Evden Çalışanlar için Motivasyon Arttıracak Öneriler

Watsons  9 Ekim 2020

4 Dk

Evden çalışmak, birçok çalışan tarafından daha konforlu ve pratik bir seçenek olarak görülür. Ancak, her çalışma biçiminin olduğu gibi, evden çalışmanın da zorlayıcı pek çok tarafı olabilir. Yol ve hazırlık süreçlerinden sizi kurtaran evden çalışma yöntemi, sosyallik ve enerji açısından yorucu bir hale de dönüşebilir. Bu nedenle, evden çalıştığınız vakti en verimli ve keyifli kılacak tavsiyelere kulak verebilirsiniz. Evdeki yaşam alanlarınıza, alışkanlıklarınıza ve çalışma rutininize yönelik uygulayabileceğiniz birkaç küçük ipucu; çalışmadan aldığınız verimi ve ruh halinizi tamamen değiştirebilir. Sizin için hazırlanan beş öneriye göz atın ve evden çalışma sürecinize yepyeni bir soluk katın.

1) Düzenli ve Sistemli Bir Çalışma Alanı Oluşturun

Evden çalışmak, çalışma ortamınızın tamamen sizin kararlarınız doğrultusunda şekillenmesi anlamına gelir. Ancak, özellikle evden çalışma yöntemine henüz alışıyorsanız, evinizdeki yaşam alanlarının dinlendirici atmosferine kapılma ihtimaliniz oldukça yüksektir. Çalışma ortamınızı size en ilham verici ve motive edici noktaları göz önünde bulundurarak düzenlemeniz, siz farkında olmasanız dahi çalışma motivasyonunuzu yüksek ölçüde artırır. Ergonomik bir çalışma sandalyesi veya koltuğunun yanı sıra, mümkünse güneş ışığı alan bir köşeyi tercih etmeniz sizi daha enerjik bir ruh haline kavuşturabilir. Çalışırken kullandığınız çeşitli eşya, belge ve cihazları düzenli bir şekilde saklayabileceğiniz mobilyaları da tercih edebilirsiniz.

2) Ev Kıyafetlerinizin Büyüsüne Kapılmayın

Evden çalışmak, ofiste ve sahada çalışanların aksine sizi her gün uygun bir kıyafet arayışına girmekten kurtarır. Fakat ev kıyafetleri, insanların büyük çoğunluğunun bilinçaltında dinlenmeyi ve dinginliği temsil eder. Elbette evden çalışırken konforlu kıyafetleri tercih etmenizde hiçbir sakınca yoktur. Ama çalışmaya başlarken yatak ve ev kıyafetlerinizi değiştirmek, sizi zihinsel anlamda motive edebilecek eylemlerden biridir. Zihniniz, tıpkı işe giderken olduğu gibi çalışmaya başlamaya kodlanır ve daha dinamik bir ruh haliyle işinizin başına oturabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Doğru Güneş Kremini Seçme Kılavuzu

3) Plan, Program, Hatırlatıcı ve Notlardan Faydalanın

İş yoğunluğunuz, çalışma temponuz ve yöntemleriniz mesleğinize göre farklılık gösterebilir. Ancak özellikle freelance (serbest) çalışma biçimini sürdürüyorsanız kendinize günlük, haftalık ya da aylık programlar çıkarabilirsiniz. Çalışma yoğunluğunuzu ve yaptığınız işleri yazılı bir şekilde kontrol altında tutmak, size başardığınız görevleri ve altından kalktığınız iş yüklerini gözlemleme fırsatı sunar. Böylelikle kendinizi motive edebilir, gelecekte üstleneceğiniz görevler konusunda daha gerçekçi tahminler yürütebilirsiniz.

4) Fiziksel Sağlığınızı İhmal Etmeyin

Evden çalıştığınız süre boyunca belirli bir mesai saatiniz olmayabilir. Freelance ve home-office çalışma biçimini benimseyen çalışanların en çok ihmal ettikleri şeylerden biri de mola vermektir. Özellikle bir bilgisayar kullanarak ve masa başında uzun saatler boyunca çalışıyorsanız fiziksel sağlığınız açısından kısa molalar vermeyi unutmamalısınız. Yorgun gözler ya da ağrıyan bir sırt, ister istemez motivasyonunuzu da olumsuz anlamda etkiler. Mola vermekte oldukça zorlandığınız, çok yoğun tempolu bir işiniz olsa bile, belirli aralıklarla gözlerinizi sabit bir ekrandan ayırmalı ve mümkünse basit esneme egzersizleri yapmalısınız. Böylelikle her yeni güne çok daha dinç ve sağlıklı bir şekilde başlayabilirsiniz.

5) Hayatınızı Kolaylaştıracak Çözümlere Yönelin

Her bireyin yaşam temposu, hobileri ve alışkanlıkları birbirinden farklıdır. Ancak her halûkarda, hem çalışma hayatınızı hem de evde geçirdiğiniz boş vakti çok daha konforlu ve pratik kılacak yöntemleri tercih edebilirsiniz. Çalışma programınızı daha kolay düzenlemenizi sağlayacak aplikasyonları kullanabilir, spor yapmak için evinizin belirli bir köşesini düzenleyebilir, kısıtlı zamanlarda sevdiklerinizden haber almak için video-konferans görüşme yöntemini tercih edebilirsiniz. Evde tek başınıza olmadığınız zamanlarda gürültü ve dikkat dağınıklığından uzak kalmak için izole bir ortam yaratabilir, dilerseniz gürültü engelleme özelliği olan kulaklıklardan yardım alabilirsiniz. Özellikle bilgisayar kullandığınız bir işiniz varsa çalışmanızı daha konforlu hale getirecek bilgisayar aksesuarlarını kullanmanız mümkün. Size daha keyifli ve pratik bir çalışma ortamı sunacak bilgisayar ve telefon aksesuarlarına Watsons aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Yüz Yıkamada Yenilik: İki Aşamalı Temizlik
(Visited 388 times, 1 visits today)