Yaz Aylarında Yanınızdan Ayırmak İstemeyeceğiniz Bakım Ürünleri

Watsons  22 Ekim 2020

4 Dk

Yaz aylarında sıcak havalar, yüksek nem oranı ve rüzgarlar nedeni ile cilt bakımı ve makyaj rutinlerinde daha özellikli ürünlerin kullanılması gerekir. UV korumalı bakım ürünleri, daha hafif cilt makyajı seçenekleri, güneş kremleri ve losyonlar yaz günlerinin vazgeçilmez ürünleri arasında yer alır. Cilde iyi gelen bu ürünlere ek olarak bu mevsimde makyajda renk ve ton değişikliklerine gitmek de stil sahibi bir görünüm için olmazsa olmazlardandır. Dünyaca ünlü markaların en kaliteli ürünlerini bulabileceğiniz Watsons, size yaz boyu güzellik ve bakım vadeder. Watsons’ın ayrıcalıklarla dolu dünyasında siz de kendinize en uygun yazlık saç ve cilt bakım ürünlerini bulabilirsiniz.

Yazlık Cilt ve Saç Bakımı İçin En Etkili Ürünler

Cildin nemsiz kalması, güneş ışınlarının olumsuz etkileri nedeni ile yüz ve vücutta lekelerin oluşması, deniz suyu ve sıcaklık sebebiyle saçların hacim ve yumuşaklığını kaybetmesi, yaz aylarında bakım konusunda özel uygulamaların yapılmasını zorunlu hale getirebilir. Bu sorunların önüne geçmek ya da var olan sorunları ortadan kaldırmak için nem yoğunluğu yüksek ve besleyici bakım ürünlerini tercih etmek oldukça önem kazanır. Aloe vera özleri, Hindistan cevizi yağı ya da yoğun nemlendiricili avokado içerikli ürünler yaz aylarında cilt ve saç için en iyi seçenekleri oluşturur. Yüz yıkama jel ve köpükleri, nemlendirici kremler, cilde ışıltı kazandıran güneş kremi seçenekleri, peeling ve besleyici maskeler, yüz ve vücut bakımı için en etkili alternatiflerdir. Saçların dip ve uçlarını besleyen şampuan ve saç kremleri ile şekillendirici ürünler ise sıcak havalar boyunca saçlarınızı korumak ve estetik görünümünü arttırmak için kullanabileceğiniz ürünlerdendir. Bu ürünlerden kendiniz için en işlevsel olanlarını ise seçkin markaları size sunan Watsons’ta bulabilirsiniz.

Cilt Makyajının Vazgeçilmezleri

Hemen Okuyun  Doğa Dostu Markalar

Cilt ve saç bakımının yanı sıra makyaj alışkanlıkları da yaz aylarında değişiklik gösterir. Sıcak ve nemli havalarda cildin hava alabilmesi için yoğunluğu daha düşük cilt makyajları uygulanır. Göz ve dudak makyajı için suya dayanıklı ve kalıcı ürünler ön plana çıkar. Yaz aylarından fondöten ve pudra uygulamalarının yerini nemlendirici içerikleri ve güneş koruması seçenekleri ile BB ve CC krem çeşitleri alır. Böylece özellikle gündüz makyajlarında daha doğal ve sade bir görünüm elde etmek mümkün hale gelir. Cilt makyajı ürünlerinin formlarına ek olarak, renk tonlarında da yaz aylarında bazı değişiklikler yapılabilir. Özellikle bronz görünümlerin öne çıktığı bu dönemde, daha sağlıklı ve ışıltılı cilt görünümleri elde etmek için bronzer ve aydınlatıcı çeşitleri kullanılabilir.

Doğal ve Renkli Makyaj Görünümleri

Göz ve dudak makyajında ise yazlık görünümler, yine toprak tonları ve ışıltılar ile renklendirilir. Kahverenginin ve sedefin bronz cilt ile sağladığı uyumun sık sık tercih edildiği bu dönemde, dudaklarda da nemli ve hafif görünümlü renkler en etkili tamamlayıcılar arasında yer alır. Doğal renklerin yanı sıra uzun yaz gecelerini renklendirecek makyajlarda iddialı renklere de rastlamak mümkündür. Kırmızı ve pembe dudaklar, parıldayan rengarenk göz makyajları yazın dinamik sıcak havasını yansıtan makyaj görünümleridir. Allık renklerinde şeftali tonları tercih edilirken, el ve ayakları renklendiren oje çeşitlerinde pastel ve canlı tonlar ön plana çıkar.

L’Oréal Paris, Maybelline, Pastel ve Note gibi dünya markalarının en iyi kozmetik ürünlerini bulabileceğiniz Watsons size yaz aylarında da bakım ve makyaj rutininde en etkili seçenekleri sunar. Siz de Watsons’ın online alışveriş seçeneklerini değerlendirerek makyaj koleksiyonunuzu yaza hazır hale getirebilir, güzelliğinize güzellik katmanın tadını çıkarabilirsiniz!

(Visited 454 times, 3 visits today)