Doğal Saç Bakım Yağları

sempeak  10 Eylül 2023

1.Saçlara iyi Gelen Doğal Yağlar Nelerdir?

1.1 Biberiye Yağı

Biberiye bitkisinin yapraklarından ve çiçeklerinden elde edilen bu yağın saça oldukça faydası vardır. Bu yağ ile saç derisine düzenli olarak masaj yaparsanız saç foliküllerini canlandırırsınız. Bu da saçlarınızı uyarır ve saç büyümesini destekler. Saç köklerini güçlendiren bu yağ, saçın genel sağlığını desteklediği için saç dökülmesinin tedavisinde de etkindir. Saç derisindeki kan dolaşımını artıracağı için daha sağlıklı bir saç derisine de kavuşursunuz. Bu da kepek ve saç derisi problemlerini hafifletecektir. Antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri ile saç derisini temizler ve rahatlatır. Saç tellerini güçlendiren biberiye yağı, saçın daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Ancak biberiye yağı konsantre bir yağdır. bu yüzden dikkatli kullanılmalı ve mutlaka bir saç bakım ürünü ile seyreltilmelidir. özellikle hassas bir cilde sahip olanlar ve hamileler kullanmadan önce bir uzmana danışmalıdırlar.

1.2 Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı, saça olan etkileri ile yıldız bir üründür. Saça derinlemesine nüfuz ederek saçı nemlendirir. Kuru ve yıpranmış saçları canlandırır. Saç tellerini güçlendiren bu yağ, saç kırıklarını ve yıpranmayı önler. Saç köklerini güçlendiren hindistan cevizi yağı, saçın daha sağlıklı uzamasına yardım eder. Saç derisini beslediği için saçın genel sağlık görünümünü de etkiler. Hindistan cevizi yağının antifungal özellikleri sayesinde saç derisinde mantar problemleri hafifler ve kepek oluşumu engellenir. Saç tellerini kaplayan bu yağ, saça doğal bir parlaklık vererek sağlıklı görünmesini sağlar. Saç tarafından hızla emilir ve saçın ağırlaşmasını engeller. Üstelik saç jeli veya serum yerine kullanarak saçınızı şekillendirebilirsiniz. Hindistan cevizi yağını dilerseniz bir miktar avuçlarınızda ısıtarak uygulayabilirsiniz. Dilerseniz direkt masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Her saç tipinin ihtiyacı farklı olduğunda bu tamamen size kalmış.

Hemen Okuyun  Renk Açıcı Saç Boyaları

1.3 Argan Yağı

Argan yağı saçı nemlendirir, parlaklık ve yumuşaklık verir. Saç tellerini güçlendiren ve saçın esnekliğini artıran bu yağ kırıkların da önüne geçer. Saç köklerini beslediği için saçın büyümesini de sağlar. Saç derisini yatıştırır ve kaşıntıyı azaltır. Ciltteki kuruluğu azaltacağı için kepeklenmenin de önüne geçer. Argan yağı saçı UV ışınlarından korur. Güneşe maruz kalındığında bir miktar argan uygulamak saçınızı koruyacaktır. Birkaç damla argan yağını avuç içlerinizde ısıtıp saçınıza masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

1.4 Jojoba Yağı

Saç tellerini nüfuz ederek saçı nemlendirir ve doğal bir yumuşaklık, parlaklık verir. Saç derisini yatıştırıp besleyerek kepek oluşumunun önüne geçer. Jojoba yağı saçta biriken fazla yağı saçı kurutmadan temizler. Jojoba yağını saça ve cilde rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

1.5 Nane Yağı

Antiseptik ve antimikrobiyal bir yağ olduğu için saç derisini mikroplardan arındırır. Saç dökülmesini azaltır, büyümesini teşvik eder. Saçı yeniler ve daha parlak görünmesini sağlar, saçı canlandırır. Nane yağı yoğun bir yağdır  yüzden uygulamadan önce mutlaka seyreltilmelidir. hassas ciltler dikkatli kullanmalı ve yama testi yapmalıdırlar. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Göz çevresine temas etmemelidir. Çocuklar, hamile ve emziren kadınlar kullanmadan önce uzmana danışmalılar.

1.6 Badem Yağı

Badem yağı saçınızı besler ve uzamasına yardımcı olur. Saçınıza doğal bir parlaklık ve canlılık verir. Saç derini besleyerek kepek oluşumunun önüne geçer. Saç köklerini güçlendirdiği için dökülmelerin önüne geçer. Saçın esnekliğini artırıp kırılmaları engeller. Saçı UV ışınlarına karşı korur. Badem yağını hem saç diplerine hem de saç uçlarına uygulayabilirsiniz. Fakat yine de yama testi yapmayı ihmal etmeyiniz.

