Doğal Kendin Yap (DIY) Makyaj Temizleyicileri

Watsons  6 Ekim 2020

2 Dk

Makyajınızı doğal bir şekilde temizlemek ister misiniz? Kolayca elde edilebilecek ucuz malzemelerle bunu yapabilirsiniz. Bazı ev yapımı kendin yap (DIY) makyaj temizleyici tariflerini için yazımıza göz atın.

Yağ ile Temizleme: Komik gelebilir, ancak yağ, gözeneklerinizdeki fazla yağın çözünmesine neden olabilir. Kilit nokta, cildiniz için doğru yağı seçmeniz. Yağlı ciltler için 1/3 hint yağı veya fındık yağı ile 2/3 zeytin, ayçiçeği veya diğer yağlardan uygulayın; Karma ciltler için 1/4 hint ya da fındık yağı ve 3/4 zeytin, ayçiçeği ya da diğer yağlardan kullanın. Kuru ciltler için zeytinyağı gibi besleyici yağlar tercih edebilirsiniz ya da yağ temizleyicisinize çok az miktarda hint yağı ya da fındık yağı katabilirsiniz.

Bal ile Yüz Yıkama: Balın iyileştirici özelliği, mükemmel bir cilt bakım maddesi olmasını sağlar. Bal aynı zamanda ölü cilt hücrelerini yok etmeye yardımcı enzimleri de içerir. Makyajı balla temizlemek için, bir tatlı kaşığı Manuka Bal veya Çiğ Organik Bal kullanarak, yüzünüze yayın ve dairesel hareketle ovun. 10 dakika boyunca yüzünüzde bırakın, sonra ılık su ile durulayın. Cildiniz taze ve ışıltılı hissedecek.

Makyajı hızlıca temizlemek isteyen birçok insan makyaj temizleme mendilleri kullanmayı tercih eder ancak mağazadan alınan pek çok mendil, kimyasal koruyucular ve kaçınmak isteyeceğiniz diğer hormona zararlı maddeler içeriyor. Neden kendi makyaj temizleme mendilini kendin yapmıyor musun? İhtiyacınız olan tek şey, sıkı oturan bir kapağı olan bir kavanoz ve makyaj pamukları. Kavonaza 1 çay kaşığı saf aloe vera, 3 çay kaşığı güvercin elması ekstresi, 1 çay kaşığı sıvı sabun sabun, 1 çay kaşığı parçalanmış hindistancevizi yağı ve 8-12 damla cilt yumuşatıcı esans yağı (lavanta gibi) koyun, iyice çalkalayın. Sonra makyaj pamuklarını kavanoza koyun, karışımla kaplamak için hafifçe sallayın. Sonra, hareket halindeyken bile makyajınızı silmek için kavanozdaki bir makyaj pamuğunu kullanabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Cildiniz için En İyi Bakım; Su
(Visited 1.116 times, 1 visits today)