Cilt Bariyeri ve Cilt Bariyerini Koruyucu Bakım Önerileri

sempeak  18 Nisan 2023

Cilt Bariyeri ve Cilt Bariyerini Koruyucu Bakım Önerileri


Doğru cilt bakımı ile cildi korumak zarar görmüş bariyeri onarmak mümkündür. Hangi cilt tipinde olursak olalım önceliğimiz cildimizi korumak, cilt bariyerimizi onarıp güçlendirmek üzerine olmalıdır.
Nemsiz, bariyeri hasar görmüş cilt; donuk, mat bir görünüm, ciltte gerginlik, akne, enfeksiyonlar ve kaşıntı hissi ile kendini belli eder. Ayrıca cilt su ile temas edince kepek gibi pul pul dökülmeler olabilir. Yağlı, kuru, karma her ciltte bu sorun olabilir.
Cilt bariyeri olmadan ciltteki su tamamen buharlaşır ve cildimiz adeta çorak çöle döner. Bu durum kırışıklık, elastikiyet kaybı, akne ve lekelenmeye neden olur.

Zayıflamış ve hasar görmüş cilt bariyerini onarmak için seramidler bakımından zengin nemlendiriciler kullanılmalı, bakım ürünlerinde yatıştırıcı içerikler seçilmelidir. Cildi yormayan minimal cilt bakım rutinlerine geçilip cildi soyan, kurumasına neden olan ürünler kullanılmamalıdır. Nemlendirici ürünlerin içerikleri titizlikle seçilmeli, cildi yoran agresif içeriklerden uzak durulmalıdır. Güneş Koruyucu adımı asla atlanmamalıdır.

Cilt Bariyerimizin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

-Kuru, pullu cilt
-Mat, donuk görüntü
-Kaşıntı
-Kızarıklık
-Pürüzlü görüntü
-Akne
-Hassas veya iltihaplı alanlar
-Bakteriyel, viral veya fungal cilt enfeksiyonları
-Cildin hızlı yaşlanması, ince çizgilerin artması

Cilt Bariyerini Bozan Faktörler

– Kontrolsüz aktif içerik kullanımı
– UV Işınları
– Yanlış ürün kullanımı
– Kontrolsüz Diyetler
– Stres
– Hormonal nedenler
– Cildi tahriş eden granüllü ürün kullanımı
– Su içmemek

(Visited 625 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  Çamur Maskesi