Retinol; Cilt Bakım Rutininin Vazgeçilmezi

Watsons  6 Mayıs 2022

retinol-serumCilt bakımı denildiğinde akla gelen vitaminler, hemen hemen her marka tarafından çeşitli ürünlerin içerisinde eklenerek kullanıcılar ile buluşturulur. Adını son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz retinol de cilt bakım rutinlerinde kendisine yer bulan harika bir vitamin olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca bu vitamini duyanlar, ne işe yarar ve nasıl kullanılır gibi soruların cevaplarını merak ediyor. Öyleyse gelin hep beraber sorulara ışık tutalım ve az miktarda kullanımı güvenli retinol hakkında gerekli bilgilere ulaşalım.

Retinol Nedir? Ne İşe Yarar? 

Retinol, A vitamini ailesinin bir türevi olup cilt bakımında mucizevi etkilere sahiptir. Cildin kendisini doğal yollardan yenilenmesini sağlayan bu bileşen, vücut tarafından üretilebilen bir vitamin olmasının yanı sıra gıdalar ile de alınır. Retinol, güzellik ürünleri söz konusu olduğunda en etkili ve çok yönlü uygulama alanına sahip bileşenler arasında gösterilir. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki hücre yenilenmesine büyük katkısı olan bu bileşen üretilerek anti-aging bakım cilt bakım ürünlerine de eklenir. A vitamini yağda çözünebilen bir vitamin olarak bilinmekle beraber

doğal kolajen üretimini destekler. Cildi gençleştirici etkisi bulunan A vitamini, aynı zamanda ciltteki lekelerin ve kırışıkların giderilmesine de yardımcı olur. Düzenli cilt bakım rutini ile cildin kolajen üretiminde artış gözlemlenebilir. Bunun için retinol serum gibi ürünleri kullanmayı deneyebilirsiniz.

Retinolun Cilde Faydaları Nelerdir?

Çoğu krem ve serumlar içerisinde bulunan retinol tek başına da bakım ürünü olarak kullanılabilir. Farklı formlardaki ürünler, cilt sağlığını destekler. Öyle ki bu bileşenlere sahip ürünler ile cildin parlak ve pürüzsüz olması desteklenebilir. Bununla birlikte ışıltılı cilt herkesin hakkıdır. Retinol içeren ürünler ile cildinize aydınlık kazandırabilirsiniz. Yukarıda cilde faydalarına değinmiş olsak da biraz daha detaylandırmadan olmaz. Bu bileşen düzenli kullanıldığı takdirde cilt üzerindeki sivilce, güneş lekelerinin ya da koyu lekelerin giderilmesine de yardımcı olur. Yağlı cilde sahip olanlar tarafından da tercih edilebilecek ürünler ile cildin sebum miktarı dengelenebilir. Böylece siyah nokta ya da sivilce gibi problemler minimuma indirilebilir. Kolajen ve elastin proteinlerini güçlendiren etkilere sahiptir. Dolayısıyla cildi yaşlanma etkilerine karşı ince çizgilerin görünümlerini azaltarak koruyabilir. Retinol içeren kremler ile cildinizin genel görünümünün toparlanmasını sağlayabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Gıdı Nasıl Gider? Masaj Teknikleri ve Ürünler Nelerdir?,

Retinol Nasıl Kullanılır? 

Öncelikle, hatırlatmak gerekir ki güçlü etkilere sahip olduğundan dolayı ilk etapta cilde alıştıra alıştıra uygulamak önem arz eder. Cildin tolerasyonuna göre uygulama sıklığını artırabilirsiniz. Cilt bakım noktasında yardımcı olarak krem formundaki ürünleri, akşamları cildinizi güzelce temizledikten sonra tüm yüzünüze eşit olacak şekilde sürebilirsiniz. Ancak bu bileşeni içeren ürününüz serum formundaysa gece kreminizi sürmeden önce kullanmalısınız. Ayrıca şunu da belirtelim ki ürünleri, boyun ve dekolte gibi yaşlanma belirtilerinin en çok dikkat çektiği alanlara da uygulayabilirsiniz. Retinol serum ya da krem gibi ürünleri, gece bakımlarında kullanmakta fayda var. Zira bu bileşen, cildin güneşe karşı hassasiyetini artırabilir. Ayrıca gün içerisinde cildinize yüksek oranda SPF içeren bir koruyucu sürmeniz önerilir.

Retinol İçeren Cilt Bakım Ürünleri

Birçok markanın radarına giren bu bileşen, akıllı formüller ile üretilen bakım ürünlerinin içerisinde yer alarak sağlıklı cilt görünümünü destekler. Cildin yenilenmesine yardımcı olarak cildin daha aydınlık bir görünüme kavuşmasını hedefler. Anti aging görevi görerek kullanıcıların cilt görünümünü iyileştirir. 

Retinol göz kremi ile cildimizin en hassas bölgeleri olan göz çevresindeki ince çizgiler ve kırışıklar azaltılabilir. Retinol onarıcı bakım ürünleri pürüzsüz cilt yapısı ile birlikte çizgilerin aşamalı bir şekilde azalmasını destekler. Yeniden yapılandırıcı etkileri ile kullanıcıları memnun etmeyi başarır. The Purest Solutions Retinol serum, cildin genç görünüm kazanmasını sağlamaya yardımcı olmakla birlikte cildi koruyabilir ve canlılık kazandırabilir. En iyi retinol serum seçenekleri ile cildinize hak ettiği değeri verebilirsiniz. Etkili ve kırışıklık karşıtı bir ürün arıyorsanız, Watsons’ta yer alan ürün seçeneklerine göz atabilirsiniz.

 

(Visited 1.436 times, 1 visits today)