Boyalı Saçlar İçin Bakım Önerileri

sempeak  30 Temmuz 2024

Boyalı Saçlar Neden Özel Bakım Gerektirir?

Boyalı saçlar çok fazla kimyasal işleme maruz kaldığı için doğal saçlardan daha fazla özel bakım gerektirmektedir. Detaylar ise şu şekildedir:

  • Saç boyalarının içerdiği saç pigmentini değiştiren kimyasallar saçın koruyucu tabakasını zayıflatır ve saçlarınıza zarar verir. Saç telleri kırılgan bir hal alır ve kolayca zarar görebilir.
  • Boyalı saçlarda normal şampuan kullanmak saç renginizin solmasına neden olabilir, rengin parlak ve canlı kalması için özel bir bakım rutini gerekmektedir.
  • Saçın uğradığı bu kimyasal işlemler sonrasında saçtaki nem dengesi bozulabilir ve saçlar kuruyabilir.
  • Saç boyaları saçın protein yapısını zayıflattığından saçın yapısal bütünlüğü bozulur. Saç tellerini zayıflatır ve kopma-dökülme riski artar.
  • Saç boyaları kafa derisinde tahrişe ve hassasiyete neden olabildiğinden saçların sağlıklı uzaması ve saç derisinin sağlığı bozulabilir.
  • Güneş, deniz suyu, havuz kimyasalları gibi çevresel faktörler de boyalı saçlarınıza zarar verir.

 

Boyalı Saçların Canlılığını Korumak İçin Hangi Ürünler Kullanılmalıdır?

Boyalı saçlarınızın canlılığını korumak için saç bakım önerileri ve kullanmanız gereken saç bakım ürünleri şu şekildedir:

Sülfat içermeyen, renk koruyucu formülü ile saçlarınıza bakım yapan “Elseve Color Vive Renk Koruyucu Bakım Şampuanı” ayrıca saçınızı UV ışınlarına karşı koruyarak renklerin daha kalıcı olmasını sağlar.

Hemen Okuyun  Kıvırcık Saça Nasıl Şekil Verilir?

Saçınızı derinlemesine besleyecek ve nemlendirecek “Komple Onarıcı 5 Yapılandırıcı Maske” gibi bir saç maskeleri kullanabilirsiniz.

Morfose Şampuan Kinoa Protein Sülfatsız” gibi protein içerikli saç ürünlerini kullanarak saçınızın yapısını güçlendirip onarabilirsiniz. Bu tarz ürünler hem saç derinizin sağlığını düzenler hem de saçlarınızdaki kırıkları kapatmaya yardımcı olur.

Eğer saçlarınıza ısı ile şekil veriyorsanız mutlaka ısı koruyucu bir ürün yardımıyla saçlarınızı korumalısınız. “Maruderm Isı Koruyucu Saç Spreyi” yardımıyla saçlarınızı ısıdan koruyabilirsiniz.

Saçlarınızı nemlendirmek, beslemek ve güçlendirmek için ise “Gliss Supreme Length Sıvı Saç Bakım Kremi Biotin Kompleksi ve Şakayık Çiçeği Özü” gibi sıvı veya normal bir saç kremleri kullanabilirsiniz.

Ayrıca son olarak saçlarınızı beslemek ve saçlarınızın bakımını tamamlamak adına “Elidor Doğanın Enerjisi Serum” gibi saç yağlarını kullanmayı unutmayınız.

 

Boyalı Saçlarda Renk Solmasını Önlemek İçin Ne Yapılmalıdır?

Boyalı saçlarda saç boyama sonrası renk solmasını önlemek adına birkaç tane küçük gibi görünen ama büyük farklar yaratan önlem alabilirsiniz. Saç renginizi korumanızı sağlayacak önlemler şu şekildedir:

