Mutfağınızdan Gelen Organik DIY (Kendin Yap) Güzellik Ürünleri

Watsons  6 Temmuz 2020

8 Dk

Herkes ev yapımı ürünleri sever! Ev yapımı yemekler, ev yapımı hediyeler… ve şimdi evde kendi cilt bakım ürününüzü bile yapabilirsiniz! Artık başka yerlerde aramayın, ışıldayan cildin sırrı mutfağınızın içinde!

Muz

Yumuşak ve pembe bir cilt mi istiyorsunuz? Muzu cildinizi nemlendiren ve daha yumuşak hissettiren tamamen doğal bir ev yapımı yüz maskesi olarak kullanabilirsiniz. Orta ölçekli olgunlaşmış bir muzu pürüzsüz bir macun haline getirin, sonra hafifçe yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 10-20 dakika bekleyip ılık su ile durulayın. Bu tropikal maskeyi uyguladıktan sonra yüzünüz doğal yollardan parlayacaktır.

Bal ve portakal

Bu günlerde, bir sürü uzman Botox’un daha genç görünmenizi sağlamadığını söylüyor! Bir bal narenciye maskesi kullanarak yüzünüze organik ve sağlıklı bir parlaklık vermek varken, kim kırışıklık önleyici iğnelere ihtiyaç duyacak? Üç tahta kaşığı portakal suyunu yardım bardak bal ile karıştırıp, karışımı yüzünüze uygulayın ve 30 dakika bekletin. Daha sonra ılık su ile durulayın ve ardından soğuk suyla yıkayın. Bal doğal bir akne tedavisidir ve portakal suyu antioksidanlarla doludur, bu ikili sağlıklı ciltler için mükemmel bir eşleşmedir.

Sirke

Toniklerin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Tonik kullanımı eski zamanlara dek uzanır, tek fark geçmişte insanların cilt toniği olarak sirke kullanmalarıdır. Aslında bugün de o zamanki kadar etkilidir! Bir çorba kaşığı elma sirkesini iki bardak su karıştırın, karışımı bir pamuğa dökün ve kuru cildinizi bu pamukla silin. Yıkamaya bile gerek yok. Sirkedeki doğal alfa-hidroksi asitleri ve asetik asit kan dolaşımını uyarır ve gözenekleri miminuma indirir.

Yüz bakım salonlarında vakit geçirmekten vazgeçin, bu basit, ev yapımı yüz maskeleri ile kendinizi her zaman şımartabilirsiniz!

(Visited 634 times, 1 visits today)
Hemen Okuyun  C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?