At Kılı Fırçası Nasıl Kullanılır? Ne İşe Yarar?

sempeak  7 Haziran 2022

Kuru fırçalamaya ilgi duyan pek çok kişi, bu işlemin işaret ettiği temel ekipman olan at kılı fırçası nedir diye merak ediyor. Son zamanların trendlerinden at kılı fırçalarının düzenli kullanım neticesinde selülit görünümünün azalmasına olumlu katkılarda bulunduğunu duymuşsunuzdur. Doğru bir kullanım rutini benimsendiği takdirde bacaklarda yumuşak, parlak ve pürüzsüz görünümün anahtarı at kılı fırçası nasıl kullanılır, ne işe yarar diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Haydi o halde tüm detaylara göz atalım… 

At Kılı Fırçası Ne İşe Yarar?

Kadınların kişisel bakım rutinlerine ışık hızıyla giriş yapan at kılı fırçalarının vücuda kazandırdığı olumlu geri dönüşler söz konusu. Yüz için de kullanılabilen at kılı fırçaları genel olarak bacak bölgesine uygulanıyor. Peki yazın etek, şort ve mayoları daha özgüvenli bir şekilde giymek isteyen kadınların favorisi olmaya aday at kılı fırçası ne işe yarar?

  • Bir tür peeling yöntemi olan kuru fırçalama, cilt üzerindeki pul pul görüntüden kurtulmaya yardımcı olur. 
  • Uygulama sonrasında bacaklarda meydana gelen kızarıklık, ciltte kan dolaşımının hızlandığına dair bir işaret. Vücudun verdiği bu doğal tepki kısa süre içinde normale dönecektir.Pürüzlerinden arınmış, parlak, güçlü ve kaymak gibi bir cilt görünümüne kavuşmanıza destek olur.
  • At kılı fırçalarına selülit fırçası da denmesi, akıllara at kılı fırçası selüliti geçirir mi sorusunu getiriyor. Destekleyici losyon ve beslenme alışkanlıkları ile birleşince, kuru fırçalamanın selülit ve çatlaklar üzerinde iyileştirici etkiler sergilediğine dair kullanıcı tecrübelerini duymak mümkün.

At Kılı Fırçası Kullanmanın Püf Noktaları

En etkili sonuç için kuru fırçalama yapmadan önce uygulama yapılacak bölgeyi iyice kurulamanız tavsiye ediliyor. İşlemden sonra bir miktar vücut yağı veya nemlendirici losyonu bacaklarınıza uygulayabilirsiniz. Fırçayı elinizle iyice kavrayarak, dairesel hareketlerle ayak bileklerinizden yukarı doğru çıkabilirsiniz. Bu esnada çok fazla baskı yapmadan nazik hareketler benimsemeniz de önemli. Yeteri kadar fırçaladıktan sonra isterseniz kollarınızı da fırçalayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Normal Ciltler için Cilt Bakımı

Kullandıktan sonra fırçayı iyice temizleyip, mümkünse güneş altında kurutmak ürünün formunun bozulmaması ve uzun ömürlü kullanımı için önem taşıyor. Son olarak; sedefli, yaralı veya başka bir cilt sorununuz varsa, kuru fırçalama ile aranıza mesafe koymanızı öneririz.

Vücut bakımı alışkanlıklarınıza dahil edebileceğiniz en iyi at kılı fırçası alternatiflerini Watsons’taki geniş ürün çeşitliliği arasında bulabilirsiniz. Kalitesini kanıtlamış markaların favori ürünleri arasındaki at kılı masaj fırçası, doğal at kılı fırçası gibi nitelikli kuru fırçalama ekipmanlarını Watsons aracılığıyla online sipariş verebilir, tek tıkla satın alabilirsiniz.

(Visited 8.361 times, 2 visits today)