Yaza Özel Cilt Bakımı Önerileri

Watsons  22 Ekim 2020

4 Dk

Yaz mevsimi; sıcak havalar, yoğun nem gibi etkileri nedeni ile özel bir cilt bakımı rutini oluşturulmasını gerekli kılar. Özellikle tatil sezonu olduğunda denizin tuzlu suyu, sıcak esen rüzgarlar ve buna benzer pek çok etken, cildin nem kaybetmesine, renk eşitsizliklerinin ortaya çıkmasına ya da yaşlanma belirtilerinin çoğalmasına neden olabilir. Bütün bu etkilerden korunmak ve yaz boyunca pürüzsüz ve ışıltılı bir cilde sahip olmak ise Watsons ürünleri ile yapılacak cilt bakımı uygulamaları ile son derece kolaydır. Dünyaca ünlü markaların en seçkin ürünleri ve Watsons’a özel ürünler ile siz de cildinizi yaz boyunca koruyabilir ve güzelleştirebilirsiniz.

Cilt Bakımı Temizlik ile Başlar!

Cildi düzenli olarak temizlemek her mevsimde olduğu gibi yaz mevsiminde de olmazsa olmaz uygulamalardan biridir. Özellikle yaz aylarında dıştan gelen nem ile yağlanma gibi durumlara daha çok açık hale gelen cildin sabah, akşam ve makyaj öncesi gibi safhalarda ferahlatıcı ve temizleyici bir ürün ile temizlenmesi cilt bakımı rutininin en önemli parçalarından birini oluşturur. Cilt tiplerine göre özelleştirilmiş ve doğal özler ile zenginleştirilmiş yüz temizleme jelleri, köpükleri ve sabunları bu noktada ihtiyacınızı pek çok açıdan karşılayacak ürünlerdir. Cildi temizleyen ve aynı zamanda nemliliğini koruyan ürünler seçmek ise cilt bakımı uygulamasının sonuçlarını güçlendirmek için tercih edebileceğiniz bir diğer seçenektir. Cilt bakımı ve temizliği konusunda uzman ürünleri ile Nivea, Neutrogena ve Garnier gibi markalar ve daha pek çok dünya markasını size özel cilt bakımı çözümleri ile Watsons’ta bulabilirsiniz.

Peeling ile Cildinizi Hazırlayın!

Yaz mevsiminin bir diğer önemli etkisi ise cildin sık sık tuzlu deniz suyu ya da havuz suyu ile temasa geçmesidir. Bu durum cilt üzerinde katmanlar oluşturarak zamanla ölü derilerin çoğalmasına neden olabilir. Bu nedenle yaz ayları için hafif bir peeling tercih etmek cilt bakımı ile tüm vücudunuzu kusursuz ve parlak bir görünüme kavuşturmak için iyi bir seçenektir. Bu noktada dikkat etmeniz gereken ise güneş nedeni ile hassas hale gelen cildinizde tahriş yaratmayacak  ve cilt tipinizi destekleyecek bir ürün seçmek olabilir. Ayrıca yüz, el, ayak ve vücut için özel olarak üretilmiş peelingler kullanmak da en iyi sonucu almak için önem taşıyan bir konudur. Deniz tuzu içeren ürünler, doğal kahveli ve esmer şekerli peeling çeşitleri ise değerlendirebileceğiniz farklı seçenekler arasında yer alır.

Hemen Okuyun  Hassas bir cildiniz mi var? İşte nasıl başka çıkabileceğinize dair ipuçları

Cildinizi İyice Nemlendirin!

Sıcakların yoğunlaştığı yaz günlerinde cilt de su kaybetmeye ve nemliliğini yitirmeye başlayabilir. Bu sorunun önüne geçmek ve en verimli sonuçları almak için kaliteli ve cilt yapınıza uygun bir nemlendirici kullanabilirsiniz. Doğru bir cilt bakımı rutininde sıcak havalarda cildin doğru bir yöntem ile nemli tutulması, derideki gerilme hissini azaltacağı gibi cildin üst katmanlarında ortaya çıkan kuruluk hissinin yok edilmesine de yardımcı olur. İyice nemlendirdiğiniz cildinizde güneşin yol açtığı; leke, kırışıklık ya da çatlak gibi olumsuz etkilerin ortaya çıkması olasılığı da azalır. Nemlenmiş ve temizlenmiş bir cilt; cilt bakımı için vazgeçilmez bir unsurdur. Yaz ayları için seçeceğiniz nemlendiricinin UV koruması içermesi ise bir üründen pek çok farklı konuda fayda sağlamanızın önünü açabilir. Ayrıca yüzünüz için güneş korumalı  BB ve CC kremler tercih etmek de yaz aylarında uğraşsız bir biçimde cilt güzelliğinizi ve sağlığınızı korumak için tercih edilebilecek yöntemlerdendir.

Siz de yaz aylarını mükemmel görünen; ışıltılı ve pürüzsüz bir cilt ile geçirmek için Watsons’ın birbirinden etkili ve kaliteli ürünlerine göz atın! Cilt bakımı uygulamalarınızı kendiniz için özelleştirin ve en iyi sonuçları alın. Dünyaca ünlü kozmetik markalarının en son cilt bakım ürünlerini Watsons fırsatlarından yararlanarak satın alın; hem cildinize hem de bütçenize iyi gelecek bir karar vermenin keyfini yaşayın!

(Visited 586 times, 1 visits today)