Yüzünüzü Mucize Gıdalarla Besleyin

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Tıpkı vücudunuzun geri kalan kısmı gibi, cildinizi de doğru gıdalarla beslemek sağlıklı bir görünümün anahtarıdır. Bugünlerde her zaman sağlıklı şeyler yemekten bahsediyoruz; peki neden hiç yenebilir sağlıklı gıdaları yüzünüze uygulamaktan bahsetmiyoruz? Çünkü mideniz için iyi olan şeyler, yüzünüz için de uygun olabilir.

Cilt yaşlanmasından hepimiz korkuyoruz; gülme çizgileri, kazayağı ve sarkık cilt hepimizin korkulu rüyası. Cilt bakımı uygulamalarınız zamanın ilerleyişini yavaşlatmıyorsa, cilt yaşlanmasıyla mücadelede kurt üzümünü deneyin. Goji berry adı verilen kurt üzümü, hastalıkla mücadele ettiği ve sindirimi kolaylaştırdığı bilinen, oldukça antioksidan bir gıdadır. Bu meyvenin özütü de, cilde en çok ihtiyaç duyduğu beslenmeyi sağlayan antioksidanlarla ve aminoasitlerle doludur. Ayrıca, bu küçük kırmızı meyveler, serbest radikallerle mücadele eden ve cildi esnek ve genç tutmak üzere kolajen üretimini artıran önemli vitaminleri içerir.

Dengesiz cilt tonuyla başınız dertte mi? Daha koyu cilt tonuna sahip kişiler durmadan ciltlerini parlaklaştırmanın yollarını ararken, daha açık tona sahip kişiler ise koyu lekelerin oluşumuna daha fazla maruz kalmaktadır. Mükemmel cilde sahip olmanın yolu portakaldan geçiyor. Bildiğiniz gibi portakal C vitaminiyle doludur ve özütü, hafif bir beyazlatıcı özelliğe sahip melanin-bozucu bir madde üretir; ayrıca pigmentasyon oluşumuyla mücadele etmek için cildin en derin katmanlarını destekler.

Güneş altına çıktığınızda güneş kreminizi de asla unutmayın çünkü güneş kremi, şakası olmayan ve cildinizde kalıcı hasara yol açabilen UVA/UVB ışınlarına karşı cildi korumakta hayati öneme sahiptir. Fakat istemeden de olsa güneş kreminizi sürmeyi unuttuysanız, yüzünüzü güneşin zararından korumak için her zaman bir başka yol mevcuttur – beyaz ginseng sürün. Koreli beyaz ginseng, vücut metabolizmasını uyaran ve stresi azaltmaya yardımcı olan güçlü bir bitkidir. Yüzünüze uyguladığınızda, zengin saponin içeriği cildin doğal dolaşımına ve nemlenmesine destek olur. Bu bitki ayrıca daha parlak bir yüz cildine ve uzun vadede daha genç bir görünüme sahip olmanızı sağlayabilir.

Hemen Okuyun  İyi Karbonhidrat Kötü Karbonhidrat
(Visited 172 times, 1 visits today)