Anasayfa    /    Makyaj   /    BB Krem Nedir?

BB Krem Nedir?

sempeak  6 Haziran 2023

Makyaj malzemelerinin parlayan yıldızı olan BB krem, tüm dünyada çok seviliyor. Kore makyajı ile popüler olan BB kremler vazgeçilmezler arasında çoktan yerini aldı. Tek başına birden çok iyileştirici özelliğe sahip olmasıyla oldukça pratik bir ürün. BB krem kullanarak cildinizi nemlendirirken renklendirebilir, yaşlanma karşıtı etkisiyle kırışıklıklarla mücadele ederken aynı zamanda cildinizi SPF etkisiyle güneşten koruyabilir. Bunun gibi 10 farklı faydayı tek bir ürün ile uygulama şansı veren BB krem yumuşak ve saten bitişiyle doğal görünüm sağlar.

BB Krem Ne İşe Yarar?

BB ve CC krem cilt bakımı ve makyaj malzemeleri arasında en sevilen ürünlerdir. Her ikisinin de amacı cilt dokusunu iyileştirirken cilde daha pürüzsüz ve eşit görünüm kazandırmaktır. Bu kremler uzun uzun makyaj yapmayı sevmeyen, ağır makyaja ara vererek cildini dinlendirmek isteyenlerin favorisi. Hem güzel görünmek istiyor hem de cildinizi yıpratmak istemiyorsanız doğru ürünle buluştunuz. BB ve CC kremler cilde nemlendirme etkisi sağlarken aynı zamanda kızarıklık, leke, cilt tonu eşitsizlikleri gibi cilt problemlerini azaltmaya yardımcı olur. Hafif yapısı sayesinde ciltle bütünleşen ve kolay uygulanan formülü ile özellikle pratik makyaj sevenlerin favorisi haline getiriyor. BB ve CC kremleri en basit haliyle renkli nemlendirici olarak düşünebilirsiniz. İkisinin arasındaki farkın ne olduğuna gelince; CC kremler BB kremlere kıyasla daha fazla renk düzeltme özelliğine sahiptir. Özellikle kırmızılık, lekeler, koyu halkalar veya ciltteki diğer renk farklılıklarını hedef alarak çözüm sağlarlar. Hem BB hem CC krem makyaj bazı olarak kullanılabilir.

BB Krem Nasıl Kullanılır?

Cilt bakımının önemli adımlarından biri olan BB kremi makyaj uygulamasında da kullanabilirsiniz. Hangi amaçla kullanacağınıza göre uygulama teknikleri de değişir.

Hemen Okuyun  Sade Makyaj Nasıl Yapılır? Sade Makyaj Önerileri

Peki, BB krem nasıl kullanılır?

Temiz Bir Cilt

BB kremi temiz cilde uygulamalısınız. Yüzünüzü cilt tipinize uygun olan ürünlerle temizleyin ve kurulayın. Cilt temiz ve nemli olmalıdır.

Nemlendirici ya da Güneş Kremi

Bu adım sadece uygulamanıza değil seçeceğiniz ürüne de bağlı olarak değişir. Eğer seçtiğiniz BB krem SPF içerikli değilse ya da yoğun nemlendirme etkisi vermiyorsa mutlaka ek bakım ürünleri kullanmalısınız.

BB Kremi Uygulamak
Cildiniz hazırsa başlayabilirsiniz. BB kremi uygulamanın en pratik kolu parmaklarınızı kullanmak. Dilerseniz parmaklarınızla kolayca sürebilir dilerseniz makyaj süngeri kullanabilirsiniz. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin yumuşak ve hafif, dairesel hareketlerle BB kremi nazikçe yayarak uygulayın. BB kremi kullanmak işte bu kadar basit! Genellikle hafif bir makyaj görünümü için tercih edilen BB kremi cilt bakımınızın bir parçası olarak da kullanabilirsiniz. Önemli olan cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir BB krem seçmek. Cilt problemleri yaşıyorsanız, cildiniz akneli, gözenekli, lekeli ya da pürüzlü bir yapıdaysa yine BB kremleri tercih edebilirsiniz. BB krem markaları arasından kendi cilt tipinize uygun olan, içeriği ile cildinizi iyileştirmeye yarayacak bir ürün seçmelisiniz.

