklinize müdahale edemeyeceğiniz için, yapabileceğiniz tek şey kaş şeklini ayarlamaktır! Aynaya bakın ve yüz şeklinizi tanımlayın.

Adım 2: Doğru Kaş Şeklini Seçmek

Yüz şeklinizin ne olduğunu bildikten sonra doğru kaş şeklini seçebilirsiniz.

Oval Yüz Şekli

Oval yüz ideal yüz şekli olarak kabul edilir. En iyi yüz şekli için, sadece yumuşak açılı bir kaş tercih edin. Yumuşak açılı şekil düz yukarı doğru gider ve sonrasında köşeden sağa doğru kıvrılır.

Yuvarlak Yüz Şekli

Yuvarlak bir yüz için, yüzün daha uzun görünmesini sağlayarak yüzün daha az yuvarlak görünmesini sağlayın. Olabildiğince yüksek bir kemer oluşturun ve yuvarlak kaş şeklinden kaçının. Kaşın tepesinde düz bir çizgi izleyen bir kaş şekli elde etmeye çalışın ve daha dikey çizgiler oluşturur.

Uzun Yüz Şekli

Uzun yüz şekliniz varsa, daha kısa görünmesini sağlamalısınız. Düz kaş şekli sizin için doğru tercih olacaktır. Yüzü yukarı ve aşağı hareket ettiren gözü engelleyen düz yatay çizgiler deneyin. Bu yatay şekil yüzün daha kısa görünmesini sağlar.

Kare yüz şekli

Kare çene, kare yüzün imza görünümüdür. Dengelemek için güçlü bir kaş kullanın veya kıvrımlarla yumuşatın. Daha koyu bir renk ve şekil ağır bir çene çizgisini dengeler. Kaşın üstündeki belirgin keskin bir tepe, kaşın daha güçlü görünmesini sağlar. Açılı kaşlar bu dengeyi oluşturur. Ayrıca elmas yüz şekilleri için önerilen kavisli kaş şeklini de düşünebilirsiniz. Kavisler daha güçlü tarafları yumuşatır.

Hemen Okuyun  Yaz Aylarında Yanınızdan Ayırmak İstemeyeceğiniz Bakım Ürünleri

Elmas Yüz Şekli

Yüzünüz, güçlü ve geniş elmacık kemiklerle bir elmas şeklinde ise, elmas şeklindeki yüzünüzdeki açıları yumuşatın ve yüzün en geniş kısmının daha dar görünmesini sağlayın. Kavisler hem görünümünüzü yumuşatır hem de yüzünüzün en geniş bölümünü daha dar görünür hale getirir. Kavisli kaş şekli bunu sağlar. İkinci bir popüler seçim ise yuvarlak kaş şablonudur – aynı zamanda kalp yüz şekli için önerilmektedir.

Kalp Yüz Şekli

Kalp şeklindeki yüz şeklinde, sivri bir çene vardır. Bu görünümü yumuşatmak için yuvarlak bir kaş şekli tercih edin. Düşük kemerli yuvarlak bir kaş doğal bir görünüm yaratırken, yüksek kemerli bir kaş, daha kısa bir kalp şeklindeki yüze uzunluk ekleyebilir veya çarpıcı bir görünüm oluşturabilir. Kaş kavisi yumuşak, kadınsı ve çekicidir.

(Visited 2.169 times, 11 visits today)