Krem ve Likit Ürünlerle Yaz Makyajı Nasıl Yapılır?

sempeak  6 Haziran 2023

Krem ve Likit Ürünlerle Yaz Makyajı Nasıl Yapılır?

Sıcak havalarda yüzünüzde ağırlık yapan ve her an dağılabilecek bir makyaj hissi olmasını istemeyeceğinizi biliyoruz. Bunun için yaz mevsiminde kullanacağınız makyaj malzemelerinde değişiklik yapmanız gerekir. Hafif, dayanıklı ve canlı renkler tercih edebilirsin ve bu mevsim için harika bir seçim olur. Çok fazla ürün kullanmak, cildi ağırlaştıran ürünler seçmek cildinizi havasız bırakır. Yaz aylarında yüksek sıcaklık, nem ve terleme nedeniyle cildinizin nefes alması zaten zorlaşır ve bu etkiyi artıracak makyaj malzemeleri kullanmak cildin doğal yapısına zarar verir. Yazın sıcağı söz konusu olduğunda krem ve likit ürünler, cildinizde daha doğal ve hafif bir görünüm yaratmak için harika bir seçim olur. Ayrıca bu ürünlerin nemlendirici özelliği sayesinde krem ve likit ürünler cildinizi besler, korur.

Krem ve likit ürünler kullanmanın bazı püf noktaları vardır. Bunlara dikkat ederek daha etkili ve kusursuz sonuçlar elde edebilirsiniz.  İlk olarak mutlaka nemlendirici kullanmalısınız. Böylece kullanacağınız makyaj ürünleri cildinizde daha iyi görünür ve daha uzun süre kalır. Krem ve likit ürünlerin cildinizde pürüzsüz bir şekilde görünmesi için oldukça önemlidir. Seçeceğiniz renkler de krem ve likit yapıdaki ürünlerde önemlidir. Cildinizle uyumlu renkler seçtiğinizde krem ve likit ürünlerde daha iyi sonuç alırsınız. Diğer formlara göre daha yoğun renk pigmenti içeren bu ürünlerde doğru renk seçimi yaparsanız makyajınızın daha pürüzsüz ve doğal görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu görünüm için uygulama yönteminiz de önemlidir.

Krem ve likit ürünleri parmaklarınızla veya bir makyaj fırçasıyla sürebilirsiniz. Ürünleri doğru şekilde uyguladığınızda makyajınız hem daha doğal görünür hem de daha uzun süre dayanır. Uzun süre dayanması için krem ve likit ürünlerin altına baz kullanmak da iyi bir tercih olabilir. T bölgesi gibi daha yağlı olan kısımlarda bir baz ya da pudra kullanarak makyajınızı daha kalıcı hale getirebilirsiniz. Makyajınızı tamamen bitirdikten sonra sabitlemek de yine bu ürünlerin bozulmaması ve uzun süre kalıcı olması için önemlidir. Sabitleme işlemi için makyaj sonrası sabitleyici spreyler veya pudralar kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  2022 Yılının Makyaj Trendleri

Krem Makyaj Ürünleri Nasıl Kullanılır?

İyi görünen bir cilde sahip olmak için öncelikle cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumalısınız. Düzenli olarak güneş kremi kullanmak cilt sağlığı için çok önemlidir. Yazın kullanılan makyaj malzemeleri genellikle güneş koruma etkili olsa da makyaj bazı olarak güneş kremleri kullanabilirsiniz. Yaz aylarında hafif ve doğal bir makyaj görünümü için tercih edeceğiniz krem makyaj ürünleri ile yaz makyajınızı renklendirebilirsiniz.

Krem formül toz ya da likit formülasyonlara göre daha hafif olduğu için ciltle kolayca bütünleşir. En popüler krem makyaj malzemelerinden olan BB ve CC kremler  yazın cildi renklendirme konusunda en popüler ürünlerdir. Fondöten kadar ağır olmayan bu kremler hafif yapısı, güneş koruyucu etkisi ile yaz aylarında sıklıkla tercih edilir. Yaz makyajında Pure Beauty’ninBB ve CC kremi en sevilen ürünler arasında. BB krem ve CC kremle cildinize tek ürünle 10 fayda sağlayabilirsiniz. Hafif yapısı, ciltle uyumu, kapatıcılığı, UV filtresi, gözenek kapatıcılığı, nemlendirmek etkisi, 50 SPF değeri, yumuşak bitişi, leke görünümü gidermesi ve antioksidan içeriği ile cildinize harika etkiler yaratır.

Krem makyaj ürünleri arasında en sevilenlerden biri de krem farlardır. Maybelline New York Color Tattoo Krem Far

yaza uygun renk seçenekleri ve 24 saat kalıcı etkisiyle öne çıkar. Üstelik uygulaması çok kolay. Krem formu sayesinde parmak ucunuzla göz kapağınıza kolayca uygulayabileceğiniz göz farı kremsi dokusu sayesinde renklerin uzun süre canlılığını korumasını sağlar.

Likit Makyaj Ürünleri Nasıl Kullanılır?