  • Saç renginizin daha uzun süre canlı kalması için sülfat içermeyen, renk koruyucu şampuan ve saç kremlerini tercih etmelisiniz.
  • Saçınızı soğuk-ılık suyla yıkarsanız renk solmasının minimuma indiğini fark edeceksiniz.
  • UV ışınları saç renginin solmasına neden olduğu için güneş koruyu saç spreyleri kullanmalısınız veya şapka yardımıyla saçlarınızı korumalısınız.
  • Isı ile şekillendirme araçları saç rengini soldurduğundan kullanmadan önce ısı koruyu sprey kullanmalı ayrıca en düşük sıcaklıkta kullanmalısınız. Hatta mümkünse çok acil olmadıkça kullanımını en aza indirmelisiniz.
  • Saçlarınızı sık yıkamanız da saç derinizdeki doğal yağların yok olmasına ve saç renginizin solmasına neden olduğundan haftada 2-3 kez yıkanmalısınız.
  • Nemli saçlar daha sağlıklı göründüğünden ve saçlarınızdaki rengin daha canlı kalmasını sağladığından haftada bir derinlemesine nemlendirme etkili saç maskeleri kullanmalısınız.
  • Protein içerikli bakımlar, saçlarınızın yapısını güçlendirdiğinden ve saç renginizin korunmasını sağladığından ayda bir veya iki kez yapılmalıdır.
  • Kırık saç uçlarınızı düzenli olarak kestirmelisiniz ki saçlarınız sağlıksız ve mat görünmesin.
Hemen Okuyun  Hızlı Saç Uzatma Teknikleri

 

Boyalı Saçlar İçin Doğal Bakım Yöntemleri Nelerdir?

Boyalı saçlar için kimyasal bakım ürünlerinden uzak, doğal ürünlerle saç renginizi korumak adına olan doğru bakım yöntemleri şu şekildedir:

  • Saçınızın nem dengesini korumak ve saçınızı beslemek için haftada bir kere saç diplerinizden saç uçlarınıza kadar hindistancevizi yağı uygulayın, en az bir saat bekletmenin ardından hafif bir şampuan yardımıyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.
  • Saçınızın pH dengesini korumak ve daha parlak görünmesini sağlamak için bir yemek kaşığı elma sirkesiyle bir su bardağı suyu karıştırıp duş aldıktan sonra saçlarınıza döküp 1-2 dakika bekletip yıkayabilirsiniz.
  • Saç köklerinizi güçlendirmek ve saçınızın parlaklığını arttırmak için saç diplerinize biberiye yağı sürüp 30dk kadar beklettikten sonra şampuanla saçınızı arındırabilirsiniz.
  • Duş sonrasında saçlarınızın nemlenmesi ve parlaması için az miktarda argan yağını saç uçlarınıza sürebilirsiniz.

Bu doğal yöntemlerle boyalı saçlarınızın canlılığını koruyabilir ve sağlıklı, parlak saçlara sahip olabilirsiniz.

 

Boyalı Saçlara Uygun Şampuan ve Saç Kremi Seçimi?

Saç renginizin daha uzun süre canlı kalması ve sağlıklı görünmesi için doğru şampuan ve saç kremini tercih etmek önemli bir husustur. Doğru ürünü seçmek için dikkat etmeniz gereken noktalar şu şekildedir:

Hemen Okuyun  2024 Saç modelleri

Bu önerilerle boyalı saçlarınızın rengini ve sağlığını koruyabilir, saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

Boyalı Saçlar İçin Hangi Saç Maskeleri Etkilidir?

 

Boyalı Saçlarda Düzenli Bakım Rutini Nasıl Oluşturulmalıdır?

  • Renk koruyucu, sülfatsız şampuanlar ve saç kremleri kullanmalısınız.
  • Haftalık, düzenli, derinlemesine saç bakımı yapmalısınız.
  • Mümkün olduğunca az ısı veren saç şekillendiricileri kullanmalısınız.
  • Düzenli (2-3 ayda bir) olarak saç kesimi yaptırmalısınız.
  • Saçınızı ılık-soğuk suda yıkamalısınız.
  • Doğal yağlarla düzenli olarak saçlarınızı nemlendirmelisiniz.

 

Boyalı Saçların Nem Dengesini Nasıl Korumak Gerekir?

Boyalı saçların nem dengesini korumadaki en önemli husus yukardaki başlıkta yer alan düzenli ve doğru saç bakım rutinine uymaktır. Eğer düzenli, doğru bir bakım rutini ve ürün kullanımı sağlarsanız hem boyalı saçlarınızın rengini uzun süre canlı tutarsınız hem de nem dengesini koruyarak kurumasını önleyebilirsiniz.

 

Boyalı Saçlar İçin Güneşten Koruyucu Ürünler Nelerdir?

Güneşin zararlı UV ışınların saç renginin solmasına neden olduğundan renk koruyucu ürünler kullanmak önemlidir.

  • OGX Colour Retention Şampuan” ile saçlarınızı nemlendirip güneşin zararlı ışınlarından koruyabilirsiniz.
  • Boom Butter Spf30+ Saç Tonik” yardımıyla saçlarınızı zararlı güneş ışınlarından koruyup aynı zamanda saçlarınızın doğal nem dengesini koruyabilirsiniz.
(Visited 361 times, 1 visits today)