Vücut Peelinglerini Daha Yakından Tanıyın

Watsons  7 Temmuz 2020

5 Dk

Vücudunuzun biraz daha yakın bir ilgiye ihtiyacı olduğunu hissetmeye başladıysanız, vücut peelinglerini denemelisiniz. Ölü deriyi arındırmak ve temizlemek için tasarlanan bu etkili vücut bakımı, cildinizin hem sağlıklı hem de güzel görünmeye devam etmesini sağlamanın harika bir yoludur.

Vücut peelingleri genellikle üç ana madde içerir – tuz, şeker, kayısı çekirdekleri veya jojoba damlaları gibi bir eksfoliant, macademia veya tatlı badem yağı gibi, karışımın kalıcılığını sağlayacak bir tür yağ ve deneyime biraz lüks katacak bir koku.

Vücut peelingi bakımları genellikle bir spa merkezinde veya güzellik salonunda bir güzellik terapisti tarafından uygulanıyor olsa da, en az bunlar kadar işe yarayan ve evde kullanabileceğiniz pek çok vücut peelingi vardır. Vücut peelingleri, bunları nasıl kullanmanız gerektiği ve mevcut farklı türleri hakkında daha detaylı bilgi almak için okumaya devam edin.

Bir Vücut Peelingi kullanmanın Doğru Zamanı

Normal bir cildiniz varsa veya tozlu ya da kirli bir yerde yaşıyor ve çalışıyorsanız, ideal olarak haftada en az iki gün ölü deriden arınmalısınız.  Bu, ölü cilt hücrelerinden kurtulmanıza, gözeneklerinizi açmanıza ve cildinize çok daha taze ve dengeli bir görünüm kazandırmanıza yardımcı olacaktır.

Hassas bir cildiniz varsa, ovalarken nazik olun ve kızarıklık ve tahriş gibi istenmeyen belirtilerin ortaya çıkmasını önlemek için, yalnızca vücut peelingi kremleri kullanın.

Yağlı cildi canlandırmak, bronzlaşmış ciltten kurtulmak veya sıcak bir iklimde yaşamanın neden olduğu kurulukla mücadele etmek için, vücut peelingi cildinizi yumuşatacağı ve ona ekstra besinler sunacağı için, haftada ikiden daha fazla peeling yapabilirsiniz.

Vücut peelingi uygulaması sırasında yapılan ovalama hareketi, vücudunuzdaki ve cildinizdeki kan dolaşımını harekete geçirerek, sağlıklı görünmesine katkıda bulunur. Bu nedenle, cilt tonu üzerinde de etkisi kaçınılmazdır. Ancak, vücut peelinglerini yüzünüzün hassas cildi üzerinde kullanmamaya özen gösterin çünkü bu ürünler sadece sert alanlara daha çok uygundur.

Hemen Okuyun  Cilt Tonu Nasıl Eşitlenir? Cilt Tonu Eşitleme Nasıl Yapılır?

Bir Vücut Peelingini Kullanmanın En İyi Yolu

Ovalamaya başlamadan önce, en iyi sonuçları elde etmek üzere birkaç basit adımı takip etmeniz önemlidir.

Öncelikle, cildinizi ıslatmanız gerekiyor. Bunun için ılık-sıcak arası bir duş alın. Duş alıyorsanız, cildinizin yeterli derecede yumuşaklık kazanması ve uygulamaya hazır olması için 5-10 dakika boyunca suyun altında kalın. Bu aşamanın ardından, ölü derilerinizden arınmak için suyu kapatın.

Alternatif olarak, vücut peelingini duş alırken uygulayabilirsiniz.