BB Krem Ne ile Sürülür?

BB kremi uygulamak için genellikle parmaklar kullanılır. Parmaklarınızla uygularken BB kremi parmak uçlarınıza alın ve yüzünüze noktalar halinde dağıtın. Parmakların doğal sıcaklığı BB kremin eşit ve ince bir tabaka halinde dağılmasına yardımcı olur. Eğer makyaj süngeri ile uygulama yapmak isterseniz nemli bir sünger kullanmanızda fayda var. Süngeri hafifçe ıslatın ve yüzünüze BB kremi yumuşak ve dairesel hareketlerle yayın. Dilerseniz fırça da kullanabilirsiniz. Fırça kullandığınızda cildinize yoğun kapatıcılık elde edebilirsiniz. Yumuşak dokulu bir fırça kullanmak kontrollü bir uygulama sağlar. Hangi yöntemi seçerseniz seçin önemli olan doğru BB kremi ve doğru miktarda uygulamaktır.

 

Pure Beauty BB Krem’in Özellikleri Nelerdir?

Cilt tipinizle uyumlu, en iyi BB krem formülünü arıyorsanız mutlaka Pure Beauty BB Krem’i denemelisiniz. Cildinizde daha bakımlı, sağlıklı ve aydınlık bir görüntü için kullanacağınız bu BB kreme bayılacaksınız. Ciltteki renk eşitsizliklerini dengelerken yumuşak ve aydınlık bir görüntü veren Pure Beauty BB Krem farklı cilt tonlarına uygun renk seçenekleri arasından mutlaka kendiniz için iyi bir seçenek bulabilirsiniz. Tek üründe 10 fayda sağlayan Pure Beauty BB Krem, uzun saatler süren bir makyaja vakit ayırmak istemeyenlerin favorisi.

Hemen Okuyun  En İyi 5 Suya Dayanıklı Maskara!

Nemlendirme
Cildi yoğun nemlendirme etkisiyle ile Pure Beauty BB Krem ciltte gözle görülür bir iyileştirme sağlar. Cilt bariyerini onaran ve iyileştirir. Böylece cildinizin pürüzsüz görünmesine katkı sağlar.

Renk Düzenleme

Pure Beauty BB Krem, cilt tonu düzensizliklerini ve kızarıklıkları örtmek için renk düzenleyici özelliklere sahiptir. Cilt tonunun düzenlenmesiyle daha eşit bir görünüm sağlar.

Yumuşak ve Saten Bitiş
Makyaj yapmış gibi görünmek istemeden cildinizdeki kusurları gizlemek istiyorsanuz Pure Beauty BB kremin yumuşak ve saten bitişi ile bunu elde edebilirsiniz.

Kapatıcılık
Pure Beauty BB Krem, kapatıcılık sağlayarak ciltteki küçük kusurları ve lekeleri gizler. Tam kapatıcı yapısıyla canlı ve doğal cilt görünümü elde etmeyi sağlar. Leke görünümü giderirken verdiği parlaklık sayesinde sağlıklı cilt görünümü desteklenir.

Doğal Görünüm
Cildi nemlendirirken renklendiren Pure Beauty BB krem esnek yapısı sayesinde cildinizle bütünleşit ve doğal bir görünüm verir.

Güneş Koruması

cildi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruyan Pure Beauty BB Krem 50 PA+++  güneş koruma faktörüne sahiptir. PA+++ en yüksek UVA korumasını işaret eder.

