Cilt Tonu Nasıl Eşitlenir? Cilt Tonu Eşitleme Nasıl Yapılır?

sempeak  11 Ağustos 2022

Özellikle kadınların sık yaşadığı cilt sorunlarından biri olan ton eşitsizliğinin birçok farklı nedeni vardır. Yaşadığınız ortam, stres, güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmak bu cilt problemine neden olan faktörler arasında ilk sırada yer alır. Ayrıca akne problemleri ile mücadele ederken gerçekleştirilen yanlış uygulamalar, cilt bakımının doğru yapılmaması gibi nedenlerden dolayı da cilt tonunda eşitsizlikler olduğu gözlenebilir. Birçok kadında kimi zaman önemli bir sorun haline de gelen cilt tonu eşitsizliği, hormonal dengesizliklerden de kaynaklanabilir. Ayrıca bazı kadınlar, menopoz döneminde de benzer sorunu yaşayabilirler.

Cilt tonu eşitsizliği genel olarak, özellikle yüzünüzün farklı bölgelerindeki renk eşitsizliğini ifade eder. Yüzünüzdeki açık ve koyu renkler, renk eşitsizliğine sebep olur. Cilt tonu eşitsizliği sık rastlanılan bir problem olmasına rağmen, doğru cilt bakımı adımları ile bu probleme yönelik çözümler üretilebilir. 

Kusursuz Görünümlü Bir Cilde Sahip Olabilirsiniz

Cildinizdeki renk eşitsizlikleri, teninizin kusurlu görünmesine neden olabilir. Bu duruma yönelik gerçekleştireceğiniz cilt bakımı ile bu sorunu çözebilirsiniz. Cilt tipinize uygun olarak, renk eşitsizliklerinin yaşandığı bölgeleri dikkate alarak bu sorunu çözmek için hazırlıklarınızı yapabilirsiniz.

Cilt tonu eşitsizliklerinin en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilebilen güneş ışınlarına fazla maruz kalmaya yönelik olarak doğru güneş koruyucu seçmek bu bakım planınız içinde mutlaka yer almalı. Yalnızca yaz mevsiminde değil cilt tipinize ve hassasiyetinize uygun güneş koruyucunuzu dört mevsim düzenli olarak kullanmayı tercih etmelisiniz. Böylece geniş zararlı etkileri neticesinde cildinizde yaşanacak problemler için önlem almış olursunuz. 

Cildinize bakım yaparken ayrıca peeling özelliğine sahip maskeler seçerek de cilt tonunuzun iyileştirilmesini sağlayabilirsiniz. Belirli aralıklarla cildinize uygulayacağınız maskenin dışında kullanacağınız C vitamini serumları da cildinizde aydınlık ve parlak bir görünüm elde etmenizi sağlar. Yine limon özlü bakım ürünleri de cilt tonunuzu eşitlemek için başvuracağınız cilt bakım ürünleri arasında yer alır. Ayrıca kilin arındırıcı doğal etkisi, cilt tonu eşitsizliklerinin hafifletilmesinde kullanılabilir.

Hemen Okuyun  Göz Altı Morlukları Neden Olur?

Watsons’ta yer alan cilt tonu eşitleyici ürünlerin kategorisine ulaşmak için tıklayın.

Cilt Bakımında Etkili Sonuçlar için Doğru Adımlar

Cilt bakımında ilk adım olan temizlik aşamasından başlayan ve nemlendirmeye uzanan süreçte, cilt tonunuzu eşitlemeye yönelik uygulamalar gerçekleştirebilirsiniz. Uygun yüz yıkama jelleri ile temizlediğiniz cildinizi, yine cilt tonunuza uygun toniklerle nazikçe temizleyerek güne başlayabilirsiniz.

Cildinizde aydınlık bir görünüm elde etmek için kullanacağınız özel nemlendiriciyle birlikte aydınlatıcı ve ton eşitleyici göz kremleri de kullanabilirsiniz. Özellikle göz altlarınızdaki kararmalar için uygun ürünleri tercih edebilirsiniz. Aydınlatıcı, leke giderici, C vitamini içerikli serumlar da cilt tonundaki eşitsizliklere yönelik önlemler arasında yer alır. 

Cildinizde makyaj etkisi yaratan BB ve CC kremler de ton eşitsizliğinin giderilmesindeki özel bakım ürünleri arasındadır. Aydınlatıcı serumlar, eşitleyici kil maskeleri, bakım ampulleri cilt tonu eşitsizliklerinden kurtulmak için başvuracağınız bakım ürünlerinden bazıları. Temiz ve doğru nemlendirilmiş cildinize, cilt tipinize uygun olarak bu bakım ürünlerinden birini seçerek uygulayabilirsiniz. Yanaklarınızda, elmacık kemiklerinizde, burnunuzda ve alnınızda daha çok görebileceğiniz cilt tonu eşitsizliklerinde, tüm bu ürünleri doğru bir uygulama ile kullanabilirsiniz. 

Renk Eşitsizlikleri Sorun Olmaktan Çıkıyor

Cilt bakımınızda kullanacağınız tüm bu ürünleri Watsons’ta bulabilirsiniz. Zengin ürün çeşitleri ile Watsons mağazaları, cildinizdeki renk eşitsizliklerini sorun olmaktan çıkaran birçok ürünü size sunuyor.

Serumlar, maskeler, nemlendiriciler, ampuller, göz kremleri, güneş koruyucular, tonikler ve yüz yıkama jelleri-kremleri ve köpükleri Watsons’ta sizi bekliyor. Doğru ürünleri seçerek, doğru bir sıralama ile evinizde kendi cilt bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Aydınlık görünümlü, eşit renk görünümüne sahip bir cilde, her gün gerçekleştireceğiniz bakım sonucunda sahip olabilirsiniz. 

 

(Visited 3.887 times, 2 visits today)