Seyahatlerinizde Yanınızda Olması Gereken Ürünler

Watsons  22 Ekim 2020

6 Dk

Seyahate çıktığınızda, gündelik hayatta alışık olduğumuz bazı rutinler bozulabilir. Beslenme rutini ya da uyku rutininiz gibi… Seyahat sonrasında, alışılan düzene tekrar dönüldüğünde, kısa süreli değişiklikler bir olumsuzluğa neden olmaz. Kişisel bakım rutinleriniz de seyahat sırasında sekteye uğrayabilir. Kısa süre için cildinize ya da saçınıza uygun olmayan bir ürün kullanmanız gerekebilir ve bu sizi rahatsız edebilecek cilt bozukluklarına sebep olabilir. Seyahatler sırasında güneş kreminden nemlendiriciye, şampuandan yüz temizleme jeline varıncaya dek bazı ürünleri yanımızda bulundurmak cildimizin sağlığı için oldukça büyük önem taşır.

Dört Mevsim Güneş Kremi

Güneş kremi yalnız seyahatlerde değil; gündelik hayatta, iç ve dış mekanda düzenli olarak kullanılması gereken kişisel bakım ürünleri arasında yer alır. Özellikle yaz seyahatlerinde güneşin zararlı UVA ve UVB ışınlarına maruz kalmak cildin erken yaşlanmasına, güneşten kaynaklanan bir takım lekelere ve çeşitli deri hastalıklarına neden olabilir. İç ve dış mekanlarda güneş kremi kullanmak güneşin zararlı etkilerinden korur. Kısa seyahatler için seyahat boy bir güneş kremi kullanılabilir. Uzun, yaz tatilleri için büyük boy güneş kremleri daha uygun bir seçim olacaktır. Yaz tatillerinde, güneşten ve denizden dolayı nemini kaybedip kuruyan ciltler için, güneş sonrası cildi rahatlatıp nemlendiren sprey ve kremler tercih edilebilir.

Saç Tipine Uygun Şampuan ve Saç Bakım Ürünleri

Seyahatlerde pek çok kişi saç bakım ürünlerini unuttuğu için otellerdeki şampuanları kullanmak durumunda kalır. Sonuçta kurumuş, birbirine dolaşmış, sertleşmiş ya da elektriklenmiş, şekle girmeyen saçlarla seyahat boyunca uğraşırmak zorunda kalınır. Elbette ki; günlük hayatınızda kullandığınız, yarım litrelik şampuan ve saç kremi şişelerini seyahatlere taşımak da mantıklı değildir. Tüm seyahat boyunca saç bakımınızdan ödün vermemek için minik, pompalı seyahat şişelerine şampuanınızı ve saç kreminizi koyabilirsiniz. Alışık olduğunuz saç kremi ve şampuan ile saçlarınızı kolaylıkla her zamanki stilinizde şekillendirebilirsiniz. Seyahat çantanıza saç bakım ürünlerinin yanı sıra saç tarağı, saç spreyi gibi yıkama sonrasında kullanacağınız ürünleri koymayı unutmamalısınız.

Hemen Okuyun  Spor Çantanızda Daima Bulunması Gereken Şeyler

Seyahat Boyunca Temiz Hissedin

Saç temizliğinin ve bakımının yanı sıra vücut temizliği de seyahat boyunca kendinizi temiz ve bakımlı hissetmenize yardımcı olur. Gündelik hayatta kullandığınız duş jelini, pompalı bir seyahat şişesine koyabilirsiniz. Duşta, vücut temizliği için sabun kullananlardansanız, kalıp sabun kutuları sabununuzu hijyenik bir şekilde saklamanıza yardımcı olacaktır. Duş jeli ve sabunun yanı sıra lif olmadan duş alamayanlar için eldiven lifler ya da küçük banyo keseleri uygun bir seçim olabilir. Duş sonrasında her zaman kullandığınız deodorantın seyahat boyutunu yanınıza alarak seyahat boyunca temiz hissedebilirsiniz. Parfümünüzü de küçük bir seyahat şişesine boşaltabilir ya da parfümünüzün cep boyunu seyahat çantanıza ekleyebilirsiniz.

Seyahatte Ağız ve Diş Sağlığı

Diş fırçası koruma kabı ile diş fırçanızı seyahatiniz boyunca hijyenik bir şekilde muhafaza edebilirsiniz. Seyahat boy diş macunu ve ağız bakım suyu çeşitleri de ağız ve diş sağlığınız için seyahat boyunca yanınızda bulundurmanız gereken ürünler arasında yer alır. Küçük bir ağız spreyini de seyahat çantanıza ekleyerek seyahatiniz boyunca ferah ve temiz kokan bir nefese sahip olabilirsiniz.

Cilt Temizliği ve Bakımı

Seyahatlerde unutulan temizleme jelleri, misel sular ve nemlendirici kremler seyahat sonrasında beklenmedik sivilceler ve bozulan cilt dengesi gibi sorunlara neden olabilir. Bunun için günlük rutininizde kullandığınız yüz temizleme ürününü yanınıza almanız büyük önem taşır. Cilt temizliğinde yüz temizleme jeli kullanıyorsanız, pompalı seyahat şişesine yüz temizleme jelinizden bir miktar koyabilirsiniz. Cilt temizliği için sabun kullanıyorsanız bir sabun kabı edinebilirsiniz. Nemlendirici kremler için seyahate çıkmadan önce seyahat boy kapaklı krem kutularına bir kaşık yardımıyla kullandığınız nemlendirici ürünlerden koyabilirsiniz. Göz kremi, gece kremi ve gündüz kremi gibi farklı tipte nemlendiriciler kullanıyorsanız küçük kutuların hangisinde hangi ürün olduğunuzu anlamanızı kolaylaştıracak minik etiketler kullanabilirsiniz. Seyahatlerinizde de temizliğinizden ve kişisel bakımınızdan ödün vermemek için ihtiyacınız olan tüm seyahat boy ürünler ile seyahatlerde kullanabileceğiniz boş şişe ve kutuları Watsons’ta kolayca bulabilir, hemen satın alabilirsiniz.

Hemen Okuyun  Sessiz Lüks Trendinin Görkemi
(Visited 480 times, 1 visits today)