Yaz sıcağında hafif olduğu kadar dayanıklı ürünler de kullanmak gerektiği için likit makyaj ürünleri bu dönemde çok sevilir ve kullanılır. Pürüzsüz bir cilt görünümü elde etmek için likit makyaj malzemelerini kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı detaylar var. Öncelikle temiz bir yüzey oluşturmak için cildinizi en iyi şekilde temizlemelisiniz. Ardından kullanacağınız ürünü doğru bir şekilde uygulamalısınız. Likit makyaj ürünleri akışkan formundan dolayı doğru sürülmediğinde dalgalı, katmanlı ve bozuk bir görüntüye neden olabilir. Bazı ürünler, sünger veya fırça kullanarak uygulanabilirken, bazıları parmaklarla da uygulanabilir. Ürünü doğru şekilde uygulamak, daha doğal bir sonuç elde etmenize yardımcı olur.

Hemen Okuyun  Renkli Eyeliner ile Rengarenk Makyaj

En etkileyici yaz makyajı nasıl olur derseniz kusursuz bir göz makyajı yaz aylarında da olmazsa olmazdır. Göz makyajınızı etkileyici hale getirmek için mutlaka doğru ürünlerle makyaj yapmalısınız. Hangi makyaj stili size uygun olursa olsun suya dayanıklı, likit ya da krem ürünlerle yaz makyajı sıcak havaların nemine ve terleme etkilerine karşı dayanıklılık sağlar. Likit eyeliner ince ve keskin bir hat çizmeye yardımcı olarak gözlerinizi daha belirgin ve çekici hale getirir. Revolution Double Flick Likit Eyeliner sayesinde profesyonel çizgilere kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Kolay kullanım imkânı sunan bu eyeliner ile dilerseniz ince dilerseniz kalın çizgilerle makyajınıza imzanızı atabilirsiniz. İki farklı uç bulunması sayesinde makyajınıza uygun ucu kullanabilir, dilerseniz iki ucu aynı makyaj içerisinde de kullanarak farklı bir hava katabilirsiniz. Bunun yanı sıra, likit formun yoğun pigmentasyonu sayesinde göz makyajınızın etkisini artırır. Böylece bakışlarınız daha canlı ve çarpıcı görünür.

Yaz makyajında cildin daha doğal ve ışıltılı görünmesini sağlayan allığı likit formda tercih etmek kalıcılığını artırmak adına iyi bir tercih olur. İki ürünü bir arada bulabileceğiniz Relove By Revolution Baby Tint Rose Lip&Cheek  ile yaz makyajınıza harika bir dokunuş sağlayabilirsiniz.  Islak ve renkli formülü sayesinde hem yanaklarda hem de dudaklarda kullanılabilir. Yumuşak, ışıltılı bir bitiş elde etmenizi sağlayan Revolution Lip&Cheek’ler cıvıl cıvıl renk çeşitleriyle de yaz mevsiminin ruhunu yansıtır.

Krem ve Likit Ürünlerle Yaz Makyajı Önerileri

Yazın makyaj nasıl yapılır sorusunun yanıtı çok çeşitli olsa da ortak bir doğru var: doğru ürünler seçmek. Yaz aylarında bronzlaşan cildinizi ön plana çıkarak, ışıl ışıl parlamanızı sağlayacak en pratik makyajı krem ve likit ürünler ile yapmanız mümkün. Hafif ve doğal bir makyaj yapmak hem cildinizi rahatlatır hem de yazın sıcak günlerinde daha dayanıklı bir makyaj sağlar. İşte krem ve likit ürünlerle yaz makyajı için sevebileceğiniz bazı öneriler:

  • Renkli Nemlendirici Kullanmak
Hemen Okuyun  Uykusuz Geceler Sonrası Hızlı Güzellik Tüyoları

Her zaman nemli bir cilde makyaj yapmak daha iyi sonuç verir. Cildinizi nemlendirirken renklendiren, eşit bir cilt tonu sağlayacak ürünler kullanarak daha pratik ve etkili bir sonuç alabilirsiniz. Böylece cildinizdeki kusurları hafifleterek cildinize daha sağlıklı bir görünüm kazandırabilirsiniz. Renkli nemlendiriciler aynı zamanda SPF içeren özellikte olabilir. Bu da güneşin zararlı ışınlarından cildinizi korur.

  • Tüm Yüze Uygulanabilen Kapatıcı Seçmek

Eğer renkli nemlendiricilerle cildinizdeki renk tonu eşitsizliklerini, lekeleri gideremiyorsanız tüm yüze uygulayabileceğiniz bir kapatıcı seçin ve yüzünüzün tamamına uygulayın. Böylece cilt kusurlarını tamamen kapatabilirsiniz. Tüm yüze uygulayacağınız ürünle yüzde hiç kalın bir katman yaratılmaz. Maybelline New York Fit Me Kapatıcı ile yüzünüzdeki kızarıklıkları, sivilceleri ve kusurları gizlemenize yardımcı olur.

  • Doğal Görünen Göz Makyajı Yapmak

Yaz aylarında sağlıklı ve ışıldayan görünüme sahip, bronz cilde ten makyajı yaparak güzelliğinizi yansıtabilirsiniz. Doğal görünümlü makyaj için önce cildinizi nemlendirmelisiniz. Nemlendirici ürünlerin soft yapıda olması, hızlı emilmesi ve kremsi yapıda olması daha iyi sonuç almanızı sağlayabilir.

(Visited 225 times, 1 visits today)