Anasayfa    /    Cilt Bakım   /    Dudaklar İçin Scrub

Dudaklar İçin Scrub

Watsons  6 Ekim 2020

5 Dk

Kış aylarına yaklaştıkça, ekstra bakıma ihtiyaç duyan yalnızca cildimiz olmayıp dudaklarımız da biraz fazla dikkat isteyecektir. Dudak peelingleri veya soyucular yumuşak bir gülümseme yaratmaya yardımcı olabilir. Bunun en iyi yanı da makul fiyatlıdır ve evde bile yapabilirler.

Dudak peelingi kullanmanın avantajları

Dudaklarımız kuruduğunda, pul pul ve sağlıksız görünmeye başlarlar. Bunun nedeni dudaklarımızın vücudun diğer bölümlerinden daha fazla nem kaybetmesidir. Bununla mücadele etmenin yollarından biri de dudak peelingi işleminin yapılmasıdır. Dudaklara düzenli peeling yapılması ölü deriyi atıp taze katlara yol açacağınız anlamına gelir. Bu işlem dudaklarınızı sadece pürüzsüz ve sağlıklı görünmesini sağlamaz, aynı zamanda dudak kalemi ve rujunuzun daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Dudak Peelingi Kullanmanın Yolu

Dudaklarınızın durumuna bağlı olarak haftada iki ila üç kez peeling yapmak en iyisidir. Scrub’u parmağınızla veya pamuklu çubukla dudaklarınıza uygulayın, dudaklarınızı ovun ve pamuklu bir bezle veya mendille silin. Ardından nemlendirici veya dudak balsamı kullanın. Dudak peeliglerini akşam veya sabah kullanabilirsiniz.

Ev Yapımı DudakPeelingi Tarifleri

Dudak peeligi üzerine birçok tarif var ve hatta en çok sevdiğiniz aromaları veya baharatları ekleyerek kendi varyasyonunuzu yapabilirsin. Dudak peelingi işleminin kilit noktası, içindekilerde bir soyucu ve besleyici madde olmasıdır.

Şekerli Dudak Balmı

20 gr şeker
2 ml Vazelin

Kolay bir dudak peeling için ikisini karıştırın.

Şeker, ölü deriyi atmaya yardımcı olurken, vaselin nemi hapsetmeye yardımcı olacaktır.

Hindistan Cevizi Yağı Dudak Peelingi

20mg hindistancevizi yağı
20mg kahverengi şeker
5mg kaba deniz tuzu
Favori uçucu yağlarınızdan bir damla

Bu tarif fazladan besleyicilik için mükemmel bir yöntem. Malzemeleri karıştırın ve bir kavanoz içinde saklayın. Pamuklu çubuk ile dudaklara uygulayın.

Naneli Dudak Peelingi

Hemen Okuyun  Sırt Sivilcesinden Kurtulun

20g kahverengi şeker
20ml zeytinyağı
2-3 damla nane yağı

Dolgun dudaklardan hoşlanıyorsanız sizin için en iyi tarif budur. Şeker ölü deriyi atarken ve zeytin yağı besler, nane yağı ise dudaklarınıza hacim vererek sihrini gösterecektir. Tüm maddeleri karıştırın ve küçük bir kaba koyun.

(Visited 2.475 times, 1 visits today)