Argan Yağı Faydaları Nelerdir?

Watsons  11 Mayıs 2022

argan-yagi-faydalariArgan yağı, pek çok cilt problemine karşı olumlu etkisiyle bilinen bir yağ olup hemen hemen herkes tarafından kullanılır. Peki bu yağı bu kadar özel kılan nedir dediğinizi duyar gibiyiz. Saf haliyle kullanıldığı takdirde daha sağlıklı olan argan yağı, özellikle saça olan faydaları ile bilinse de antioksidan özelliğinin yanı sıra içeriğindeki vitamin ve yağ asitleri ile cilde de iyi gelir. Bakım rutinlerinize etkili ve besleyici bir yağ eklemek istiyorsanız, bu mucizevi maddenin özelliklerine biraz daha yakından bakmaya ne dersiniz?

Argan Yağı Nedir? 

Ana vatanı Fas’ın güneydoğusu olan bu yağ, Argania Spinosa olarak bilinen ceviz ağacının ceviz çekirdeklerinden elde edilir. Özellikle saç ve cilt bakımında tercih edilen bu yağ ile daha sağlıklı bir görünüme kavuşmak mümkün. Zira ağacın çekirdeklerinden elde edilen yağ, E vitamini ve temel yağ asitlerini bünyesinde bulundurur. Bu önemli bileşenler ise hem saça hem de cilde iyi gelir. Doğanın insanlara armağanı olarak nitelendirebileceğimiz bu yağ çeşidi, mevsiminde toplanmış argan meyvesinin çekirdeklerinden üretildiği takdirde en iyi argan yağı ürünlerine ulaşılabilir.

Argan Yağı Ne İşe Yarar? 

Argan yağı faydaları saymakla bitmeyen bir ürün olmakla birlikte ufak bir araştırma yapıldığında bile bakım ürünleri arasında karşınıza çıkar. Bu yüzden yağ hakkında pek çok şey duyduğunuza ve okuduğunuza eminiz. Ama biz sizin için biraz daha konuyu detaylandıralım. Argan yağı saç bakımı için sıklıkla kullanılan bir ürün olup saça parlaklık kazandırır. Saçları besleyerek daha güçlü bir görünüme bürünmesini desteklemekle birlikte koparak dökülmesinin de önüne geçebilir. Saç uçlarına da iyi gelen bu yağ ile saçlar daha sağlıklı bir şekilde uzar. Argan yağı saça faydaları ile öne çıkar. Zira nemlendirici özelliği bulunan bu yağ ile saçların nemlenmesi ve saç tellerinin daha yumuşak olması sağlanır. Saçları ısıl ve kimyasal işlemlerin zararlı etkilerinden korunur ve yıpranma gibi olumsuz durumlar minimuma iner. Peki argan yağı saça kaç günde bir kullanılır, dediğinizi duyar gibiyiz. Saçlarınızı haftada 2 ya da 3 kez bu yağ ile buluşturarak saçlarınızın onarılmasını destekleyebilir ve sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Sarışınlar İçin Saç Bakım İpuçları

Argan Yağı Nasıl Kullanılır? 

Kesinlikle, düzenli ve doğru kullanıldığı takdirde etkisini en iyi şekilde hissettirir. Peki argan saç bakım yağı ile saçlara en doğru bakım nasıl yapılır? Bu yağı saç diplerinize masaj yaparak uygulayabileceğiniz gibi yalnızca uçlarına uygulayarak da etkili bir bakım maskesi olarak kullanabilirsiniz. Saça argan yağı sürmek için bu ürünleri alternatif olarak saça faydalı olan diğer bitkisel yağlar ile de karıştırabilirsiniz. Nemlendirme özelliğinin yanı sıra yaşlanma karşıtı da olan bir ürün çeşididir. Dolayısıyla bu yağı cildinize de uygulayabilirsiniz. Cildinizin daha canlı bir görünüm kazanmasını sağlayabileceğiniz gibi yumuşaklık da kazandırabilirsiniz. 

Peki argan yağı yüze nasıl kullanılır? Bunun için damlatacağınız birkaç damla yağı, parmaklarınız ile biraz ısıttıktan sonra yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Su bazlı bir nemlendirici ile karıştırarak kendinize etkili bir maske de hazırlayabilirsiniz. Ancak şunu da belirtelim ki bitkisel bir yağ olan argan her ne kadar doğal bir yağ olsa da alerjinizin olup olmadığını test etmek adına kullanmadan önce cildinizin küçük bir bölümünde test edebilirsiniz.

Sevilen Argan Yağı Ürünleri

Argan yağı, farklı markalar tarafından kullanıcıların taleplerini karşılayacak şekilde profesyonel bir şekilde üretilir. Pantene argan yağı kaliteli ürün seçenekleri arasında yer alan ve saçları besleyen içeriklere sahip bir üründür. Kurumuş ve yıpranmış saçlar Pantene ürünleri ile canlanabilir. Isıl işleme maruz kalıp yıpranan saçlar onarılabilir. Durulamaya gerek kalmadan kullanılabilecek ürün saçlarda yağlı his bırakmaz. Herbal Essences Fas argan yağı ile saçlarınızı arındırabilir ve istenilen yumuşaklığı geri kazandırabilirsiniz. 

Arifoğlu argan yağı, soğuk sıkım yöntemi ile elde edilen bir ürün olup hem saç hem de cilt bakımında kullanılabilir. Cilt için anti-aging etki gösteren bu ürün aynı zamanda cildin pürüzsüz bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Saçlara ise masaj yaparak uygulanmakla beraber parlak olmasını destekler. Argan yağı fiyatı, markadan markaya göre değişebileceği gibi ürünlerin boyutuna ve özelliklerine göre de değişebilir. Farklı markalara ait etkili tüm seçeneklere Watsons’ta ulaşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Şampuan Seçiminiz Saçlarınızın Geleceğini Belirliyor

 

(Visited 903 times, 1 visits today)