1.7 Lavanta Yağı

Lavanta yağı saç köklerini uyarıp güçlendirerek saç dökülmesinin önüne geçer ve saçın uzamasını sağlar. Saç derisini yatıştırır ve kepek sorunlarını hafifletir. Saça temizlik ve tazelik hissi verir, hoş kokusuyla saçınızın tertemiz kokmasını sağlar. Lavanta yağının aromaterapi özelliği sayesinde saç bakımınız bir rahatla ritüeline dönebilir. Ancak lavanta yağını kullanmadan önce mutlaka saç bakım ürünleri ile seyreltmelisiniz. Yama testi yaparak alerjiniz olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Herhangi bir cilt rahatsızlığınız varsa uygulamadan önce bir uzmana danışmalısınız.

Hemen Okuyun  Kendi Kuaförün Ol: Saç Boyası Numaralarının Anlamları

1.8 Üzüm Çekirdeği Yağı

Saç derisini yatıştırır ve kepeklenmenin önüne geçer. Saçı besleyerek nemlendirir, saç kırıklarının oluşmasını engeller. Saç dökülmesini azaltır, saçı güçlendirir ve saç uçlarını korur. Saçın parlaklığını artırır. Üzüm çekirdeği yağı, saf veya taşıyıcı bir yağla mutlaka seyreltilmelidir.

2. Doğal Yağları Saçta Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Doğal yağlar kuru ve yıpranmış saçları besler ve canlılık verir. Saç derisini besler, deri problemlerinin önüne geçer. Saç elastikiyetini artırır ve saçın genel sağlığını iyileştirir. Saç dökülmesini ve stresi azaltır. Bazı yağların aromaterapi özelliği vardır. Bu yağlar, saç bakımınızı yaparken sizi de rahatlatabilir. Böylelikle saç bakımı keyifli ve rahatlatıcı bir hale gelir.   Doğal yağları kullanırken, saç tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun olanları seçmeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca bu yağları taşıyıcı yağlarla seyrelterek kullanmak, cilt reaksiyonlarını en aza indirecektir.

  1. Saçı nemlendirmek için hangi yağ kullanılmalı?

Saçı nemlendirmek için birçok yağ kullanabilirsiniz. İşte onlardan bazıları; tatlı badem yağı, lavanta yağı, zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı, üzüm çekirdeği yağı, argan yağı gibi yağlar saçlarınıza nem kazandıracaktır.

4. Hangi bitkisel yağlar saç çıkartır?

Bazı bitkisel yağlar, saç sağlığını destekleyerek saç büyümesini sağlar. Genetik faktörler, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve sağlık durumu gibi faktörler de saç büyümesini etkiler. Hintyağı (ricinus), lavanta yağı, jojoba yağı, çay ağacı yağı, biberiye yağı, hindistan cevizi yağı ve çörekotu yağı saç büyümesini destekler. Ayrıca saç büyümesini hızlandırmada etkisi çok olmasa da saç sağlığını destekleyerek daha sağlıklı bir büyümeyi teşvik eder.

5. Şampuanın içine hangi yağlar konur?

Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz yağları doğru oranda ve dikkatli bir şekilde eklemelisiniz. Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır. Yağları doğrudan şampuan şişesine eklemek yerine her kullanımdan önce yeterli miktarda almanız daha iyi olur. Genellikle beş on damla yağ bir avuç şampuan için yeterli olacaktır.

Hemen Okuyun  Yıpranmış Saçlar Nasıl Toparlanır

6. Yıpranmış saçlara hangi yağ iyi gelir?

Yıpranmış saçlar için; hindistan cevizi yağı, argan yağı, avokado yağı, üzüm çekirdeği yağı, jojoba yağı, tatlı badem yağı, shea yağı kullanılabilir. Yağları uygularken saç derinize masaj yapabilirsiniz. Ancak aşırı miktarda kullanmaktan kaçının. Aşırı yağ kullanımı saçlarını ağırlaştırır ve yağlı hissetmenize sebep olur.

7. Saç kuruluğuna hangi yağlar iyi gelir?

Saç kuruluğuna iyi gelen yağlar; zeytinyağı, jojoba yağı, avokado yağı, tatlı badem yağı, argan yağı, üzüm çekirdeği yağı ve hindistan cevizi yağıdır. Bu yağları saç derinize veya saç uçlarınıza uygulayabilirsiniz.

8. Saç Dökülmesine Karşı Hangi Yağlar iyi Gelir?

Saç dökülmesinin birden fazla sebebi olabilir. Bu yüzden bir uzmandan yardım almalısınız. Ancak saç dökülmesine karşı kullanabileceğiniz bazı yağlar da var; çay ağacı yağı, biberiye yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı, soğan yağı, jojoba yağı ve zeytinyağı.

(Visited 11.858 times, 3 visits today)