Mavi Işık Filtresi

Mavi ışık filtresine sahip olma özelliği ile cildi bilgisayar, tablet, telefon gibi elektornik cihazlardan gelen yayılan mavi ışığa karşı korur. Cilt bariyerinin zedelenmesini önleyerek erken yaşlanma belirtilerinin oluşmasını engeller.

Cilt Bakımı

Pure Beauty BB krem içeriğindeki cilt bakım bileşenleriyle sayesinde daha sağlıklı ve genç görünmenize yardımcı olur. Antioksidanlar cildin sağlığını destekler ve olumsuz etkilere karşı korumak için önemli bir rol oynar.

Gözenek Görünümü Giderici Etki

Özel formülü sayesinde Pure Beauty BB krem Akneli, gözenekli, lekeli ve pürüzlü yapıdaki ciltlerin görünümünü iyileştirir.

Hafif ve Ağırlaşmayan Yapı

Hafif bir makyaj görünümü ya da harika bir makyaj bazı olabilen Pure Beauty BB Krem ile cilde sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm verilir. Üzerine uygulayacağınız makyaj malzemeleri ile şahane bir uyum içinde olur ve cildi güzelleştirir.

Hemen Okuyun  Tek Marka Makyaj; Revolution

BB Krem Hangi Ciltler için Uygundur?

BB krem doğru uygulama teknikleri ve uygun ürün kullanıldığında her cilt tipi ile uyum sağlar. BB krem seçerken kendi cilt tipinizi ve ihtiyaçlarınızı dikkate almalısınız. Normal bir cildiniz varsa genellikle hafif içerikli bir BB krem sizin için yeterli olur. Cildi düzgünleştirirken hafif kusurları kapatır ve doğal bir görünüm sağlar. Kuru cilt yapısında cildiniz için ise yoğun nemlendirici özelliğe sahip BB kremleri seçtiğinizde daha iyi sonuç alabilirsiniz.

BB Kremden Sonra Fondöten Sürülür mü?

BB kremi hangi amaçla kullanacaksanız ona göre bir uygulama tekniği ve sırası takip edebilirisniz. BB krem fondötenden önce baz olarak kullanıldığında üzerine fondöten sürülür. Yine bu durum sıklıkla tercih edilmez çünkü BB krem genellikle kapatıcı olarak kullanılır ve üzerine fondöten uygulanmasına gerek kalmaz.

Her Gün BB Krem Sürülür mü?

BB kremi günlük cilt bakım rutininizin bir parçası haline getirebileceğiniz gibi makyaj malzemesi olarak her gün kullanabilirsiniz. BB krem cildi sürdüğünüz anda cildinizi pürüzsüz, kusursuz ve aydınlık gösterir. Dilerseniz bir nemlendirici dilerseniz hafif bir makyaj etkisi yaratır. Hangisini oluşturmak istiyorsanız BB kremi ona uygun olarak seçmelisiniz. Yağlı, kuru, hassas olmak üzere her cilt tipine uyumlu olması BB kremlerin herkes tarafından sevilmesini sağlar. Watsons kendinize en uygun ürünü bulmanız için dünyaca ünlü markaların BB krem seçeneklerini sizlerle buluşturuyor. İçeriğindeki bileşenlere göre değişen BB krem fiyatları arasında mutlaka kendi bütçenize uygun bir seçenek bulabilirsiniz.

Göz Altına BB krem Sürülür mü?

BB krem cilt tonunu eşitlemek, cilt kusurlarını ve lekeleri örtmek için kullanılır. Bu özelliği sayesinde göz altındaki morlukları, koyu halkları ve ince çizgileri hafifletmek için de tercih edilebilir. Göz ve çevresi vücudun en hassas bölgesidir.  BB krem de dahil hangi ürünü kullanacaksanız mutlaka iyi içerikli ürünler seçmelisiniz. BB krem çeşitleri arasından seçeceğiniz nemlendirici ve hafif dokulu bir BB krem hassas göz çevresi için idealdir.

(Visited 1.560 times, 3 visits today)