Anasayfa    /    Blog   /    Black Friday

Black Friday

sempeak  13 Kasım 2023

Türkçe’ye “Kara Cuma” şeklinde çevrilen Black Friday, dünya genelinde düzenlenen bir alışveriş festivaline verilen bir isimdir. Türkiye’de Efsane Cuma ya da Muhteşem Cuma gibi isimlerle de anılan bu alışveriş festivalinde, onlarca marka indirime giriyor.

 

Black Friday Nedir? Neden Yapılır?

Her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde Şükran Günü tatilinden sonraki Cuma günü düzenlenen büyük indirim etkinliğidir. Şahane bir indirimi ifade eden bir etkinlik, olumsuzluk çağrışımı yapan siyahla neden özdeşleştirilmiş olabilir? Resmi bir tatil olmayan bugüne ‘Kara’ denmesinin nedeni 2010’larda başlıyor. Alışveriş merkezleri ve dükkânların açılış saatleri iyice erkene alındı ve nihayet 2011 yılında perşembeyi cumaya bağlayan gece 24’te dükkânlar açılmaya başlandı. Dükkânların o gün daha hava aydınlanmadan çok erken açılması ve kararmadan kapanmaması, bunun yanı sıra alışveriş caddelerinde yaşanan yoğun araç ve insan trafiğinin neden olduğu günlük hayatı etkileyen olumsuzluklar bugüne ‘Kara Cuma’ denmesine sebep oluyor.  Bu tabirin ilk kez Philadelphia kentinde kullanıldığı tahmin ediliyor.

Her şeyden önce bu gibi günler dünyanın tüm ülkelerinde farklı günlerde farklı isimlerde ekonomiyi ve sektörleri canlandırmak için farklı amaçlarla yapılıyor. Ancak Black Friday (BF) küresel çapta uygulanan nadir örneklerden biri. İnternet alışveriş  sitelerinin de devreye girmesiyle ABD’de gerçekleşen bu indirim günü uluslararası çapta bir indirim gününe dönüştü ve tüm dünyada benimsendi.

 

Black Friday Bu Sene Hangi Gün?

Black Friday bu sene 24 Kasım Cuma gününe denk geliyor.

Black Friday Ne Zaman?

”Kara Cuma ne zaman?” sorusunun yanıtı için öncesinde tarihine göz atmakta fayda var. 1961 yılının Şükran Günü ertesindeki Cuma’ya dayanan indirim dönemi, insanların Noel hediyesi için erkenden açılan mağazalara akın etmesi ile başlar. Gece geç saatlere kadar şehirde bir alışveriş çılgınlığı yaşanır ve izdiham sebebiyle trafik dahi durma noktasına gelir. Şehirdeki karmaşa ve mağazalarda yaşanan izdiham nedeniyle o günü Kara Cuma olarak tanımlayan markalar, sonrasında bunun dünya çapında bir alışveriş geleneğine dönüşeceğini bilemiyorlardı elbette.

Hemen Okuyun  Bir Profesyonel Gibi Poz Verin

Kara Cuma’nın ardından özellikle ABD’de her geçen gün gelişen ve büyüyen bir geleneğe dönüşen söz konusu indirim günü, zamanla tüm dünyaya yayıldı ve Türkiye’de de e-ticaretin büyümesi ile birlikte kendine önemli bir yer edindi. Her yıl Şükran Günü’nden sonraki Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle tarihi değişen Black Friday indirimleri 2023 yılında ise 24 Kasım’a denk gelmektedir.

Her yıl hemen hemen Kasım’ın son haftasına denk gelen Black Friday indirim günleri bu yıl 24 Kasım 2023 Cuma günü olacak. Bu büyük indirim dönemi ve efsane günler kış başlangıcına denk geldiği için kışlık ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Kara Cuma İndirimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Black Friday; göz alıcı indirim oranları ve göz kamaştıran kampanyalar ile tam bir indirim festivali. Milyonlarca üründe fiyat düşüşleri yaşanırken; kupon, hediye çeki ve çekilişler ile de çeşitli kampanyalara denk gelmek mümkün.

Peki, “Black Friday nedir?” ve bu muhteşem alışveriş festivalinde nelere dikkat etmeliyiz:

  • Doğru bir alışveriş süreci için Kasım ayı öncesinde listelerinizi hazırlamalısınız.
  • Satın almak istediğiniz ürünün fiyat karşılaştırmalarını kontrol etmelisiniz.
  • Güvenilir marka ve e-ticaret platformlarından alışveriş yapmalısınız.
  • Fiyat değişim grafiği ile indirim oranlarının gerçek olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

 

Black Friday Ne Zaman Başlıyor? Ne Zaman Bitiyor?

Kara Cuma’nın ardından özellikle ABD’de her geçen gün gelişen ve büyüyen bir geleneğe dönüşen söz konusu indirim günü, zamanla tüm dünyaya yayıldı ve Türkiye’de de e-ticaretin büyümesi ile birlikte kendine önemli bir yer edindi. Her yıl Şükran Günü’nden sonraki Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle tarihi değişen Black Friday indirimleri 2023 yılında ise 24 Kasım’a denk gelmektedir.

Efsane Cuma’da Hangi Ürünlerde İndirim Oluyor?

Yıl içerisindeki çeşitli indirimlere göre ışıltılı ve göz alıcı bir kampanya dönemi yaşamanızı sağlayan Black Friday indirimlerinde alışveriş severlerin en çok ilgi gösterdiği televizyon, beyaz eşya, kozmetik,  oyun konsolu, giyim ve süpermarket gibi kategorilerde ciddi indirim oranlarına ulaşılmaktadır. Böylelikle Efsane Kasım öncesi hazırlanan listeler ile bu özel döneme hazırlıklı girmek hem bütçeniz için hem de doğru alışveriş için fazlasıyla önemli!

Hemen Okuyun  Sessiz Lüks Trendinin Görkemi

 

Black Friday’de çılgın İndirimlerle Watsons’ta Alışveriş Yap.

Black Friday günü Watsons’ta kara değil rengârenk bir güne dönüşüyor. Sadece Watsons!ta bulunan onlarca ürün ile Kara Cuma’yı renklendirmeye hazırız.  Sadece Watsons’ta bulunan ve sadece Watsons’taki gerçek iidirimden faydalanmak istiyorsanız hazır olun.

 

Black Firday’de Watsons’ta Onlarca Üründe İndirimler Size Bekliyor!

Merakla ve heyecanla beklenen Çılgın Cuma kozmetik sektörünün önde gelen markalarından olan Watsons ile sizlerle buluşuyor! Watsons ayrıcalığı ile yılın en avantajlı hem mağazalardan hem de internet üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Kozmetik  makyaj,   kişisel bakım,   cilt bakım  ve   saç bakım  ürünleri Watsons’a özel fırsatlar ile size sunuluyor. Watsons kaliteli ürünleri ve güvenilir alışveriş fırsatlarıyla Türkiye’nin en sevilen markalarından biri. Yeni yılda hediye etmek veya ihtiyacınız olan ürünleri kaçırmamak için satın almak istediğiniz ürünleri şimdiden favorilere ekleyebilirsiniz. Favorilere eklediğiniz ürünlerinizi kolayca sepetinize atabilir ve alışveriş fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Çılgın Cuma fırsatlarından yararlanmak için vakit kaybetmeden Watsons’ı ziyaret edebilirsiniz.

 

(Visited 847 times, 1 visits today)