Ölü Derilerden Arınmak (Peeling) İçin:
1.Birvücut peelinginin arkasındaki fikir ölü derilerinizden arınmaktır, bu nedenle sırt, kolların arkası, bacaklar ve ayaklar gibi vücudunuzun kuruluğa en yatkın belirli alanlarını hedefleyin.
2. Vücut peelingini dairesel hareketlerle uygulayın, çok sert ovalamaktan kaçının. Nazik bir uygulama yaparsanız, sonrasında cildiniz kızarmaz.
3. Ilık suyla durulamadan önce, yaklaşık 5-10 dakika boyunca ovalamaya devam edin.
4. Cildinizin nemli ve bir bebek kadar yumuşak hissetmesini sağlamak için, uygulamayı yatıştırıcı bir nemlendirici ile tamamlayın.

Farklı Türde Vücut Peelingleri

Artık uygulamayı nasıl yapmanız gerektiğini öğrendiğinize göre, farklı vücut peelingi tiplerini keşfetmeye başlayabilirsiniz. Alerjilerden muztaripseniz veya hassas cilde yatkınsanız, kullanımdan önce her zaman vücut peelinginin içindeki maddeleri kontrol ettiğinizden emin olun. En popüler seçeneklerden bazıları şunlardır:

Tuz Peelingleri: ‘Tuz parıltıları’ olarak da bilinen tuz peelingleri deniz tuzundan yapılmıştır ve cildinizdeki tüm toksinleri atmak ve iyileştirmek için harika bir rol üstenir. Tuz peelingleri yağlı bir cilde sahip olanlar için mükemmel bir seçenektir ancak kuruluğa yatkınsanız dikkatli olun ve karışıma özel yağlar eklemeyi değerlendirin. Özel yağların çoğu aynı zamanda muhteşem bir kokuya sahiptir, bu yüzden yanlış bir şey yapıyor olamazsınız.

Şeker Peelingleri: Hem isimleri hem de tabiatları itibariyle şeker gibi olan bu peelingler, en popüler vücut peelingleridir. Kahverengi veya beyaz şekerden yapılmış bu şeker peelinglerinin sert dokusu, ölü derileri tuz peelingine göre daha nazik bir şekilde ortadan kaldırır. Bu nedenle, hassas bir cilde sahip olanlar tarafından özellikle tercih edilir.

Hemen Okuyun  Yağ ve Su Karışmaz ama Birlikte Harika Makyaj Temizleyicileri Olur

Kahve Peelingleri:  Kahve bağımlısıysanız veya kahve çekirdeklerinin kokusunu seviyorsanız, bu size en uygun peelingdir. Bu doğal uyarıcı, bir peeling içinde kullanıldığında, sadece sağlıklı parıltınızı geri kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda, yüksek antioksidan seviyesi nedeniyle cildi sıkılaştırmak ve selülit görünümünü azaltmak için idealdir. Gerçekten keyif verici bir deneyim için, vanilya veya çikolata gibi malzemeler ekleyin.

Nemlendirici Peelingler: Nem eksikliğinden yakınıyor ve cildinizdeki nem oranını artırmaya mı ihtiyaç duyuyorsunuz? Nemlendirici bir peeling alın. Bunlar serinletici yoğurt, aloe vera veya avokadolu yulaf ezmesi veya öğütülmüş badem içerir. Bu da cildi besler ve kaybolmuş nemin geri kazanılmasına yardımcı olur.

Bitki Peelingleri: Lavanta ve aromatik özel yağlar gibi bir dizi kurutulmuş bitkiyle harmanlaşmış eşsiz bitki peelingleri, ölü derilerden arınmak için diğer bazı peelinglerin sert dokusuna kıyasla daha yumuşak bir alternatif sunar ve günlük olarak kullanılabilir.

Lif Kabağından Banyo Lifleri ve Süngerler: Diğerlerinden biraz daha farklı bir tedavi olarak, lif kabağından banyo lifleri ve süngerler karışımın kendisinden ziyade, ovalamayı yapmak için kullanılan malzeme ile ilişkilidir. Basitçe, lif kabağından bir banyo lifi veya banyo süngeri satın alın ve onu en sevdiğiniz duş jeli veya peeling ile karıştırarak peeling yapın ve mükemmel bir cilde kavuşun.

(Visited 1.007 times, 1 visits today)