Anasayfa    /    Cilt Bakım   /    Çamur Maskesi

Çamur Maskesi

Watsons  8 Ekim 2020

2 Dk

Antik çağlardan beri, güzelliği arayanlar yüzlerini güzelleştirmek için kil kullanıyorlar. Yağları absorbe etmek ve gözenekleri temizlemek konusunda etkili killler olduğunu zaten biliyor olabilirsiniz, fakat killerin de tahrişi yatıştırdığı, ölü deriden arındırdığını ve hatta yaşlanma karşıtı özellikler sunabildiğini biliyor muydunuz? Farklı killerin neler sunabileceğini okuyun ve sizin için en uygun olanı seçin.

Volkanik küllerden arındırılmış Bentonit Kil, bir tür emici kildir. Sağlığı iyileştirmek ve hastalıkları önlemek için dünya çapında yüzyıllardır kullanılmıştır. Bentonit kili, aşırı yağın emilmesinin yanı sıra toksinlerin atılmasına yardımcı olarak vücudunuza fayda sağlar. Akneye eğilimli yağlı ciltler için idealdir.

Fuller’in Toprak Kili, güzellik endüstrisinde kullanılan temel bir malzemedir. Antik volkanik kül tortularından gelerek cildi parlatma içeriği olarak yaygın bir şekilde kullanılır, bu da akşam cilt tonu ve kızarıklığı azatlmak için iyi bir seçimdir.

Çin kili olarak da bilinen Kaolin Kil, adını kilin çıkarıldığı Çin’deki Kao-ling Dağı’ndan almıştır. Kozmetik kil, yağları emmeye ve cildinizi aşırı kurutmadan toksinlerden arındırmaya yardımcı olur. Ayrıca cildi besler ve yüz çizgilerini azaltır. Kaolin killer, farklı cilt tipleri üzerinde işe yarayan çeşitli renklere sahiptir. Pembe, akne eğilimli cilt üzerinde iyi etkiye sahipken, beyaz veya sarı hassas ciltler için yeterince yumuşak kalır, kırmızı kaolin kili ise en emici güçlere sahiptir ve yağlı ciltler için en iyisidir.

Fransız Yeşil Kil, anti-aging faydaları ile bilinir. Yeşil rengi, ayrışmış bitki materyali ve demir oksit miktarından gelir. Yağ emiliminin üstüne ölü deriyi atmak ve gözeneklerin sıkılaşması için kullanılabilir.

Rhassoul Kil, hem cilt hem de saç için harika olan eşsiz bir üründür. Bu Fas kili, kirleri ve aşırı yağı toplama kabiliyetinden ötürü, sebum tıkaçları, siyah nokta ya da kıl folikülleri etrafındaki yağlar için kullanılmaktadır.

(Visited 3.957 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Seramid Nedir? Cilt Bakımına Faydaları Nelerdir?